|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
HDD ne reagira
Pozdrav Imam problem sa HDD-om. Uključim ga u komp, napajanje, sve i upalim uopče se HDD ne pokrene i komp stane u POSTu. Hard sam izvadio iz jednog starog kompa koji je samo riknio, ne radi. Vjerujem da je napajanje ošlo i spalilo (možda) hard i ko zna šta još. Problem je što je na hardu diplomski rad jedne legice pa bi ona to htjela spasit nekako. Ja se još uvijek nadam da nije riknio i da možda netko nešto zna što bih mogao pokušati. Isprobao sam ga na svom kompu i na leginom. Hard je WD 40GB ATA. Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
pa igleda ti je je elektronika otišla ... probaj viditi dali se pojavila koja točka na kojem čipu (onako malo točka - baš se vidi da je izgorio malo) ako vidiš onda si 100% siguran. Ako si ga premijestio u Drugo računalo koje radi i HDD ti ne reagira (znaci provijerio si na drugome PC-u) onda si isto 100% siguran da je otišao. Eh sad kako to možeš popraviti? ... pa ako ne reagira (ne pali se) samo jedno ti prestoje: - uzmeš od istog tipa HDD-a ... znači isti proizvođač i sta serija i otšarafiš tu ploču sa elektronikom i zamijeniš ju sa ispravnom. To če ti samo uspijeti ako ti je otišla samo elektronika (a vijerovatno je samo ona jer je napajanje spaljeno - ako sam dobro shvatio). Ja sam isto radio sa Maxtorom od 80 GB ATA. ... znači otšarafiš (moraš baš imati taj zvjezdasti odvijač jer ako si strgaš glave namučiti češ se da skineš onda) evo slika npr. nekog WD i ima 4 šarafa i ispod te ploče ti se nalazi spužva- sve je u jednom komadu i lako je zamijeniti - samo malo budi pažljiv i nema problema http://img.tomshardware.com/us/2003/...50_gb/wd-2.jpg a gdje da nabaviš drugu ploču - pa kupiš polovnog HDD WD od 40Gb i uzmeš od njega tu ploču sa elektronikom ... takav HDD ti košta oko 30kn jedino ti je problem nači isti tip ... ali sve je moguče ... ai ako tako važno ispalti se pljuniti malo i više para da anđeš brže. ...sretno Zadnje izmijenjeno od: duffy. 04.11.2008. u 19:29. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ne vidim ništa spaljeno. Probao sam na dva kompa koja rade i HDD se uopče ne počne vrtit. Ovo sa zamjenom ploče bih mogao probat, hvala na savjetu. Napajanje vjerujem da je spaljeno jer se uopče ne pali... ni da mrdne. Ništa. Sve mrtvo u tom starom kompu. A prestar je sve da bih imao druge komponente gdje isprobati. Osim harda. A on ne radi ni na drugim kompovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Brum brum...
Datum registracije: Dec 2005
|
Da probaj ... nije veliki novčani ulog a i možeš ga naručiti i od nekoga preko pošte ... nema veze i ako se izudara HDD jer tebi treba samo ta ploča sa elektronikom ![]() kažem nebi trebalo biti problema ... vijerovatno je otišla elektronika ( nisam siguran - to ono pretpostavljam jer ne reagira uopče). Probaj nači na netu sliku baš tvog HDD-a i kada ti se netko javi na oglas da priodaje WD od 40Gb pitaj ga dali ovako izgleda HDD i posalji mu sliku ... ili ga pitaj koje je serije. kažem ja sam isto radio i to više puta -a ko imaš dobar odvijač nema problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod sestrične sam nedavno stavio nekog WD-a od 40 GB, ali ne znam sad koja je točno oznaka diska. Napiši koja je tvoja pa ću usporediti, možda se može nešto iskombinirati...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: White. 04.11.2008. u 20:13. |
![]() |
![]() |
|