|
![]() |
#991 | |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
još sam i kloknuo grafu na 700/2100 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Ja koristim, pogledaj sig.. ![]() Usput, sad mi je već mjesec dana pasivan sa S1, temperatura u idleu je: GPU Diode (DispIO) 37 °C (99 °F) GPU Diode (MemIO) 44 °C (111 °F) GPU Diode (Shader) 37 °C (99 °F) Ne vjerujem da je više od +20 na full opterećenju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
hd4850 toxic cooler i fanmate2
Evo ponosni sam vlasnik ove navedene kartice, kartica ima odlično hlađenje, ali ipak kad sam je kupovao nisam imao pojma da se zalaman vf900 stalno vrti na 100%, e sada me zanima jel ikako moguće pomoću fanmate 2 nekako kontrolirat ovaj hladnjak gore? naravno bez nekog rezuckanja i guljenja žica nego ono samo da se prikopča fanmate gore, i zanima me da li bi to radilo kako spada, jer ipak dosta vremena provodim na netu, a zalaman na 100 % vuče dosta prašine unutra...hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Premium
|
šta znači samo treba iskopčat ovaj konektor iz grafe, spojiti na fanmate i fanmate na matičnu...jel tko ovo isprobao?? da ne bi nešto zeznuo, jer sam na svojo hd3870 dok sam vadio taj konektor od hladnjaka iz grafe malo isčupao van ovaj konektor na grafi, sva sreća uspio sam ga vratit..al ne želim riskirat tak s ovom novom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#998 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Premium
|
$čofi$...misliš spojiti one tri orginalne žice što idu iz zalamana direkt na žice od fanemate, ali morao bih ih odrezat od onog nastavka (one tvornički dodane žice koje idu u grafu)...ili se te žice mogu nekako drugačije izvuć??, šta ako bude trebalo reklamirat grafu, kak će to izgledat??...i daj mi reci na koliko držiš zalamana dok je grafa u 2d i kolike su temp u 2d?? i najvažnije dal se čuje kad se smanji broj obrtaja?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() @skyman-pa samo izvučeš/odrežeš žice od fanmate-a a iz grafe iskopčaš onaj produžetak i one žice iz fanmate-a spojiš na vent na grafi- sad mi se vrti na 1000rpm i temp su oko 40-48C u idle a u loadu oko 70-75. i nečuje se al ja imam još 4 venta na kučištu koje je prije nadglasala i to pošeno, tak da je za sad nečujna.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
IMO, nije potrebno ništa rezati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Jel ima tu netko tko često koristi tv-out na ATI grafama.? Ja sam prije bio nVidijevac i nisam imao tih problema koje sad imam sa ATI-jem, odnosno sa Catalystima. Problem je što kad se upali clone mode desktop ne može biti veći od 1024x768. Često sam koristio theater mode (u nvidiji se drugačije zove) da mi film na tv-u ide u full screenu i uvijek mi je bio clone uključen da ne moram stalno paliti kada mi treba. Zanima me jeli to normalno kod ATI-ja ili je samo do drivera pa možda u kojoj novijoj verziji to poprave.
![]() |
#1007 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja imam katastrofalan problem sa tom karticom..Sapphire HD4850 Dualfan,kartica koliko sam uspio skuziti hardverski je u redu medjutim softverski,strahota ziva!! Neki ljudi cekaju od 8.6 drivera da poprave neke stvai kao gasenje monitora,BSOD,izbacivanje iz igri nakon 15tak minuta,reset kompa itd. i to nije samo 4850 nego i jace serije sve do 4870x2 ..sada je pitanje u kojim uvjetima se trigera ta glupost da kartica totalno podivlja...samo da se razumijemo kartica vrti sve ali dzaba vam to ako to radi 15 min. Ja sam napravio sve zivo i mrtvo,reinstalacija i ciscenje drivera sa svim mogucim kombinacija od 8.6 do 8.11 sa novim driverima za zvuk,BIOS od maticne,ma za sve..format,XP,Vista..2 razlicita kompa..da bi na kraju skuzili da glupa kartica mijenja takt cpu i gpu kada je u igri..tj padne na 2D profil..,barem je tako kod moje...trenutno se vrti kod frenda valjda vec dan i pol,forsana sa benchamarkovima i svim mogucim igrama..ii rezultati su mrak,sada jedino moram cekat da dobijem svoju maticnu nazad koju sam glupo i naivno prvo vratio jer sam mislio da je faulty mozda..na kraju ispada da jako hvaljena kartica ima jako jako jako lose rijesen softverski problem,i ako vam se pogodi da vam radi kartica super..ali ako ne,ceka vas dugi put da je natjerate da radi... I jos jedna stvar koja me sokirala,osim toga sto ima abnormalan broj ljudi na ATI/AMD forumu sa problemima na 48XX seriji..jucer se pojavio post lika iz Amerike koji je kupio HD4870x2 i ne radi mu,dobija slicne probleme kao i ja ali mu se jos pri tome gasi monitor i lik je podivljao,dao si je stvarno truda da ih popljuje ali na civilizirani nacin,bez psovki i ja sam se pridruzio u "kritiziranju" lose podrske ATI-ja i nije proslo pa ni 6h obrisali su post i banali mene i lika. Iskreno se nadam da ce kartica proradit na mojoj ploci kada je dobijem nazad,ako ne sa gustom cu vratit karticu i zabit je liku u glavu i traziti nVidiju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Registered User
|
Napisao sam da je problem sto kartica u 3Du "pali" 2D profil..sto je mom slucaju rezultiralo crashanjem igri,hanganje..i reset kompa,pogorsao sam stvar sto sam instalirao CCC jer izgleda da on trigera tu glupost...to mijenjanje frekvencije kada NE treba...,kada smo skuzili to,instalirao sam samo drivere i riva tuner i zakljucao taktove..ali problem je u tome sto oni nisu izdali nikakav patch nikakav fix! nista..nego se ti moras kao kranji korisnik namuciti ko pas da bi naterao graficku da ti radi.. Ispravka,taj glitch trigera naglasujem barem kod mene...kada upalim CCC i kada enablam ATI Overdrive. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Ne vrijeđam ja ATI što se performansa tiče, na tom polju svaka im čast(što se cijene tiče) ali, jedno veliko ALI, na driverima, to mi se nikako ne sviđa. Prije sam imao nVidiju i sa driverima sve ok, ali ovi mi nikako ne pašu. Oni, istina, rade na def clockovima ali povećam li takt memorije ili jezgre za nekih 10MHz odmah se ruše, debilno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1013 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1014 | |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1015 |
Guest
|
Pa šta onda pričaš kad nisi provjerio stanje drivera... A poboljšalo se stvarno. 8.9 nisu ni imali potpunu podršku za 48XX seriju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Registered User
|
Ja sam probao valjda od 8.6 do 8.11 i sada cu vidjet sa 8.12 hoce li se ista popraviti,ali toliko problema...strasno,ovo nisam ocekivao. Razzor jesi probao instalirati samo ciste drivere bez CCC-a i instalirat Riva Tuner i zakljucat taktove? ja imam takav problem da mi je ovo rijesilo situaciju..ako ti sta pomogne.. Zadnje izmijenjeno od: ElNooblet. 07.12.2008. u 19:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
evo,naručio sam ovu karticu jer sam po netu malo čitao i navodno je jako dobra. moja konfiguracija je: MBO ASUS P5B IntelCoreDuo 2x 2.2GHz 3GB RAM 400GB HDD jel će to bit dosta da izvuče nešto iz ove kartice..inače se baš ne kužim u te stvari previše..isto piše na sajtu od ATIja da je minimalno napajanje koje je potrebno 480W, ja mislim da imam 420W ili 450W..će bit nekih problema s tim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Premium
|
I mene muče ti 8.12 driveri na hd4850 512ram toxic. kada sam imao x1600xt ama baš nikad nisam imao problema sa driverima i sve je bilo super, a sada... jao majka moja. ako restartam prek Win monitor mi ne radi, tj. neće mi ga prepoznat (nakon što sam snimio ove nove drivere). Ne znam šta ću sa sobom i kompom... najbolje da sve formatiram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|