|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Simptomi Plextor16/10/40 i YAMAHA 24/10/40
pozdravi ovako dobio sam dve malo starije CD/RW pržilice jedna je Plextor model PX-W1610TA malo bolja klasa plextorovih prža proizvodnja april 2001 a druga YAMAHA model CRW3200 proizvodnja november 2001 ova CD/RW plextor ima simtome normalno kad se ušteka u kom windowsi jw prepoznaju i normalno radi ali kad počnem pržit stane na nekih 40-50% i pukne buffer iskoči neki eror stručno rečeno sjebe mi CD ![]() ako netko zna zbog čega to radi i kak to riješit????????? A ova druga prža Yamaha fensi ima srebrenu maskicu sa plavom diodom koja stalno svijetli ![]() njeni simtomi su uštekam je u komp windowsi je normalno prepoznaju sve super a kad stavi cd bilo kakvi muči se sa očitavanjem neke se sam cd-e je uspjela očitat ali neke neće muči se ![]() ako netko zna zašto i zbog čega je to?????????????????
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ako si dobro spojio (podesio jumpere) onda si vjerovatno dobio dvije neispravne prže možeš probat flashat firmware i čiščenje (rastavljanjem) provjeri i DMA mod |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Obično kada počnu problemi s bufferom prža odlazi, kad god mi se to počelo događati prža je otišla nakon toga u kratkom roku... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
lkw_pkw
evo jučer sam baš probao sa Cd Lens Cleanerom očistit pržu ovu plextorovu i posle toga pržilica uopče nije htjela očitat CD jel moguče da je ovaj Cd-Cleaner sjebo laser jer kad stavim cd u pržu cd kad zavrt počne ružit ![]() ![]() inače set za čiščenje još sadržava nku tekučinu Lens Cleaning fluid koja se nakapa na te male metlice koje su pričvščene na CD.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Nije ti mogao CD-clenaner upropastiti laser (moguće da je prža jednostavno crkla). Možeš probati, kako su ti već rekli s updateom firmwarea (ovo se posebno odnosi na Plextora, osobno sam uspio osposobiti jednog Plextora Premium da snima CD-R i CD-RW diskove - prije updatea nije uopće želio snimati nikakave medije, samo je čitao - poslije updatea na najnoviju inačicu firmwarea, i dan danas snima bez problema) edit: evo linka na zadnji dostupni firmware: http://www.plextor-europe.com/downlo.../W1610A105.exe Zadnje izmijenjeno od: Dioniz. 04.11.2008. u 07:45. Razlog: link na firmware |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
lkw_pkw
tražio sam firmwarea za tu pržu al nisam niš mogao nač evo ako je spretan u tome evo model imam istu takvu samo40/12/40A plextorovu model PX-W4012TA ako netko može nač firmware za tu pržu možda bi i uspjela proradit ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš ovdje linkove, ali za verziju 4012A (bez T) http://www.cdrinfo.com/Sections/Firm...px?DriveId=404 Ovdje je link za TA verziju http://www.opendrivers.com/driver/22...-download.html
![]() |
#8 |
Premium
|
lkw_pkw
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 04.11.2008. u 13:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
lkw_______________pkw
znači prdnula je prža nema joj spasa ![]() ![]() a zna netko di mogu nač firmware za ovu Yamahinu CRW3200 pržu ovu gore možda da barem probam sa njom nekaj ako uspije ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Six Blade Knife
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|