Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2008., 21:37   #1
drazac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Mreza izmedju PC i laptopa... problem sa permissionom za pristup folderima

Laptop se spaja na PC putem wireless mreze.. PC je access point...
Mogu sharati "obicne" foldere i pristupati njima sa PC-a i laptopa ali nemogu pristupiti folderima Program Files i Windows... pojavi se error poruka da nemam ovlastenja da pristupim tim folderima
Na netu sam nasao rjesenja: iskljuciti opciju simple file sharing, kliknut na security opciju foldera koji se zeli shareati i tamo nesto prckati... stavio sam FULL control za sve korisnike koji su mi se tamo ponudili ali i dalje nemogu pristupiti tim folderima... imam admin shareove eneableane i kada utipkam \\Ime racunala\c$ otvori mi se prozor sa user nameom i passwordom...
Administrator na mom PC-u je moje ime, a na laptopu je starino. Probao sam utipkati (ako sa mog kompa pristupam laptopu) starino ime i bez passworda (jer nema password) i samo se vrati ponovno na login prozor.. ista stvar se dogadja kada sa laptopa pristupam PC-u.

Napravio sam 2 user accounta, jedan na PC-u drugi na lap... njih sam utipkao kada mi se ponovno otvorio login prozor i ovaj put sam mogao pristupiti svim folderima (na user accounte sam morao staviti password jer bez passworda kada mi se otvori login screen, ponovno me vraca nazad)

Ono sto je problem, jest, sto ne zelim takav nacin pristupa tim folderima... ne zelim svaki put tipkati user name i pass.. zelim direktno pristupiti tim folderima putem my network place-a

Kako da to napravim?
drazac je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2008., 22:39   #2
nino_z
Premium
Moj komp

nino_z's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Pa upises password samo jednom i kliknes na Remember password, u cemu je problem
nino_z je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2008., 23:08   #3
drazac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Ups ja se ispricavam, ima opcija da se zapamti pass... izgleda da sada sve radi, mogu pristupiti folderima bez tipkanja, no jel se to moglo ikako rjesiti bez kreiranja tih dodatnih user accounta?

Zadnje izmijenjeno od: drazac. 06.11.2008. u 23:29.
drazac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno