Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.11.2008., 14:27   #1
R6_Lion
Banned

Datum registracije: Nov 2008
wireless mreza i internet ?????

Pitanje: imam wireles internet preko rutera i to mi radi a ako podignem mrezu LAN na internet vise nemogu samo mi mreza radi zasto ? kako to sloziti da obje radi.? da li mogu da idem na net sa wirelesom i imam wireless mrezu istovremeno ?? ili kako mogu biti spojeni na dvije wireles mreze

Zadnje izmijenjeno od: R6_Lion. 01.11.2008. u 15:08.
R6_Lion je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 00:19   #2
anjita20
Registered User
Moj komp

..imaN weliki problem wezan za WLAN mrežu...ne pokazuje mi se nigdje wireless ikona za spajanje..to jest da mi nađe dostupne mreže u mojoj blizini..to mi je bilo swe uredno do danas..al od danas ništa..swe žiwo san isprobala i stvarno ne znan wiše šta napravit..pa ako mi neko može pomoći
hvala
anjita20 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.11.2008., 01:17   #3
OpticPen
Registered User

Citiraj:
Autor R6_Lion Pregled postova
Pitanje: imam wireles internet preko rutera i to mi radi a ako podignem mrezu LAN na internet vise nemogu samo mi mreza radi zasto ? kako to sloziti da obje radi.? da li mogu da idem na net sa wirelesom i imam wireless mrezu istovremeno ?? ili kako mogu biti spojeni na dvije wireles mreze

hmmmmmm ... ne kuzim bas sto zelis reci, ali idem ti pokusati barem malo pomoci.
1. ovo "imam wireless (tako se pise) internet preko routera" - pretpostavljam da imas dsl pristup internetu a na router se spajas bezicno.
2.cim se ti spojis na router, automatski si podigao LAN mrezu.cinjenica je da se samo jedno racunalo u tom LAN-u .. ali je to LAN mreza.
3. probaj se spojiti na router i napraviti ping na routerovu privatnu IP adresu. adrese mogu biti: 10.0.0.0/255, 172.16.0.0/12 i 192.168.0.0/24.
(npr. probaj 192.168.0.1/24)
4.ako ti ping prode .. onda ti je LAN ok.
5.zatim probaj napraviti ping na neku remote lokaciju, npr. 213.202.123.23 (to je inace www.bug.hr). ako ti to prolazi, tada ti konekcija prema internetu radi.
6. i za kraj, probaj napraviti ping na npr. www.bug.hr. ako ces tu imati problema, onda ti ne radi DNS rezolucija.

(uvijet je da ti firewall propusta ping na tvom racunalu)

u tvom postu nisi napisao koju enkripciju koristis kad se spajas na router .. tako da ti tu ne mogu pomoci.najbolje je da se zicano spojis na router i onda napravi par ovih testova sto sam gore napisao.javi ako ista pomogne tj. napisi sto ti se dogodilo.
OpticPen je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 16:26   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Ma valjda misli na nešto kao Wired LAN, wireless Internet, same PC? How?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 19:38   #5
ZgenBo
Registered User
Moj komp

ZgenBo's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Problem. imam lap hp6715. wlan radi ok. ali. čim spojim crossed kablom na njega drugo računalo, automatski mi se wlan kartica stavi u status DISABLED, kao da je nema i ostanem bez interneta. ispada da ako imam lan nemam wlan i obratno. zašto je to tako i kako da imam oboje ?

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na