|
![]() |
#151 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() da, ta matična ima "lock" (kako ovo glupo zvuči ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#152 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Pitanje za objašnjenje par BIOS pojmova, za koje na googlu ne mogu naći neko smisleno i jednostavno objašnjenje, već svi mlate praznu slamu a nigdje zdravo seljačke definicije. MCH Core? (G)MCH Frequency Latch? CPU Termination? CPU PLL? CPU Reference i CPU Reference II? Hvala ![]()
#153 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Alat za temperature
Molim vas zna li netko kakav dobar program za clockanje da radi na visti a i da ujedno prikazuje temperature i grafe i proca, hvala! |
![]() |
![]() |
#156 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kombiniraj SetFSB ili Clockgen (sve ovisi koju ploču imaš) sa alatom tipa Everest. Da je sve u jednom, trenutno mi ne pada ništa na pamet osim kojekakvih programa za pojedine chipsete tipa nTune, AMD OverDrive ili od proizvođača ploča programi (Easytune od Gigabyte-a i slično).
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 18.11.2008. u 15:56. |
![]() |
![]() |
#157 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
po meni dosad najbolji se pokazao alat po imenu BIOS |
![]() |
![]() |
#158 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
oops...nisam opce registriral da trazi prog i za oc ![]() Citiraj:
za proc nista ![]() agreed ![]() makar grafe nemosh iz biosa clockat (osim preko flashanja) ^^ rezime: nema kvalitetnih "all in one" programa za OC |
|
![]() |
![]() |
#159 |
Premium
|
Hvala decki! |
![]() |
![]() |
#160 |
Guest
|
Skini si jedan od programa za OC koji su ti preporucili momci za CPU. A sto se tice temperatura. Cemu paliti jedan "glomazni" everest. Skini si "Core Temp" programcek. Meni radi na 64bit Visti, mali je, ako ga drzis upaljenog pisat ce ti u system trayu temperature po jezgri i ciao djaci. |
![]() |
#161 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Mad_Duke, CoreTemp nema temperature za grafu. U svakom slučaju, može on kombinirati CoreTemp + GPU-Z + neki program za OC-anje (iako ne vidim zašto ne bi OC-ao iz BIOS-a) ![]()
#162 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Neznam dali bi ovo u ovaj thread spadalo ali sljedece se dešava: Konfa vam piše u mojem profilu. Sve testirano sa Prime95 oko 12 sati i apsolutno stabilno. Također sa OCCT-om i stabilno. Isto tako testirano sa Intel burn testom na 20 loopova i također stabilno. Dakle mogu rec da je komp stabilan. Ali događa mi se uvijek kad pustim muziku preko winampa da mi se komp sruši. Bluescreen i ajmo restart ![]() Mada je sve testirano više sati i više puta. Nije vrag da je neka greška u winampu da uvijek ruši apsolutno stabilan komp |
![]() |
![]() |
#165 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam i core temp, pokazuje temp proca(50-66, 50-60 normalno, do 66 kad ga opteretim sa super pi), skino sam si i everest,ali ne pokazuje temperature nicega, pito sam frenda koji ga ima di se nalaze i kad sam mu poslo screenshoot veli da njmu pokazuje, a meni ne(senzor) pa se pitam zasto?? Jel mozda ko zna kako clockat s riva tunerom, skino sam i njega al ne mogu nac di se clocka? Imam i ati tool, ponekad radi, a ponekad ne, izbacuje mi: the kernel mode driver does not seem to be running...blabla, da terbam updateat ili reinstallirat ati tool, a to sam napravio 3 puta, ista stvar se dogadja... Imam i cpuz al on ne pokazuje temp nigdje, ima i frend, a ni njemu ne pokazuje temp... Molim pomoc, hvala!! Btw, imam laptop asus x51rlseries Zadnje izmijenjeno od: strgani. 19.11.2008. u 21:18. Razlog: nadopuna |
|
![]() |
![]() |
#166 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Nece preko 340mhz FSB??
Poz, uglavnom konfa je sljedeca (od frenda): e5200 - scythe ninja ep31-ds3l rev 1.0 2x2gb kingmax 800 fortron 400w hd4850 Proc i rami su stabilni na 3750mhz (1.35v) i 940mhz (2.0v), to je sa 313x12 za proc i 313x3 za rame. Problem se javlja kad zelim smanjit multy i prec preko 340fsb (naravno smanjim omjer ramima tako da oni nisu problem), ploca jednostavno ne zeli prihvatit postavke, cini se kao da boota normalno (no ne prode niti post screen), ali onda se samo reboota i vrati default postavke. Nije problem u voltazi niti frekvenciji proca, jednostavno ne zeli prec 340fsb, a to mi je malo malo za fsb wall... Cilj bi bio 395x9.5=3750mhz i 395x2.4=950mhz za rame sta mislim da nebi trebalo bit neostvarivo. Na ploci je F3 bios, zadnji je F5a beta, pa ako nemate ideje u cemu bi mogao biti problem, napravit cu update. Hvala. ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Astral, probaj napravit update. Ja sam se kod frenda igrao s s njegovom P31-DS3L koja je isla vise od toga, a u postu gdje je crash009 napravio review p31-ds3l su ljudi pisali da ploca ide i do 400FSB. |
![]() |
![]() |
#169 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Hellp!
Molim Vas pomoć oko overclockiranja, nisam bas vješt u tome (totalni amater), a stvari ovako stoje. -->
Nedavno sam promijenio matičnu ploču imao sam gigabyteovu N650SLI-DS4 i na njoj sam donekle uspijevao podići frekvenciju sa 1800MHz na 2400MHz, kupo sam novu matičnu također gigabyteovu GA-EP45-DS3R i tu nastaje problem, nikako ne uspijevam podići frekvenciju ni za 100MHz a čito sam da se E4300 da dobro overclockirati. Pa bi Vas molio ako mi neko može pomoći oko ove matične posto se u ovom biosu totalno ne snalazim. Hvala! Molim Vas pomoć oko overclockiranja, nisam bas vješt u tome (totalni amater), a stvari ovako stoje.
Nedavno sam promijenio matičnu ploču imao sam gigabyteovu N650SLI-DS4 i na njoj sam donekle uspijevao podići frekvenciju sa 1800MHz na 2400MHz, kupo sam novu matičnu također gigabyteovu GA-EP45-DS3R i tu nastaje problem, nikako ne uspijevam podići frekvenciju ni za 100MHz a čito sam da se E4300 da dobro overclockirati. Pa bi Vas molio ako mi neko može pomoći oko ove matične posto se u ovom biosu totalno ne snalazim. Hvala! |
![]() |
![]() |
#170 |
Premium
|
Oce ko pomoc? |
![]() |
![]() |
#171 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Problem sa temperaturom
Evo ovako: ima već mjesec dana da mi je temperatura jedne jezgre procesora stalno na 34C dok druga oscilira i u pravilu je niža 7-8 stupnjeva. Kada opteretim komp u potpunosti temperatura ove jezgre što je uvijek na 34C je niža. Probao sam skinuti i čistit cooler ali problem ostaje, onda sam probao zamjenit cooler, ali opet isti problem. Da li je to otišo nekakav senzor i programi jednostavno krivo čitaju temperaturu ili je nešto drugo u pitanju? http://www.max-save.org/images/4857351.jpg http://www.max-save.org/images/6063452.jpg Zadnje izmijenjeno od: etna22. 22.11.2008. u 03:22. |
![]() |
![]() |
#172 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Molim Vas pomoć oko overclockiranja, nisam bas vješt u tome (totalni amater), a stvari ovako stoje.
Nedavno sam promijenio matičnu ploču imao sam gigabyteovu N650SLI-DS4 i na njoj sam donekle uspijevao podići frekvenciju sa 1800MHz na 2400MHz, kupo sam novu matičnu također gigabyteovu GA-EP45-DS3R i tu nastaje problem, nikako ne uspijevam podići frekvenciju ni za 100MHz a čito sam da se E4300 da dobro overclockirati. Pa bi Vas molio ako mi neko može pomoći oko ove matične posto se u ovom biosu totalno ne snalazim. Hvala! |
Molim Vas pomoć oko overclockiranja, nisam bas vješt u tome (totalni amater), a stvari ovako stoje.
![]() |
#173 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima li tko iskustva sa clockanjem P4 2.0 procesora, sck. 478? Nalazi se na ploči Asus P4B533-E. Ploča ima DIP switcheve, međutim prebačena je na clockanje iz BIOS-a. Prvenstveno me zanima koliko bi teoretski mogao ići ovaj procesor sa stock coolerom i na koju voltažu? Hvala |
![]() |
![]() |
#174 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
to je northwood? a onda kolko god da ide sa nekih 1.65v i ispod 65c, ne mogu ti rec do kolko niti otprilike jer nije bas neka ploca da je p4p800se ili bolja onda bi islo i do 3ghz, ovisi naravno o samom primjerku i pazi na rame ako je williamate il kak god su se zvali, onda nebih znao |
![]() |
![]() |
#177 |
Registered User
|
iskustva s OC p4 2.4 (northwood)
na pocetku se odmah ispricavam ak je vec bila slicna tema al nisam nis uspio nac.. jel ima neko da je dizo navedeni proc?! ja sam svog uspio sad neki dan oc-at na 3.13 ali mi se kod bootanja znao sam restartat pa ga spustio na 3.06 i sve 5.. hladjenje je sredjeno i pod full opterecenjem mi ne prekazi 50.. sad me zanima jel moze to smanjit trajnost cpu-a ili?! evo i screen shot.. Edit by mod: Slike veće od 50kb, u thumbnail. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 25.11.2008. u 20:03. |
![]() |
![]() |
#178 |
Terminirani determinator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa ako dobro vidim držiš ga na 1.659V. 1.7V i 70°C je max za Norhtye ,tako da ako ga planiraš držat na toj voltaži mogao bi odapet vrlo brzo. Smanji voltažu na stock ,i polako dizi FSB za 5-10Mhz. Meni je 2.4B radio na stock frekvi sa 1.2v ,a 3,4Ghz je išao sa 1.5V. Dizanje voltaže bezveze nema smisla,samo češ dodatnu toplinu generirat. Ovo če biti ionako lockano ,imaš na forumu vodič za OC,pošto se vidi da nisi expert. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Registered User
|
meni je stock radio na 1.59 V a temp sad su stvarno skolske.. sad ne znam.. bum mu onda smanjil voltazu pa cu vidjet.. ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|