|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
HDD - diskovi se vrte, ali ga računalo ne prepoznaje
U petak navečer, fino ja upalim svoje manje-od-godine-dana-staro računalo. Podignu se Windowsi, a kad ono primjetim nešto čudno: nedostaje mi G particija! Ona mi predstavlja drugi 500 gigabajtni HDD, preciznije: Seagate ST3500320AS. Kupih ga ljetos... Da pogledam koji mu je vrag, otvorim kućište, izvadim ga van, računalo dobro radi samo s prvim diskom, pa zamjenom im mjesta... Opet nevalja. Spojim disk dužim žicama i stavim ga pokraj kućišta da čujem jel se stvarno nešto unutri događa, i vidi vraga - čujem da se unutri vrte diskovi. Dobro je radio zadnjih par mjeseci i eto k'o za vraga sad nešto ne valja. Spaja se na SATA utor, tako da nema master/slave jumpere, pa to nije problem... Stvarno mi nije jasno. Imam još garanciju, pa bi trebao dobiti novi disk, ali što s podacima na njemu? Možete li mi preporučiti neke dobro i jeftine spašavače diskova? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Je li vidis disk u BIOS-u?Da nisi kojim slucajem izgubio drive letter od njega,pa ga ne vidis? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
a kabel...jesi njega probao zamjenit? valja pokušat...meni se to jednom desilo... i da, ako ni to neće probaj i kod nekog frenda....ako je kod njega isto, e onda znaš šta ti je činit....u trgovinu, hebat im mater i neka ti daju drugi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a krepao. desava se. a sto se tice spasavanja podataka s diska koji se u biosu uopce ne vidi...nece ti tu nista jednostavno pomoci. Naravno, postoje firme koje se time bave no to i kosta poprilicno. Ako na njima nisi imao nista bez cega ne mozes/ne mozes povuci s neta bolje zaboravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
Citiraj:
A ako nema, onda fino na garanciju i evo novog! |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma Seagate je poceo brljati dosta. Te serija koja rikava, te serija koja je spora, te serija od koje se ne moze zivjeti koliko glave prave buke prilikom pomjeranja..... Ja se vracam nazad na WD, ne znam koji mi je k bio da uopce ubacim ovaj Seagate. Uz malo srece sutra ujutro kupim onaj razvikani WD od 640GB da vidim koliko je ista od onih bljuvotina o tome kako je dobar napisanih ovdje bilo istinito ![]() Ako bude valjao na placi ide jos jedan, nazad na raid 0.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|