Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2008., 11:54   #1
Fox
Staff Sergeant

Fox's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Povećanje brzine uploada i downloada

Imam dva pitanja:
1. Koristim router (kasda+neki planet wireless) za spajanje na internet i kod uploada prek torrenta max je negdje oko 30 kbps, probao sam u uTorrentu namjestit na vise al ne hvata uopce vece brzine, pa ak neko ima kakav savjet...

2. Uzeo sam nedavno za stan od t-coma Thompson Speedtouch wireless router i sve je uredno spojeno i radi samo sto mi je brzina interneta dosta mala, kod dowloada ne mogu dobit vise od 50 kbps, a osjeti se i kod surfanja da je malo sporije, na router se spajam prek wirelessa na laptopu ak to ista znaci...?
Fox je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2008., 12:02   #2
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Fox Pregled postova
Imam dva pitanja:
1. Koristim router (kasda+neki planet wireless) za spajanje na internet i kod uploada prek torrenta max je negdje oko 30 kbps, probao sam u uTorrentu namjestit na vise al ne hvata uopce vece brzine, pa ak neko ima kakav savjet...

2. Uzeo sam nedavno za stan od t-coma Thompson Speedtouch wireless router i sve je uredno spojeno i radi samo sto mi je brzina interneta dosta mala, kod dowloada ne mogu dobit vise od 50 kbps, a osjeti se i kod surfanja da je malo sporije, na router se spajam prek wirelessa na laptopu ak to ista znaci...?
važan stvar je koliko si udaljen od routera;ak koristitš javne trackere onda su to ok brzine,iako nigdje nisti spomenuo koju brzinu imaš,pretpostavljam da je 2/.256
Kimi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.11.2008., 12:04   #3
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Imam dva pitanja:
koji ISP? koji paket? kbps (jesi ovo dobro napisao? na sto mislish? kilobite ili kilobajte?)
Citiraj:
ajde nam baci jedan rez s speedtest.net
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2008., 13:01   #4
Mad_Duke
Guest

[QUOTE=DaNiJ3L;1204551]koji ISP? koji paket? kbps (jesi ovo dobro napisao? na sto mislish? kilobite ili kilobajte?)

Pa, bas ne vjerujem da ima 30 kilobita upload, odnosno da na nasem trzistu ima ISP koji nudi ADSL sa uploadom "jednakim" 33.6 modemu
  Reply With Quote
Staro 29.11.2008., 13:07   #5
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ali on je to napisao
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2008., 13:24   #6
Fox
Staff Sergeant

Fox's Avatar

Na obadva paketa je brzina ona najmanja šta dolazi sa t-com paketom. ISP je t-com
Staro 29.11.2008., 14:28   #7
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Citiraj:
Autor Fox Pregled postova
Na obadva paketa je brzina ona najmanja šta dolazi sa t-com paketom. ISP je t-com
Vrlo jedonstavno:na prvom su problem vjerovatno javni trackeri,imaš puno tema o torrentima pa možeš pročitati
na drugom je očito problem udaljenost,no što mene fanscinira je to što nisi napravio speedtest.net jer brzina u utorrentu i običnom sutfanju nisu pokazatelji prave brzine.baci test na speedtestu pa stavit tu slikice.
Staro 30.11.2008., 09:34   #8
Fox
Staff Sergeant

Fox's Avatar

Ne znam kako moze problem biti udaljenost kad je laptop udaljen cca. 5m od routera, a speedtest cu napravit ovih dana pa postam onda...
Staro 02.12.2008., 12:14   #9
Fox
Staff Sergeant

Fox's Avatar

Evo rezultat speedtesta:

Staro 02.12.2008., 12:21   #10
Pegasus8
Premium

Pegasus8's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Katastrofalan rezultat, ja nebi rekao da je to do wlan-a ili routera.
To je do njih sto posto...
Pegasus8 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.12.2008., 12:26   #11
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

upload je dobar,ali download je katastorfa;spoji je normalno na kasdu i baci speedtest,brijem da ti je to zbog wirelessa
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno