|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
DDR2 dual channel
Molio bih ako ko zna što uradit da memorija radi u dual channelu??? Imam 4 keksa po 1gb ddr2 kingston memorije i everest pokazuje da je aktivni mod single channel. Na matični imam 4 utora i u svakom utoru jedan keks. Da li je potrebno di u biosu,a ne mogu naći,što podesit? Da radi u duall channelu. Matična gigabyte gam56-s3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
na toj ploci ne, ocito ti memorije ne mogu raditi u dual channelu iako su mozda naizgled iste. Jebga, zato sluze DC kitovi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
dva keksa sam iščupal i sad ova dva koja su ostala,znači 2gb rade u dual channelu. niš mi nije jasno sad. 4gb ne radi.a 2gb radi. jel možda što windows prepozna samo 3,5gb od 4gb ili...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Znaci ploca nece da boota sa 4GB rama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Za dual channel se preporuča korištenje identičnih modula. Vjerovatno ti moduli nisu dovoljno jednaki da ih ploča upari. Meni su ploče uglavnom gutale svašta i stavljale u dual channel. Probaj updejtat BIOS. Samo ako to nisi nikad radija možda bolje da ne diraš ništa i pomiri se s single channelom |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
bios je najnovija verzija. no skužio sam da keksi nisu isti. 2 su sita, a dva imaju drugačije oznake mada su od istog proizvođača. probao sam ih posebno stavit i ništa. znaći da moraju biti potpuno identični da bi radilo u dualu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|