|
![]() |
#1 |
addicted to Nescafe
Datum registracije: Oct 2008
|
PCMCIA vs USB WIRELESS
Hi everyone, I'm a newbie, so please be kind ![]() Imam laptop bez integriranog WLAN-a pa bih si trebala uzeti nekakvu wireless karticu. And therein lies the problem. ![]() U Linksa sam bacila oko na PCMCIA D-LINK DWL-G630, 11/54Mbps. Kažu mi da cijena izgleda OK za PCMCIA Wir.karticu (koja je navodno opcenito i do 3X skuplja od usb-a); možda je stvar u veličini, ali čini mi se kao da su upravo Wireless PCMCIA kartice stabilinije, brže te da imaju veći domet od USB kartica, što mi je i dosta ljudi potvrdilo, međutim ekipa iz Vemila se ne slažu te me uvjerava da su USB W.kartice superiornije i praktičnije, odnosno, BEST BUY. ![]() So, what's a girl to do? Zbunjena sam, kompovi nisu baš moja domena. ![]() Zavrtjelo mi se u glavi od silnog guglanja pa sam odustala i odlučila pitati vas stručnjake. ![]() Dakle, dragi ljudi dobre volje, molim vas, nemojte iskoristiti ovaj post kao povod za samo još jedan lame flame-war, nego radije, ukoliko ste uistinu upoznati i stručni na ovom području, please help me out i napišite mi vaše pros and cons za PCMCIA i USB kartice, odnosno recite mi koja od ove dvije ima bolju stabilnost, brzinu i domet te koju marku odabrati za surfanje i torrente, a da ne bankrotiram. A girl's gotta eat, no? Please answer my SOS call tako da napokon mogu uz kavu pročitati vijesti i bezbrižno skinuti neku dobru mjuzu ili film. ![]() Unaprijed zahvalna. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Budući da nisi točno rekla o kojim USB modelima kartica se radi, ovako općenito bih ti preporučio PCMCIA verziju. Jest da je skuplja 2-3 puta, ali i praktičnija te sigurno omogućava stabilniju vezu od USB verzije. USB nije baš za WLAN kartice... Dobrodošla na PCE forum. ![]() http://forum.pcekspert.com/faq.php
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
addicted to Nescafe
|
Thanks for the warm welcome and your reply but I gotta say I'm a bit disappointed with the number of responses to my post or, better yet, with the lack thereof. Is it something I said? ![]() Bit ću optimistična ![]() ![]() Sada mi još samo preostaje da odlučim koju uzeti pa ako mi ti ili netko drugi može preporučiti neku BEST BUY bila bih vam veoma zahvalna. Nadam se da to nije OT ![]() Molim vas, samo imajte na umu da živim u "najluđem gradu na svitu" ![]() Sorry na gnjavaži i hvala još jednom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
jeba me pas, podsjecas me na jednu koja je isla s menom u srednju ![]() inace, usb bude ti dobro posluzil, ali ne ocekuj preveliki domet (osim ako uzmes neku usb s detachable antenom ![]() sad, za stabilnost neznam, mislim da su ipak pcmcia stabilnije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Pozdrav sugrađanki, ove potencijalne zoo filije neću komentirat ![]() gore je ispravno zakljućeno kako su pica-mica varijante bolje rješenje od usb - a, fino u www.nabava.net ukucaš pretragu PCMCIA+wireles i među predloženim odgovorima imaš: Mrežna kartica wireless 802.11g TP-LINK PCMCIA - za prijenosna računala Wireless Adapter PCMCIA D-Link DWL-G630,11/54Mbps Wireless Adapter PCMCIA Edimax EW-7108PCg, 802.11g/b ASUS WL-107g moguća rješenja. Nezaboravi da butige koje su ovdje spomenute imaju dostavu poštom pa nisi ograničena samo na lokalne a možda i jeftinije (sa dostavom). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Ne treba zanemariti mogucnost lomljenja USB verzije ukoliko se laptop koliko toliko koristi u pokretu...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
PC card vs. ExpressCard
U ovom slučaju vjerojatno i jest potrebna takva, ali same PC cards se zamjenjuju ExpressCard-ovima? A te su još skuplje, iako na novim računalima i ne treba dodatno bežično rješenje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
addicted to Nescafe
|
Hvala svima na dobrim namjerama, savjetima i preporukama, trust me I really appreciate it. ![]() Evo ovako: odmah na početku ljudi su me uputili na D-Link (navodno wireless pioneer), pa sam bila spremna uzeti D-Link DWL-G630, ali onda, vrag mi nije dao mira, pa sam još malo mozgala o tome i pomislila kad već imam Asusov laptop, zašto onda ne bih uzela Asusovu WL-107G? ![]() Pokušala sam sama napraviti nekakvu usporedbu ovo dvoje, ali kako ste dosada već sigurno zaključili, to mi i ne ide baš najbolje. ![]() Dakle, kad sam vas sve već ovoliko ozbiljno zagnjavila, please, recite mi još ovu stvar: znaci da imate asusov laptop biste li Vi uzeli ASUS WL-107G ili D-Link DWL-G630 - kratko, jasno i zasto. ![]() Još jednom veliko hvala svima, PCE ekipa is the best. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Ako je: DWL-G630 rev B (Chipset Texas Instruments ACX 111) = rađe preskoči DWL-G630 rev C2,D (Chipset Atheros 5212) = odličan, uzmi DWL-G630 rev E1,E2 (Chipset Ralink - Driver RT61) = OK, može ASUS WL-107G Chipset Ralink - RT2500 = isti java kao poviše rev E |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Pozdrav Nadovezao bih se na temu jednim pitanjem - nisam siguran ima li moj laptop (dell inspiron 1525) utor za PCMCIA karticu? Postoji utor kod kojega pise SD/MMC - MS/Pro - da li je to to? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Pozdrav Nikky Nisam siguran šta da tražim...možda nisam bija jasan koji je točno model ovaj je http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=5540086 Molin te, ako si siguran, kratak i jasan odgovor - da ili ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
@JoskoG Otvoriš link koi sam ti dao -> Tech Specs -> I/O Ports piše: 1 ExpressCard 54mm Slot. Nisi naveo kakav hardware dodatak tražiš, tebi treba u ExpressCard izvedbi. "SD/MMC - MS/Pro" je čitač memorijskih kartica tj, sasvim druga stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo,da se ulključin u priču iz prve ruke. Ja san jučer u "Linksa",u kineski zid uzeja D-Link DWL-G630 za 159 kn. Čini mi se OK lova,obično su PCMCIA skuplje, možda bi u HG spota bilo 5 kn doli,al ko bi se zahebava ić do tamo.Nisan uopće mislija o revizijama,ali izgleda da san pogodija. Kartica je revizija E2 i zasad neman primjedbi na rad. Možda je prerano govorit o tome,ali ako rikne u kratkom roku javit ću. BTW,iz mog iskustva USB WLAN kartice znaju zablokat,nisu poželjne za prekonoćni download. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Otiđi u T-COma i reci in da ti pokažu njihovu Web'n'walk mobilnu internet karticu.To je Express Card. Ona je skoro pa duplo uža od PCMCIA II utora koji izgleda ovako: http://www.dlink.com/products/?model=DWL-G630 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
|