Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.11.2008., 17:48   #1
flyingfck
Registered User

Datum registracije: Apr 2007
Preporuka routera (samo radi NAT-a)

Dakle imam Thompson Speedtouch 780i WL, koji je zakljucan, ali i da je otkljucan navodno ne bi bilo pomoci. Ustvari nebitno jer nisam uspio dobiti master lozniku.

Planiram ga staviti u bridge mode da radi kao modem i uzeti drugi router, neki koji ima NAT setting i barem dva ethertnet izlaza, znaci nista fancy, samo da radi. Ne mora se spajati preko USB-a, zelim nesto sto jeftinije, a da normalno radi.

Hvala
flyingfck je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2008., 17:55   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da si pročitao neki od silnih članaka na ovom forumu vezanih za taj router, našao bi i master password i origigi flash s kojim rade sva 4 LAN porta, a ne kao sada 2 za adsl, a 2 za MaxTV.
Oglas

Oglas
Staro 10.11.2008., 20:52   #3
flyingfck
Registered User

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Da si pročitao neki od silnih članaka na ovom forumu vezanih za taj router, našao bi i master password i origigi flash s kojim rade sva 4 LAN porta, a ne kao sada 2 za adsl, a 2 za MaxTV.
Koliko sam ja vidio master password je dan samo za T-scumov router, za Iskon i Amis njet.

No i bez toga, rekao mi je lik u korisnickoj sluzbi, a i jedan korisnik, da taj modem ni kad je otkljucan nema postavke za namjestanje NAT-a. Tako da mi ni master pasword ne bi pomogao.

Ako se varam i ako je nekom uspjelo otvoriti nat na tom routeru, niko sretniji od mene...
Staro 11.11.2008., 12:43   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A NAT ti treba za . . . . . ?
Pogledaj Home > Toolbox > Game & Application Sharing, SpeedTouch 780WL emulator.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 16:05   #5
flyingfck
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A NAT ti treba za . . . . . ?
Pogledaj Home > Toolbox > Game & Application Sharing, SpeedTouch 780WL emulator.
NAT mi treba da ga otvorim, jer mi je na widnwosgameslive losa veza i ne mogu hostati. Kao krivac mi se javlja NAT: Strict. Forwardanje portova ne pomaze.

Moram priznati da bas ne razumijem ovaj link. Tu mogu provjeriti da li je uopce moguce otvoriti NAT u ovom routeru ili? Ne kuzim se bas previse.
Staro 12.11.2008., 12:09   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ima samo neće da se sam javi, još da si napisao jasno i razumljivo a ne "widnwosgameslive" bilo bi lako. Dakle radi se o SpeedTouch 780WL i Xbox Live 360 (ako sam ovo poviše dobro dešifrirao).
U Xbox - u trebaš podesit fiksne mrežne postavke:
IP=192.168.1.50
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1,
a router podesit ovako: Speedtouch780 & Xbox_Live_360.
Obrati pažnju da je stranica interaktivna tj. nakom šta uneseš IP Xbox - a (gore predložena) u odgovarajuće polje onda će se popunit ostala polja za podešavanje.
Staro 12.11.2008., 16:54   #7
flyingfck
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ima samo neće da se sam javi, još da si napisao jasno i razumljivo a ne "widnwosgameslive" bilo bi lako. Dakle radi se o SpeedTouch 780WL i Xbox Live 360 (ako sam ovo poviše dobro dešifrirao).
U Xbox - u trebaš podesit fiksne mrežne postavke:
IP=192.168.1.50
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1,
a router podesit ovako: Speedtouch780 & Xbox_Live_360.
Obrati pažnju da je stranica interaktivna tj. nakom šta uneseš IP Xbox - a (gore predložena) u odgovarajuće polje onda će se popunit ostala polja za podešavanje.
Nije u pitanju Xbox, vec PC. Ustvari je tocna adresa www.gamesforwindows.com . Vec sam trazio odgovor na to i prije, ali nije doslo do rjesenja http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111364 .

Sad sam na Amisu, uspio sam otkljucati SpeedTouch ali i dalje ne vidim neke postavje za NAT.
Staro 12.11.2008., 17:51   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Isti java, drugo pakovanje (koriste iste portove). Više:
http://www.gamesforwindows.com/en-US...ionIssues.aspx
http://support.microsoft.com/kb/908874
Na računalu fiksni IP (vidi gore), firewall ugašen ili propušteni portovi kao i u routeru.
Potrebni portovi:
- TCP port 80 (Internet) - ovo već imaš jer preko 80 radi http
- TCP port 443 (Sign In) - kako piše treba za prijavu
- TCP port 3074
- UDP port 3074
- UDP port 88
Sve to ti piše na str. od PortForvard - a, kao user bi trebao imat pristup u Home > Toolbox > Game & Application Sharing.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno