Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.11.2008., 10:08   #1
Igneos79
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Instalacija windowsa XP na laptop bez cd-roma

Eto, kupio Msi Wind, i ne pase mi SUSE Linux na njemu, htio bih windows XP. Vidim na MSI stranici da imaju drajvere za 32 bitni xp, tako da nista od viste ili windows 7. E sad, laptop nema cd rom, a ja nemam usb cd rom, niti bih htio dati novce za njega, ali nakon svih problema izgleda da cu morati. Imam usb disk i njega sam formatirao sa usb format utility-em i prebacio na njega sistemske od milleniuma,(dos) jedine koje sam mogao nac. Zatim sam iskopirao instalaciju XP-a na njega. Naravno, ne da se pokrenuti setup iz dosa, vec je bilo potrebno pokrenuti winnt.exe i nakon poruke da cekam dok se iskopiraju fajlovi, resetirati laptop. Zatim je sam podigaopravu instalaciju xp-a, ali je blokirao na EULA license agreement, kaze da to ne moze nac. Bilo je potrebno editirati winnt.fis pod data sekcijom i dodati EulaComplete='1' i preskocio je eulu. Slijedeci bed je sto se ne da formatirati particija. Ako napravim malu particiju pojavit ce se greska sa hall.dll pri instalaciji, pa sam napravio ful jednu veliku particiju. E sad je bilo potrebno uc u recovery konzolu i formatirati D: particiju, da D:, jer je usb disk prepoznat kao C:. Sredio to i zapeo jer kaze da nema dovoljno memorije da bi napravio verify particije i da iskopiram instalacijske na D: particiju i pokrenem instalaciju sa diska od laptopa. Copy naravno ne radi, ne moze kopirati direktorije, pa sam skinuo xcopy, ali taj javlja da ne moze procitati D:, jerbo je to ntfs particija...

Ja jesam mazohist po prirodi, ali ovo je vec lagano previse...jel ima tko kakvu ideju da dovrsim zapoceto?
Igneos79 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2008., 11:12   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.11.2008., 19:58   #3
Igneos79
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
pa da si ne bi ovo malo kose sto mi je ostalo iscupao....cijeli dan gnjavim frenda za dvd usb, i sad kad sam proveo dan kod frenda pomagajuci mu sa raznoraznim kicmatrans poslovima, dodjem doma i nikky da link na ovaj super forum i na njemu programcic koji bi sve rijesio...pa da ne bi sad izvrsio ritualno samobujstvo...nista, hvala nikky, dobro ce doc ako budem morao raditi reinstalaciju...
Igneos79 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno