|
![]() |
#421 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Palit Revolution 700
Palit Revolution 700 ![]() Proizvođač grafičkih kartica Palit je najavio zanimljivu karticu Revolution 700, namijenjenu entuzijastima s mnogo prostora unutar kućišta. Riječ je o overclockiranom modelu Radeona HD 4870 X2 opremljenom masivnim hlađenjem koje zauzima čak tri utora za kartice. Hlađenje ima dva ventilatora i hladnjak s četiri toplovodne cijevi, zadužene za učinkovito hlađenje usijanih ATI-jevih čipova. Taktovi svakog GPU-a iznose 750 MHz, a svaki čip ima na raspolaganju i gigabajt GDDR5 memorije (ukupno 2 GB) efektivnog takta 3.800 MHz. Osim po zauzeću prostora, Palitova kartica je specifična i po kompletnoj opremi konektora. Korisnike očekuju integrirani DisplayPort, HDMI, DVI i VGA konektori za sve moguće kombinacije ekrana. Očekivana preporučena cijena je između 500 i 580 dolara. http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=93400
![]() |
#422 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma bravo, ne znam samo za što služi tema o 4870 X2? Premješteno u pripadajuću temu.
![]() |
#423 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
4870 X2 crossfire On LCS
Imam dvije Atijevke 4870x2 spojene u crossfire i savrseno rade, ali se i griju sto je i za ocekivati. I planiram staviti na njih vodeno pa da ih jos clockujem i izabrao sam najbolji water block sto ima trenutno na trzistu za njih a to je koolance ( http://hellfiretoyzllc.cgwebsolutions.c ... 7x2_p0.jpg ) i ta dva blocka su 900km. I sad bas ne planiram dati dodatnih 800-900 za LCS tipa ZALMAN Reserator XT koji bi vjerovatno bio dovoljan, nes bi slabije jer ne planiram dati 1900km za SAMO hladenje grafickih, nesto tipa Tt Tribe ili Tt Big Water 745. I sad me samo muci dali ce to biti dovoljno da ohladi vodu s obzirom da graficke u prosjeku rade od 70-80 C na zraku. Odgovara mi nes sto je i estetski dobro a da je eksterno s obzirom da u pc vise nista ne stane, vec je jedno vodeno unutra za maticnu i cpu... pls. Samo da strucni i upoznati oDgovore, bez spamera..il skretanja s teme! |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Premium
|
![]() |
#425 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
|
reserator i bigwater nisu ono što trebaš, loše pumpe, uska crijeva te mala disipacija(!!!) se nece moci nositi sa 4 vrele GPU jezgre. vidi EK opremu, link te pošten 360mm radijator, 1/2 crijeva te laingDC pumpu...
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 07.11.2008. u 10:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Registered User
|
EK taj dali isporucuje robu za Hr, dali si kupovao kod njih...imaju li bas cjenovnik i listu dijelova, nacin uplate? Ima li bolja firma neka... Mozes li mi popisati dijelove preciznije (koje je moguce nabaviti..neku blizu firmu Hr ili u Hr) koje bi ti uzeo za te dvije grafe, model i serijske brojeve dijelova. Hvala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
|
hardveraj.hr pa naruči, ili drito naručiš od Edvarda(ili čak odeš DO Edvarda), tako sam i ja išao, brže dobiješ http://ekwaterblocks.com/shop/index....db26df08580833 a za setup-ove pogledaj po forumu, ima ih masa
![]() |
#428 |
Registered User
|
Ovaj web ti je super (hardveraj.hr) , jesu pouzdani za isporukun robe? Imas joe nesto slicno domace ovako "underground" za vodena hladenja i moding, jer vidim kod njih nema rezervar od 2litre... |
![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
|
![]() |
#431 |
Registered User
|
Nasao sam dijelove koje trebam, jos samo da mi je negdje u hr naci dva waterblocka za 4870x2, jer neisplati se uzimati van Hr cijena izade s porezom, carinom i svime preko 600dolara.. p.s. Jeli pametno i izvodivo, da napravim dva vodena sistema tj da svaka grafa ima svoj a da dijele jedan veci rezervar, dali bi to skodilo...tj dali je preporucljivo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da, dualci se daju vise clockati ali koje koristi kad ce quad na npr. 3.6ghz davati bolje ili jednake performanse u igrama i opcenito nego dual na npr. 4.2ghz (ima dosta reviewa na netu)... Plus sto ce se najvjerojatnije u skoroj buducnosti poceti i koristiti te dodatne jezgre jer je tako bilo i sa dualcima u pocetku. Programi i igre ce se optimizirati za rad sa multi-core procesorima (pod tim mislim na 3 i vise jezgri) tako da ja preporucam quada pogotovo jer je cijena ista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Poz svima. Da malo oživim ovu temu. Namjeravam uzet ovu kartušu... Pa me zanima kolka je duljina kartice? I ono kolka mi je isplativost priječi na nju s HD 4850 (igram sve na rezi 1680*1050 sve mx/high/ultra.. AA do daske ![]() Za proc se nemojte brinuti poslje nove godine ide drugi gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Flaccitra
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#436 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#439 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
4870x2 i WoW
Rusi mi se komp , blue screen, svaki put druga greska... 0x0000000XXX (xxx neka slova ili brojevi) Znaci igram WoW i puf. Pokuso sa catalyst AI enabled/disabled nista. Cak mi je jedan cijeli dan radio bez blue screen sa AI disabled a nakon toga opet isti problemi. Imam Cataylist 8.11, Vista x64, ostali info pod komp spec. Da li netko ima slicnih problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
pokuso sam to vec, digo sam sve napone za 1-2 koraka od defaultnih vijednosti. Opet isto, graficka je sigurno dobro spojena. Sta se tice drugih igara , na igram ih ![]() Poprilicno sam siguran da je graficka jer prije sam imo 8800gts 640 i sve je radilo kako treba. Reinstalira sam cili Win kad sam atija dobija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Probaj sa isključenim vertical sync, ugasi još CF i catalyst AI.
![]() |
#445 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Dobro da si kupio grafu za igru kojoj je x1950pro overkill. ![]() Čudno mi je to sve,obično se javlja kad clockaš nešto,a WoW ne voli baš clockane komponente,imaš FAQ na njihovom siteu od Blizzarda,sa jedno 20 tema te problematike. Opusti malo RAM ako si clockao,gotovo sigurno je tu zapelo. Probaj ti to opet sa clean installom rješiti,i stavi XG Warcats 8.10 drivere za Vistu x64. Ako ni to ne pomogne,prodaj to smeće i kupi GTX260 216 shadera. I uživaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Slažem se sa thedream-om, stvarno ne vidim svrhu imanja 4870x2 ako se igra samo WoW. Pa 3870 je stvarno neki max, iznad toga si praktički ograničen samom igrom (tj. njenom neoptimizacijom u određenim djelovima). Natrag na temu... Driver Cleanerom počistt i stavi nove drivere. I snimi si na prijenosni disk od nekog frenda cijeli wow folder i pokreni ga sa diska. WoW je VEOMA čudna igra kad je riječ o misterioznim errorima i sličnim stvarima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|