|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Kako Formatirati disk da ga prepoznaju sva računala
Pozdrav! Evo ovako, imam jedan S-ata2 disk od 500gb i htio bih ga koristiti isključivo za backup podataka sa compa znači da ga tipa 1 na 2 mjeseca ažuriram sa novim podatcima, onda isključim i spremim u ladicu, i kao prenosni disk kojeg uvijek lako mogu prikopčati na BILO koji komp da ga on prepozna bez problema, znači ako ga nosim na neki tulum da ga samo upiknem u napajanje i sata slot ili pomoću SATA bracketa pa da ga pri dizanju sustava jednostavno prepozna i učita...kao found new hardware ...pitam ovo jer uvijek imam problema na način da ga može učitati samo moj komp a drugi kažu da je offline, unlocated, onda me traže da moram kliknut "mark partition as active" što sa sobom nužbno povlači format...uglavnom ne želim nikakve particije nego jedan cjelovit hard koji će funkcionirat kao plug & play na svakom kompu... ...znači pri formatu što da biram: primari, extended, logical? Je li možda bolje da ga formatiram pomoću nekog od popularnih programa umjesto preko Managementa, ako da sa kojim postavkama...? hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koristi isključivo Windowsov Disk Management, napravi extended particiju i u njoj koliko želiš logičkih. Ako ti je disk kojim slučajem postavljen u dynamic mod, prebaci ga u basic i to je to, nemaš što više petljati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|