|
![]() |
#1 |
Terminirani determinator
Datum registracije: Sep 2006
|
(riješeno) MBO problem
Imam matičnu Gigabyte 8i875 Ultra ,koja ide u prodaju. Na ploču sam stavio sve komponente ,ploča prepoznaje pržu kod boota ,ali disk neče prepoznat. Disk je S-ATA novi i nije korišten prije ,pa ne vjerujem da on ne radi. Probao sam u BIOS-u mijenjat postavke za SATA controler ali ništa. Kad doše do onog screena kod kojeg se pokreču Windowsi inače ,piše Disk Boot Failure ,put System Disk. U biosu je nariktano CD-ROM ,pa Hard disk boot priority. Neznam u čemu je problem. Help pls. ![]() EDIT: Probao sam uštekat u port 3 SATA i prepoznalo je disk. Ubacio sam CD za instal Winsa i prođe onaj prvi instal,a kad dođe do Windows is starting tu stane i neide dalje. Zna li itko? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.10.2008. u 13:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Šta kaže u biosu za disk?Kad staviš na sata 0 ili 1 controller? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Ajd vidi pa mi javi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Terminirani determinator
|
Disk je ispravan. Uspio sam doči do početka installa Windowsa. Znači kad bi trebao početi install ,nakon onog učitavanja kad pita stisni F6 za RAID,SCSI i to kad završi,stane i nemogu ništa nego restartirat. Izgleda da je kondenzator na ploči mijenjan,postoji li možda veza između toga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
night shift
Datum registracije: Aug 2007
|
Tvoja ploca ima integrisani SATA 1 kontroler (150) HDD je SATA 2. 1. Potrazi uputstvo (na nalepnici hardu ili na net-u) koje pinove treba prespojiti jumper-om da bi se disk ponasao kao sata1. 2. Udji u bios i pronadji rubriku ide/sata controler mode. Treba podesiti NATIVE MODE za sata disk. pozdrav.
![]() |
#8 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Emperor je tu plocu poslao meni...spojio sam je na konfu iz moj komp,zamijenio ovaj hdd od 80 gb ata, sa seagateom barracudom od 320gb sata II,stavio sam jumper kako ide da limitiram brzinu,zatim od 4 prikljucka za sata konektore hdd prepoznaje samo na jednom , i to zadnjem... i kad ga je prepoznao, udjem ja u bios, iskljucim raid opciju, stavim sata controler na base, reboota se komp, prodje ono dizanje kad checkira proc, mem i tako, zatim se ugasi ekran i vise se napali, tj neugasi se ekran nego po njemu lete nekakve crtice i tako,u raznim bojama...nakon desetak sekundi tih crtica se ugasi ekran,skroz, black ![]() Probao sam i spojiti taj obicni ata od 80 na njega,spojin ga na ide prikljucak,opet na pocetku checkira proc, memoriju, prodje to i opet ista stvar sa ekranom...imate rijesenje? Hvala EDIT: Oba hdd-a sam isprobao u prijatelja i rade,na ovome seagateovom od 320gb nisu instalirani windowsi , a na ovome od 80gb ata su instalirani Zadnje izmijenjeno od: webstartm. 23.10.2008. u 11:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Probaj s drugom grafičkom |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: webstartm. 24.10.2008. u 18:13. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Terminirani determinator
|
Ovo je isto RIJEŠENO,matična je neispravna. Vratio je webstartm meni,prodana maxu kao defektna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|