Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.10.2007., 20:42   #1
hrvojehrc
Premium
Moj komp

hrvojehrc's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
ATI 2600 pro pitanje

dakle kupio sam ovu grafulju jer za bolju normalno nemam love,imam dva kompa i na tom drugom sam ju stavio u komp i dogodilo se to da mi se u igrici (MoH Airborne)stalno pojavljuju artefakti koji mi idu na živce čim se približim nekom objektu nastaje izobličenje kako da to riješim, da napomenem da je u tom kompu prije bila grafulja od nvidie 7300gt,ali su svi driveri od te grafulje pobrisani dakle kako da riješim problem i da ,sa ovom grafuljom (2600pro)dobio sam u orginal pakiranju samo nekakav mali jadni adapter a u 2400 koju sam imao dobio sam normalan adapter za hdmi skuplja grafa a jadni adapter no dobro, dakle kako da riješim te artefakte
hrvojehrc je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 11:39   #2
hrvojehrc
Premium
Moj komp

hrvojehrc's Avatar

obnavljam gore pitanje
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2007., 10:29   #3
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor hrvojehrc Pregled postova
obnavljam gore pitanje
Probaj sa najnovijim driverima ili probaj mjenjat setingse u igri za grafiku pa mozda uspijes nekaj iskombinirat.

S cim si mico drivere on NVIDIAe?
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 10:55   #4
Ovca
KozajeZakon.
Moj komp

Ovca's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
!1.smanji takt grafe na default ako je ocana...!Provjeri temp. ako ima senzor.
2.probaj drivercleanerom u safe modu maknut forceware...onda probaj prvo sa onim catalyst driverima koji su stigli sa cdom od grafe...

Ovca je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 16:02   #5
hrvojehrc
Premium
Moj komp

hrvojehrc's Avatar

ma srušio sam komplet windowse baš radi toga da mi nešto ne ostane od starih drivera umetnuo novu karticu i stavio cd od grafičke i evo još jedan problem sada kada hoću ući u ati catallist kaže mi poruku:
Cli.exe-Application error
x The application failed to initalize properly(0x0000135)
Click on OK to terminate the application
što to znači,naime pet puta sam skidao i stavljao drivere i uvijek mi se pojavljuje ova poruka,i što je najvažnije srušio i cijele windowse ali uvijek ist poruka,znači ne mogu otvoriti ccc

Zadnje izmijenjeno od: hrvojehrc. 14.10.2007. u 16:13.
Staro 14.10.2007., 16:31   #6
koletna
Premium
Moj komp

koletna's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Si stavil net framework?
koletna je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 16:59   #7
hrvojehrc
Premium
Moj komp

hrvojehrc's Avatar

ops, greška nema ga instaliranog idem odmah pa ako ne bu nekaj valjalo javim se,makar bi trebao biti na cd-u od grafičke ali ga na ovom nema
Staro 15.10.2007., 14:42   #8
hrvojehrc
Premium
Moj komp

hrvojehrc's Avatar

ovako:stavio sam net framework 2.0,očistio sa driver cleanerom sve drivere i dogadja mi se sljedeće:
ne mogu instalirati nikakve drivere,nakon nekog vremena kada započne sa instalacijom kaže mi poruku:
setup did not find a driver compatible with your current hardware or opertanig system
setup will now exit
moram napomenuti da imam xp pro i da sam za njih probao skinuti drivere i sa neta(7.10)ali mi kaže istu poruku,isto kao i kada probam skinuti drivere sa priloženog cd-a koji sam dobio uz grafičku,znači sve neke errore što još da radim
Staro 15.10.2007., 14:50   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Opet isponova - vindoze, dx 9.0c, chipset driveri, MS .Net 2.0, grafa.
Staro 15.10.2007., 14:52   #10
hrvojehrc
Premium
Moj komp

hrvojehrc's Avatar

znači moram ponovno deinstalirati komplet windowse
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2007., 17:52   #11
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Jesi ti siguran da ti nije ostala Nvidia kartica unutra?
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 21:08   #12
hrvojehrc
Premium
Moj komp

hrvojehrc's Avatar

ne ,ovako srušio sam ponovno cijeli sistem kako mi je rekao cocnut i nanovo sve instalirao tako da nema šanse da su mi ostali driveri od nvidie,sve je prošlo ok i sada sve radi,znači mogu ući u ccc, mada mi nije jasno kada gledam u add removie ati catallist su na neki način ušli u nod32?znači umjesto ikone atija ikona je od nod32 no dobro to mi je i prije znalo biti a zašto uistinu nemam pojima samo neka rade i tako,jedino mi se sad dogadja opet drugi problem, a to je ta ponekad znači ne stalno,jednostavno zacrni monitor sam ods sebe,ugasi se na monitoru zelena lampica,i upali žuta kao da se jednostavno izbaci kada stisnem enter nekad se slika vrati u trayu se pojavi ikonica od atia,vjerojatno je neki mali feler ili što?a ponekad moram restartati komp jer nikako ne mogu vratiti sliku ,što bi tome mogao biti uzrok?
Staro 15.10.2007., 21:25   #13
Ovca
KozajeZakon.
Moj komp

Ovca's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
refresh rate out of range?
inace taj simptom sam imao kod pretjerivanja sa oc-om grafe.Mozda otic probat kod nekog sa ati graf. na drugom kompu pa vidjet kako stoje stvari...mozda je cak i do samog hardwarea.

Ovca je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2008., 10:49   #14
Friday
Proktolog
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Radeon hd 2600 pro problem

Vozdra ljudi!

Imam karticu iz naslova (to je ona sa povećim pasivcem). Stavio sam na nju ventilator sa nekakvog 478 celerona i srušio sam joj temperaturu za 30-ak stupnjeva.

Uglavnom, problem je što ne mogu pokrenuti atitool (stoji i ne pokazuje se), ne mogu OC-ati u ati tray tools (piše mi da je trenutna brzina 0 mhz) i ruši mi se čim kliknem na "calculate".
U CCC mogu normalno dizati takt ali samo do 660 mhz (što mi je malo).
Probao sam deinstalirati CCC, instalirati omega drivere i svašta ali bez uspjeha.

Proizvođač kartice je Gigabyte i kartica se normalno ponaša u radu.
Staro 27.05.2008., 11:40   #15
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Moraš skinuti zadnju betu
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 19:46   #16
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Radeon HD 2600 Pro

Jeli bolja radeon HD2600 PRO (512MB) kartica od nVidia 6800GT i ako da koliko?
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 19:51   #17
McG
-------

Bolja je za bar šest generacija grafičkih kartica. Ali ako je AGP u pitanju, imaj na umu da driveri nisu oličenje savršenstva, pa ti ne preostaje ništ drugo no isporbavanje raznih Omega i DNA verzija.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 19:55   #18
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nije bas 6, ali nije ni puno manje

Nego kad smo kod 6800 kartica, jel se sjecate 6800 Ultre? Znam da ju je cimer platio oko 5 kkn kad je izasla..i to je jos bila OC edition
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 19:58   #19
McG
-------

Ma znam, zato sam i del smajlića kad mi se nije dalo nabrajati sve te generacije. Za cijenu 6800 kartica ništ čudno.
Staro 29.10.2008., 20:43   #20
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Bolja je za bar šest generacija grafičkih kartica. Ali ako je AGP u pitanju, imaj na umu da driveri nisu oličenje savršenstva, pa ti ne preostaje ništ drugo no isporbavanje raznih Omega i DNA verzija.
Vidim da podržava shader 4.0 dok 6800 3.0. 6800 je 256bitna dok je 2600 128bitna i ima manje frekvencije.
To je ono što se vidi u specifikacijama ali imam osjećaj da po performansama to i nisu tako različite kartice jer sam negdje na netu vidio da ta 2600 ima 3d marka 06 slično kao i 6800gt.
Staro 29.10.2008., 20:53   #21
McG
-------

Pusti 3DMark i sl., jer od toga nemaš neke korisiti. Slična situacija je bila kad je izašla 7600GT kartica, pa su svi bili "zabrinuti" s 128-bitnom sabirnicom, da bi se na kraju ispostavilo da sama arhitektura 7600GT kartice i više nego dobro parira tada moćnoj 6800 seriji. Ista stvar s arhitekturom HD 2600, ali ako dolazi s GDDR2 memorijom pitanje je kolko isplativo ti je pored rabljenih i odličnih 7600GS i 7600GT modela kupovati tu ATi karticu. Ako nekim slučajem imaš priliku isprobati obje kartice u igrama i ako ta HD 2600 dolazi s GDDR3, pa se pokaže kao dobra kupnja onda se lako odlučiš. U suprotnome gledaj neke od ovih 7600 kartica koje rabljene idu za čist pristojne novce.
Staro 29.10.2008., 20:58   #22
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Pusti 3DMark i sl., jer od toga nemaš neke korisiti. Slična situacija je bila kad je izašla 7600GT kartica, pa su svi bili "zabrinuti" s 128-bitnom sabirnicom, da bi se na kraju ispostavilo da sama arhitektura 7600GT kartice i više nego dobro parira tada moćnoj 6800 seriji. Ista stvar s arhitekturom HD 2600, ali ako dolazi s GDDR2 memorijom pitanje je kolko isplativo ti je pored rabljenih i odličnih 7600GS i 7600GT modela kupovati tu ATi karticu. Ako nekim slučajem imaš priliku isprobati obje kartice u igrama i ako ta HD 2600 dolazi s GDDR3, pa se pokaže kao dobra kupnja onda se lako odlučiš. U suprotnome gledaj neke od ovih 7600 kartica koje rabljene idu za čist pristojne novce.
Ma imam staru kantu pa me zanima isključivo AGP pa je malo teže a naletio sam na u 2600Pro Agp za 300kn prodaje jedan tip i kaže da je nova.
Staro 29.10.2008., 22:13   #23
dino73n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
ATI i novije AGP kartice nikako nisu kako treba a ako jos slucajno imas neki VIA ili SIS chipset nema teorije da to proradi kako treba!
Sto se tice same 2600pro kartice,ja sam je imao na PCIe i bila je sasvim solidna grafa za male reze,1024/768 cak i 1280/1024 je mogla da gura ako igre nisu prezahtjevne!

Zakljucak:Izbjegavati ATI-AGP u sirokom luku!
dino73n je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 22:33   #24
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Citiraj:
Autor dino73n Pregled postova
ATI i novije AGP kartice nikako nisu kako treba a ako jos slucajno imas neki VIA ili SIS chipset nema teorije da to proradi kako treba!
U čemu se konkretno manifestiraju problemi? Imam Intel chipset.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno