|
![]() |
#871 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
trebam novu P45 ploču za novu konfu (proc 8500, 2 keksa kingmaxa, GTX 260, jedan hard i prža, corsair vx 450).....bitno mi je da ima FW i što više usb portova....poželjno solidno hlađenje chipseta, da mogu dignut proc do nekog optimuma za bolje performanse (nikakve sintetičke reze) i sl...SLI nije bitan....gledao sam ovu gigabyte EP45 DS4...ali košta malo više od soma kuna....ima li kaj jeftinije a da zadovoljava gornje kriterije? |
![]() |
![]() |
#872 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
GB p45-DS3P? ima FW, 2 lana, i oko 960 kn je ako se ne varam. LINK->http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.306.385 najjeftinije sa FW je http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=499163943 i napomena, na intelovim plocama je podrzan crossfire, tako da SLI nije moguc... |
![]() |
![]() |
#874 | |
Premium
|
Citiraj:
jeftinija verzija x48 ds4 je 1255 u ADM-u ako ne volis GB ima i Asusova x48 za 1549 http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=599539956 ako je cijena bitna ja bih ti preproucio onda ovu x38 od foxconna za 977 kn http://www.diskont24.com/product.php?productid=29770 |
|
![]() |
![]() |
#875 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#876 | |
Premium
|
Citiraj:
da nisam stigao pogledati jel ta ds3r ima FW. Onda je onda ocito najjeftinija sa Firewireom. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#877 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
jel ima gigabyte ep45-ds3 FW na backpanelu ili ne? na adm-ovoj stranici pise da ima, a na linksovoj ne pise ako ima EDIT: rano jutro jos nisam kavu popio, znas na sta sam mislio ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gemmy. 28.10.2008. u 10:35. |
![]() |
![]() |
#878 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() jebote recenica... kao prvo: spojio si AMD sa gigabyte plocom sa intelovim P45 chipsetom kao drugo: ne pise ako ima, ovaj ako mi tu nikako ne pase unutra ![]() |
|
![]() |
![]() |
#879 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#882 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Asus Maximus II Formula i Speeding HDD funkcija
Evo pošto imam dotičnu ploču, imao sam prilike testirati njenu "Speeding HDD" sposobnost, pa ću ovdje staviti razultate koji će dobro doći ako je netko misli kupiti. Speeding HDD je opcija na Maximus II Formula matičnoj ploči koja je omogućena samo na prva dva SATA porta (od Silicon Imagea, SIL5723). Oni su drugačije boje od ostalih, koji su Intelovi (ICH10R). Ta opcija vam omogućava da postavite RAID polje na ta dva HDD-a bez potrebe za instalacijom bilo kakvih drivera - jednostavno u BIOSu odredite kako želite da ta dva HDD-a rade (imate tri opcije: Super Speed = RAID0 = maximalna brzina, EZ Backup = RAID1 = sadržaj jednog diska se istovremeno zapisuje na drugi i Normal mode kada dva HDD-a rade normalno, odvojeno) i to je to. Operativni sustav automatski prepoznaje diskove kao jedan fizički disk naziva Speeding HDD i tu završava vaša briga o njima. Sve to super zvuči, ali kako se diskovi ponašaju kada ih stavite u RAID0 (super speed) na ova dva porta, a kako na Intelovom chipsetu? Pa ukratko, sporiji su. Ja sam testirao svoja dva raptora od 150gb u Visti32, pa evo rezultata: Intel ICH10R RAID0 benchmark - HDTune: ![]() Silicon Image Speeding HDD benchmark - HDTune: ![]() Testovi su odrađeni na čistoj instalaciji Viste. |
![]() |
![]() |
#884 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Moze preporuka jedne od ove 3 navedene ploče , jedva san uhvatia vremena za logirat se na forum pa nisan uspia bas po netu pronjuškat. Mislim se izmedju LANPARTY DK X38-T2RB,L. PARTY DK P45-T2RS i Asusa P5Q pro , x38 chipset sam ubacia posto ga imaju na lageru i mogu ga odma ujutro imat,dok ove treba sacekat par dana, a tia bi maticnu sta prije da sastavim komp do kraja posto mi samo ona fali.Mada mogucnost jos jedne 4850 u blizoj buducnosti nebi bila iskljucena ako bi isa na x38. Ostatak konfe E8500,2+2 mushkini xp,club3d 4850,corsair tx650. Ako imate još koju preporuku matične u cijenovnom rangu ovih navedenih samo recite jer ujutor kupujem sta god nadjem na lageru.thx |
![]() |
![]() |
#886 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Q6600 možeš dići na 3GHz i na 945 čipsetu, tak da ti to i nije neki pokazatelj koliko je ploča dobra... |
![]() |
![]() |
#888 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
A šta će ti 550-600? Ako ti treba za 24/7 clock,to što siliš nema smisla jer imaš x9 multiplier i 500 ti je dosta za bilo šta. |
![]() |
![]() |
#889 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Kao da nisi skužio da je danas u modi ganjati visok FSB ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
MBO ABIT, s. 775, IP35, iP35X, BUS 1333 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, 1Gbps, FireWire, DDR 2, ATX 2 što mislite o ovoj ploči? bi li ona išla uz q9400? |
![]() |
![]() |
#893 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ima i boljih ploča pogledaj radije nekaj sa P45 čipom Asus, DFI, Biostar, Gigabyte, MSI
#898 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Evo molio bi za savjet oko maticne, suzio sam izbor na ove dvije - http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5904 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5845 Obje imaju gotovo identicnu cijenu i recimo da je to neki max koji mogu izdvojiti za plocu, proc koji ide gore je Q9550 ako je to uopce bitno. Sada moja dilema je vezana za potencijonalni crossfire, grafa koju kupujem je HD4870x2 i imao sam naum recimo za sest mjeseci kada izade nova generacija grafa posto ce tek tad znacajnije past cijena ubost jos jednu tu i stavit je kak bi bio miran neko vrijeme u crossfire. Sad otprilike znam da svi znaju da je problem u PCI slotovima na te dvije ploce sa x48 i p45 cipovima koji daju razlicite performanse u teoriji. Posto ovaj tjedan imam dosta vremena procitao sam nekih 50 razlicitih clanaka na tu temu sto na ovom forumu sto po netu i vecinom se slazu ljudi da ploca sa p45 cipom pruza identicne rezultate onom sa x48 sa oba slota na 2.0 x16 u slucajevima nekih grafa kao 4850 i 4870 te da je to vise stvar psihe i teorije nego prakse (znaci znacajni neki rezultati nisu koji bi bili izuzetna prednost) ali nigdje nisam nasao konkretne rezultate za grafe tipa x2 koje su znatno jace od ovih navedenih u testovima i pitanje je dali se isti rezultati mogu primjenit na njih gdje bi ipak 2 puta x16 pokazao svoji vrijednost za razliku od 2 puta x8 u slucaju p45 ploce te su neki ljudi naglasili da bi to ipak mogao predstavljati problem, a novac bi bio bacen s obzirom da druga grafa nebi ponudila ono sto ocekujem. Procitao sam vas veliki review oko ASUS P5Q DELUXE ploce i izuzetno mi se svida pa mi je ona prvi izbor s obzirom da ima ICH10R za razliku od ove druge koja ima taj ICH9R (i ako nemam pojma kaj znaci vi ste natuknuli u reviewu da je to ipak bitno, a vidim da ce i nove x58 ploce imat istu bazu ili kaj je vec to), sad kolko je to bitno u mom slucaju nemam pojma ali bi ipak volio proc bolje ako je ikako moguce. Inace noob sam kaj se tice ovog i naglasio bi da kompjutere mjenjam rijetko te gradim nesto sto bi me sluzilo kolko tolko dobro bar 2 godine dok i7 procesori sa svim sto ih prati ne dodu u neke normalne cjenovne vode. Znam da je P5Q Deluxe bolja za extremno colckanje koje mene ipak ne zanima i ako ce ga bit samo ne u nekim mjerama kakve neki ovdje ljudi koriste, znaci cisto nekih 400-600MHz da dobijem nesto na performansama ako to bude potrebno, a vjerujem da dobro dode. Samo da naglasim da mi se ne predlazu novi proc i garfa jer sam se odlucio za to bez obzira sto je neisplativo kako nebi zvucao aroganto ili jos gore povrijedio nekog ako mi preporuci nesto u dobroj namjeri a ja to odbijem, a igrat cu se na velikoj rezoluciji pa smatram da mi dobro dode. ![]() Evo puno hvala ako moze netko ovu dilemu rascistit ko se stvarno kuzi u to pa da napravim pravu odluku. ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
napokon da neko napise solidan post trazeci savjet sa konkretnim zeljama ![]() obe ploce su odlicne tako koju god uzmes neces pogrjesit a u tvom slucaju bi dao prednost x48 chipsetu nemislis naganjat max oc za superpi skor (iako se to moze jako dobro i na x48) ich9r i 10r su southbridge chipovi koji kontroliraju diskove, usb i ostale periferije, tako da ako nemislis slagat neko raid polje onda ti je svejedno, a ako mislis onda ni jedan ni drugi nisu nesto posebno tu se gube prednosti p45 imas u planu cf, sto su jace kartice to vecu prednost ima x48 a ti planiras cf sa dve najjace |
![]() |
![]() |
#900 |
Premium
|
Da li je netko imao Gigabyteovu plocu P45 DS3R? http://www.gigabyte.us/Products/Moth...ProductID=2842 koji su dojmovi, dobre/lose strane ploce? mogu je dobiti relativno jeftino pa pitam (isla bi za sogora u kantu)? single graphic card, e5200, 2x2 gb kingmaxa, jedan sata hdd. trebalo bi za neki manji clock, komp ce biti koristen za igre i internet... thnx ![]() |
![]() |
![]() |
|
|