|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Problem sa Samsung sh-s203D
Dakle. kupio prosle godine doticnu przu na SATA i otpocetka recimo neki problemi.. ima 24 mjeseca garanciju,al nema veze, jos je mjesec dana do godine dana Prvo kod instalacije viste- sve jebeno al kad treba pocet kopirat podatke (onaj najdulji proces, od 0 do 100% kaj se ceka) traje dost dugo...Naime, prvo skopira par posto, pa stane na par minuta, pa opet tak par posto pa opet stane... DVD-e nemogu gledat normalno,ak je cist DVD onda uvrh glave 45 min i onda zbrejka sve...jedva ugasim player, nemrem nis vise drugo NORMALNO pokrenut,Taskbar se zblesira mogu rucno pogasit neke procese i ugase se (tipa player s kojim gledam, al svejedno je, koji god da uzmem NE RADI, bilo wmp, power dvd, nero, mpc, itd)al i dalje stoje u tasku, vidim da napuca nesto u HDD jer se on zacrveni i stalno stoji, al nemrem otvorit resource monitor tak da neznam s cim ga i kaj šopa.... Evo maloprije posudio batman begins i nebi vjerovali, vec kod prve scene se zbrejka i nema dalje...ono, ona curica pobjegne pod stol i stane... Za primjer, da bi normalno pogledao batmana sjetim se ja napravit image od dvd-a, al eto, alcohol 34 minute radi image a na 94% je....Radi sa zastajkivanjem od pocetka kao sto je opisano kod instalacije viste....par postotaka napuca pa stane na neko vrijeme.... Prza je sata, i stavljena je odmah iznad HDD-a koji je u 5.25" slotu u alu hladnjaku...Jel joj mozda prevruce, i njoj i hardu, pa je sve usporeno? Pitam jer mi je lakse prvo pitat nego razjebat komp koji je sa starom przom jebeno radio,doduse nisam uopce gledao filmove,al je radilo,i kad je krepala sama od sebe uzeo sam ovu....Stara je bila IDE.... Ili da mozda napravim upgrade firmwarea? Djiberit mi se stvarno neda za tih 170kn kolko sam ju platio pa nosit na reklamaciju, jer cu radije onda odma kupit blu-ray citac sa dvd przom i onda sam jos najbolji posao i napravio..... EDIT: Evo, zavrsio izradu imagea dvd-a preko alcohola, i proces je trajao nekih 40-ak minuta za velicinu od 6.70gb..... Nemoram vam ni reci, da je film negledljiv, pun artefakata,sve trza, ni ne pomice se........kaj da radim??? Zadnje izmijenjeno od: Ciclajbek. 25.11.2008. u 22:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Za početak daj više detalja o konfiguraciji. To što je stara prža radila bez frke ne znači ništa jer je IDE, a ova je SATA, i ne mora problem biti u prži. Nemoj stavljati novi firmware jer za čitanje definitivno neće biti napretka. Možda se kolje sa SATA kontrolerom, a možda je prža defektna. Najbolje bi bilo provjeriti kako radi u drugom kompu, jer tada znaš jel stvar u prži ili tvom kompu (hardver ili softver).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Maticna je AsRock nf7g-hdready, athlon x2 4000+, 4 gb kingmax rama,hdd seagata baracuda 500gb koji mi isto cudno nekak radi,i kaj jos...to je to...grafa je on board, al trenutno je nutra 7800gtx, al nije do nje, jer je isti drek i sa njom i bez nje... Bum probao onda na neki drugi sata slot puknut...driveri su svi novi, tak da sam i to probao.... Firmware ni nemrem promijenit jer ima samo jedan jedini ovaj kaj je gore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
night shift
Datum registracije: Aug 2007
|
Ukljuci UDMA na ide (sata) grani. Ili reinstaliraj IDE kontroler. Dok ne proradi udma.
![]() |
#5 |
Premium
|
Mozes pojasnit kak to napravit ako je do toga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Odi u Device Manager, deinstaliraj IDE kontroler i restartaj komp. Pri podizanju sam će staviti drivere koji mu fale.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|