|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
BSOD problem
Pozdrav, Imam problem sa blue screen of death. Dogadja se sljedece: Kada upalim kompjuter nakon nekih 5-10 minuta rada pojavi se bsod sa cesto razlicitim kodovima uglavnom bude kod stop 0x000001a pa zagrada sa jos dosta tako slichnih kodova. Uglavnom nakon restarata pc se digne i moze da radi cjeli dan bez problema igre i sve savrseno. Znaci samo pada ujutro kad ga upalim jer cjelu vecer bude ugasen i onda nakon restarta radi cjeli dan. Problem se poceo javljati nakon sto sam nadogradio memoriju na 4gb. Prije sam koristio dual channel moduel GEIL 2x1gb i onda sam presao na corsair xms2 ddr2 4b (2x2) 800mhz. Dosta sam trazio po netu uglavnom postoji problem sa vistom x64 nakon nadogradnje se pojavljuje bsod. Pa se preporucuje da se radi format sa 2gb modulom te nakon toga instaliranje fixa kb929777. To sam probao nije pomoglo. Cistio sam cmos sa jumperom, vadio sam bateriju biosa, pa sam flasho bios nista nije pomoglo. Takodjer sam vidio da se preporucuje dizanje voltaza northbridge-a i fsba na 1.40. Voltaze sam dizao maximalno sam mogao za nekih 0.35v nb i fsb tako da sam digao oboje za 0.3v. Ali nisam siguran koliko je defaultna voltaza na maticnoj tako da nisam siguran jesam li postigao 1.4v. Ni to nije pomoglo. Radio sam i memtest sa bootable cdom sve je ok sa memorijom. Spusto sam memoriju i na 667mhz te dizo voltazu na 2.1 ali nista. Konfiguracija je sljedeca: Gigabyte 965p-ds4 (rev. 1.0) Intel core 2 duo e6600 Enermax Liberty 500w xfx 8800gts 640mb corsair xms2 pc6400 4gb hitachi 500 + 400gb Pa eto ako neko ima rjesenje bio bih mu zahvalan ![]() Zadnje izmijenjeno od: MarcoB. 28.11.2008. u 18:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Jedino ke mozes probati je reinstal windowsa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Memtest ostaviti da radi preko noci, par sati minimalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
ostavio sam 4 sata proso je 4 puta nema errora sa memorijom sve je ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
evo vadio sam kad ostavim samo jedan modul od 2gb sve je ok nema bsod-a, znaci problem se stvara cim stavim jos jedan modul od 2gb u dual channel update: ali evo ipak se pojavio nekih 3 i pol sata nakon prvog paljenja. Kad sam ga upalio ostavio sam upaljenim ta 3 i pol sata i onda kad sam radio na njemu 5 minuta pojavio se bsod. Znaci moze bit do toga da se pojavi samo ako se koristi a moze bit i da sa 2 gige memorije se pojavi kasnije? Zadnje izmijenjeno od: MarcoB. 30.11.2008. u 14:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
ma radio sam format otkad imam problem jedno 5-6 puta uvjek se isto javlja ja mislim da je fora u biosu da moram manualno namjestit neke opcije samo ne znam sta da mjenjam vise |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
a probao sam i load optimized defaults pa sam ugasio pa pokrenuo bios i namjestio manualno da radi na 800mhz latencije na default i voltazu na 2.1 i opet isti bsod STOP 0x0000001A |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|