|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
problem sa ibm maticnom
frend mi je uzeo "novu" maticnu pa meni dao da mu spojim sve al evo doso sam do problema http://img363.imageshack.us/img363/4889/ibm11pf7.jpg nece nikako da se pokrene komp,tj znam da je to do onih kablova malih power sw i reset sw,al ja nikako da skontam dje ih ustekat i dali trebam ustekat ove ostale kablove jos manje ono pise + - i to.... i nikako ne mogu saznat koji je model maticne,jer naso bi sam nekako manual pa usteko al samo pored ibm pise rev 1.5
Bez linkova i reklama u sigu. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 19.10.2008. u 18:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čudna neka ploča. Koliko vidim, imaš 4 naljepnice na kojim bi mogao doći do podatka o kojoj se ploči radi. 2 se nalaze u socketu za procesor, a druge 2 na desnom rubu tj. kod PCI utora. Vidim i da nedostaju pinovi tamo gdje piše F_PANEL pa pretpostavljam da se priključuju u mali crni utor u doljnjem desnom kutu slike. Kad bi ga mogao pokrenuti, na osnovu koda na POST screenu bi se možda moglo otkriti o kojoj se ploči radi. http://www.motherboard.cz/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Kapetan od beloladja
Datum registracije: Dec 2006
|
kao što reče kolega mdodig (ekspert za IBM računala) spaja se tu što se vidi iz ovoga pod brojem 7 http://www-307.ibm.com/pc/support/si...cid=MIGR-42922 a raspored bi trebao biti ovakav : ,--------, |12345678| '--,__,--' Pin Colour Description 1 Black HDD LED (Gnd) 2 Yellow HDD LED (+ve) 3 Green Power LED (+ve) 4 Black Power LED (Gnd) 5 Yellow Power Switch (Pair 1) 6 Black Power Switch (Pair 1) 7 Black Power Switch (Pair 2) 8 Yellow Power Switch (Pair 2) nije bitno na koji power ćeš spojit (5i6 ili 7i8 svejedno će upalit)</pre>
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Možda je nestalo struje u IBM serverskoj sobi ![]() Možda i poplava neka... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kapetan od beloladja
Datum registracije: Dec 2006
|
možda možda poplave su gadna stvar al link radi :-)
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hm, ja sam na netu našao malo drugačiji raspored (osim šta pinove broji obrnuto): Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
e ovako isto je racunalo u pitanju samo je sada u mene spojen je hdd led spojen je power switch i reset switch ali power led mi predstavlja problem jer nema onog standardnog sa 2 pina nego su ostali sve po tri ili cetiri pina kablovi koje naravno ne mogu spojiti jer mi ostaju samo 2 pina znaci power switch je na prvom i drugom reset switch je na trecem i cetvrtom peti i sesti ostaju slobodni i tu bi vjerojatno trebao power led a hdd led je na sedmom i osmom racunalo radi ali bi trebalo ove kablove ipak srediti ostala su dva para d+ d- ground i vcc (1 i 2) jedan: L-out L-ret R-out R-ret ground i jedan mic in mic power ground i moze li mi netko reći kako se spaja ieee kabl (tako se valjda zove za usb ovaj) problem je sto su razlistane ove tpa+- tpb+- shield vg i vp pa ih ne znam poredati unaprijed zahvaljujem a nezgodno je i kućište i matična pa sam stvarno zbunjen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
radi sad komp, kemo sve popravio ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|