|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
Albatron K8NF4 - socket 939 ploča
Jel ima tko iskustva s isključivanjem onog fana na nforce4 chipsetu, počel je zujati i već sam dvaput stavljal ulje da podmažem, sad je opet počel pa mislio da to samo odštekam jer me već živcira?? Ima to kakve posljedice? Ili se taj fan može negdje nabavit pa da zamjenim rađe, svaki info dobrodošao Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
To je najobičniji 40mm ventilator, možeš ga kupiti u svakoj trgovini infomratičke opreme. Ako nemaš para za nešto bolje onda ti je nabolje promjniti ga, ali za svaki slučaj pogledaj malo po forumu kako su to ostali forumaši rješavali.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Druga opcija je da skines taj vent od 40mm koji ti je prozujao i uperis neki 120mm da puse preko toga na 5V ili 7V. Kažem, imaš još milion ideja ovde po forumu, pa potraži.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neki su mijenjali tu zujalicu sa HR-05, običnim ili SLI verzijom, u ovisnosti da li smeta grafi ili ne.
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Meni je ta zujalica na toj ploči presudila da sve prodam i pređem na AM2.Naravno kupio sam ploču sa pasivnim hlađenjem .I ja sam ju podmazivao jer se nalazi na nezgodnom mjestu te ne paše baš svaki zamjenski hladnjak.Na kraju mi se više nije dalo zajebavati i sve sam rasprodao.A pošto si x2 soc 939 bili na cijeni nije me nekaj koštao prelazak. Uglavnom katastrofa od hladnjaka na inače , sasvim solidnoj ploči.Kada prozuji , točno pili živce i nadglašava sve ostale ventove u kućištu a nisam neki frik za tišinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Hvala svima na odgovorima. Jedina varijanta mi je da zamijenim sa zamjenskim ventom jer imam na CPU Freezera koji je ogroman tak da dolazi točno na taj nforce vent...plavi Zalman nebi išel tu jer nebu mjesta...neki veći vent prek toga isto nebi išlo jer nema mjesta... ![]() Citiraj:
nemam volje za mjenjat konfu jer mi služi za ovo kaj radim na kompu, al ak ne riješim ovo zujanje onda bude moral Deda Mraz doći u Hrv. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa imaš i ovih zlatnih Zalmana koji su isto dosta da ohlade taj čipset, pa vidi dal bi pasal, tj. dal ne bi smetal ostatku komponenti. Ako se ne varam skoro je iste ili slične visine ko i ovaj orginalni cooler na ploči, ali provjeri za svaki slučaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovaj je ipak malo niži, pa nek bar proba za te novce tak i tak ne bude propal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() ja nebum stavljal vent na to, al dobra ideja ak nebu mjesta je da se otpili ![]() stavljal sam dodatni vent zbog SS2 kartice jer se dosta grije tak da ima dosta propuha nutra ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
bas imam kod sebe kantu s freezerom i gledam pa mi nije jasno kako ti moze smetati? Ok, razumijem ako je vent na toj strani ali zasto ga samo ne okrenes u kontra smjeru i stavis cooler kakav hoces na NB? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() rješil sam stvar, zamjenil sam fan sa 40mm Zalmanom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
imam jos uvijek tu plocu, zapravo imao sam dvije. Jedna je prodana a druga spaljena greskom ![]() Kada je zamjenjena trebalo je ravno 12 mjeseci kao i na prvoj da prozuji vent. Stavljen plavi zalman kao i na prvoj. Inace jedna od ploca s kojima sam najvise bio zadovoljan u zivotu, steta sto su morali jebeni socket mjenjati tako brzo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|