Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2008., 23:00   #1
budala
Premium

Datum registracije: Dec 2008
Exclamation Nema zvuka na integriranoj zvučnoj Realtek kartici na Gigabyte P35-DS3 matičnoj?

Imam veliki problem zadnjih dana i ponestaje mi solucija za njega pa evo ako netko može pomoć...imam Gigabyte P35-DS3 matičnu,na kojoj je integrirana Realtek "high definition audio" zvučna kartica koja mi je prije par dana otkazala poslušnost,naime imao sam priključenu el.gitaru na mikrofonski ulaz te sam nešto snimao i u jednom trenutku je nestalo zvuka....od tog trenutka više ne mogu dobiti nikakav zvuk iz kartice i također mi Realtekov audio manager u system trayu više ne prepoznaje audio konektore ni sprijeda ni straga odnosno kada priključim slušalice,mikrofon ili štoveć,ne izbacuje onaj popup balončić "jack has been plugged/unplugged"...probao sam sve,reinstalirao sam drivere,nema zvuka,instalirao sam ponovo onaj microsoftov patch za HD audio,skinuo najnovije drivere za zvučnu s neta i instalirao njih,nema zvuka,provjerio sam u volume controlu i u audio manageru da su svi slideri dignuti do vrha i da nije možda nešto mutano i isprobao sve audio izlaze na zvučnoj i opet nema zvuka...

Molim vas,pomagajte,jer mislim da mi se počeo stvarat čir na želudcu...
Inače OS je Win XP SP2
budala je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2008., 23:07   #2
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
mozda si imao prejaki ulaz tj gain i spalio zvucnu. probaj ugasiti komp(i iz uticnice u zidu), izvadi bateriju iz ploce pricekaj par min i sve vrati unutra. postelaj bios i vidi da li ce proraditi. Ako ne proradi onda je otisla zvucna. Pogledaj na newsima ili trznici za neku audigy pci karticu, tu su negdje u rangu po kvaliteti.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2008., 23:15   #3
budala
Premium

...pomalo zazirem od te metode (mislim na bateriju i BIOS) jer je komp. pod garancijom i trebao bih ponovo sve podešavati u BIOSU...
Staro 07.12.2008., 23:18   #4
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
onda probaj jos reinstall windowsa i ako ne pomogne nosi na servis. ako imas garanciju nemas brige.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2008., 08:03   #5
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Ili zapamti/zapiši postavke iz biosa, pa ako niti nakon ccmosa nebude zvuka vrati postavke kakve su i bile i nosi na reklamaciju.
Jedino neznam dali imas na kućištu onu garancijsku naljepnicu koju nesmiješ potrgati. Ako imaš, zaboravi na otvaranje kućišta.
Staro 08.12.2008., 18:36   #6
budala
Premium

...nemam garancijsku naljepnicu na kučištu jer sam garanciju uzimao odvojeno po komponentama kad sam slagao konfiguraciju,tako da svaka komponenta ima svoju garanciju,konkretno matična ima 2 god,samo ne znam ako odnesem na reklamaciju da li će me zahebavat s obzirom da sam možda ja kriv za crkavanje zvučne (u biti kako to oni mogu znati?),a druga stvar je da postoji mogućnost da ostanem duže vrijeme bez računala s obzirom da ti servisi znaju potrajati...
Staro 08.12.2008., 21:35   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a pazi, pitanje je jesi li je ti uopce sjebao. Ne znam da gitare same prave izlaz koji ta zvucna ne bi mogla izdrzati.
I ne bi ti smjeli praviti probleme. Naravno ima bisera po trgovinama koji citaju ovaj forum, vide thread i kad im dodjes skuze o kome se radi pa se prave pametni kao da njima nesto iz djepa ide ako ti prime komponentu na reklamaciju. Zbog toga nije previse pametno se razbacivati po netu izjavama tipa "sjebao sam to i to"
Uvijek mozes uzeti neku bolju zvucnu karticu i tako rjesiti problem ostajanja bez kompa. Plocu reklamiras pred kraj garancije, tada ce ionako vjerovatno vec biti vrijeme za novu
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2008., 22:08   #8
budala
Premium

ma da,znam,inače gitara naravno nije sama kao takva bila uštekana u zvučnu,nego je bila uštekana u malo (15W) gitarsko pojačalo i iz njega u zvučnu pa je očito tu nastao problem prejakog gaina,tako da izgleda da mi preostaje kupnja neke jeftine zvučne s obzirom da sam probao i onu metodu sa vađenjem baterije iz matične,jer i nakon toga zvuka nema. E sad,ono što me najviše nervira vezano uz kupnju nove kartice je to što koristim prednje audio konektore za slušalice i mikrofon na kučištu,što mi je vrlo praktično jer su mi stražnji audio konektori nedostupni jer bih morao pomicati čitav stol i izvlačiti kučište kada bi htio uključiti slušalice ili mic.Jeli moguće da nekako tu novu karticu spojim na prednje konektore da ih i dalje mogu koristiti ili mi preostaje kupnja produžnih 3.5mm stereo kablova?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno