Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.10.2008., 00:19   #1
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Problem s Internetom

Pozdrav ! Imam problema s ADSL konekcijom. ISP mi je T-Com i problem se počeo događati iznenada i nedavno (prije 3-4 dana). Imam D-Link 684T i do sada nisam imao nikakvih problema. Znači počelo je prije 3 dana, i to sasvim iznenada ( nisam radio nekakav upgrade na PC-u, niti nove drivere, nisam ništa mjenjao niti prčkao po networking opcijama ili nešto slično). Uglavnom, svako malo mi se konekcija dissconecta(prvo je to bilo svaka 3-4 sata, ili potpuno nasumično, sad sve češće, svakih recimo 4-5 minuta, a onda opet nasumično itd. itd.). Ali taj dissconect kad se dogodi, dogodi se i odmah reconnect, znači ako me dissconecta kao sad npr. nasumično (a evo sad je i počelo po 5-6 puta za redom) odmah nakon par sekundi opet mogu koristiti net. Kad se dogodi dissconect onda dobijem u desnom uglu ovu sličicu : http://img101.imageshack.us/my.php?image=erroryt3.jpg Inače, ne koristim WLAN nego se spajam žičnim putem. Zanima me jeli to do t-coma ili do mene, kako to mogu testirati, i ako je do mene gdje i kako da riješim problem. Puno hvala!
DirectHit je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 07:54   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
AKo ti se pokaže ona sličica koju si postao - onda je problem do tebe, odnosno kompa. Provjeri konektore od mrežne, kabel koji ti ide od kompa do modema itd. Ili je fizički kabel otišao, ili ti nešto ne štima s mrežnom karticom koja je pretpostavljam integrirana na matičnu ploču. U krajnjem slučaju - zamjeni i kabel i mrežnu karticu (kupiš novu za 50-100 kn), nešto od toga dvoje je.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2008., 09:24   #3
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Evo gledam u device manageru nigdje nemogu naci takvu karticu.. mozda krivo gledam, kako da provjerim jel imam mreznu karticu(osim hardwerskog puta otvaranja kućišta)? Iako sam 80% siguran da je nemam.
U Everestu mi piše : Mrežni adapter NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Scheduler Miniport - jel to mrezna kartica?

Kabel je druga opcija kazes? Pričamo onda o onom UTP žutom kabelu koji ide u LAN 1 utor jelda?

Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 17.10.2008. u 11:28.
Staro 17.10.2008., 20:06   #4
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

bump
Staro 17.10.2008., 20:28   #5
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor DirectHit Pregled postova
Mrežni adapter NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Scheduler Miniport - jel to mrezna kartica?
Da, to ti je mrežna kartica koja je intergrirana na tvojoj mbo.
Možda se samo malo zblesala pa joj reinstaliraj driver.

Citiraj:
Pričamo onda o onom UTP žutom kabelu koji ide u LAN 1 utor jelda?
Da, taj kabl spaja tvoju mrežnu sa D-Link 684T i malo promrdaj konektore, isključi - uključi., možda se negdje nahvatalo prašine ili prljavštine pa dolazi do povremenog gubitka kontakta.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 22:07   #6
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Ok, probat cu ali stvar je u tome sto za razliku od jucer, dissconect/recconect i pojavljivanje onog malog boxa u doljnjem desnom kutu mi se danas dogodilo mozda 2 puta, maximalno 3... tko tu koga sada?...

I da, da umjesto reinstalla drivera za mreznu karticu, nabavim novije? (ovi su iz 2004-godine prema device manageru), i koliko je to sigurno jer imam losa iskustva s time (ako bi mi vi mogli naci tocan driver, jer sam zadnji put zeznuo kad sam skinuo krivi, tocno ime je Mrežni adapter NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Scheduler Miniport) - Driver Genius program mi je izbacio samo par drivera za matičnu ploču ali niti jedan se ne odnosi specifično za mreznu karticu.

hvala.

Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 17.10.2008. u 22:19.
Staro 17.10.2008., 22:20   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

uf, daj nam napiši točan model matične i to, ovak neće ići. A ti prvo probaj zamijeniti kabel.
Staro 17.10.2008., 23:07   #8
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Ok sutra cu vec kupiti isto ovakav UTP.

Evo detaljno o matičnoj :

maticna : http://img528.imageshack.us/my.php?image=maticnalg8.jpg

mrezna kartica : http://img185.imageshack.us/my.php?image=mreznanf1.jpg

Ako trebate jos informacija, samo recite.

Hvala.
Staro 17.10.2008., 23:29   #9
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Jel ovo tvoja matična ? Dobro prouči !!
I ovdje !!

Ako je onda ovdje skini ""NForce chipset Driver for Windows 2K/XP"" .., Revision 6.66.., datoteka ti se zove --NF4w2k666E.zip-- !

To ti je kompletni chipset driver u sklopu kojega se nalazi i driver za mrežnu, ne moraš sve instalirati nego pokreneš instalaciju i odabereš šta želiš apdejtati. U tvojem slučaju Network Controller.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 23:48   #10
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Napravio sam update drivera, te zamjenio UTP CAT 5 kabel.

Samo me jedna stvar muci, ovaj stari UTP CAT 5 kabel (zuti) nije imao ovaj dio koji je zaokruzen crvenom bojom. http://img115.imageshack.us/my.php?i...xxxp3rnos9.jpg

Sad sam kupio novi i ima taj svojevrsni "produzetak" i malčice teze je usao u D-Link router ali zasad sve radi ok.

Zanima me jel postoji nekakva razlika izmedju tog mog starog CAT-a(bez ovog produzetka zaokruzenog crvenim krugom) i ovog novog s tim produzetkom (znaci kao ovaj na slici)? Da mi nebi nešto još grunulo

hvala

Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 18.10.2008. u 10:40.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2008., 10:24   #11
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Problem se javio jutroš još jednom, sve više sumnjam da je problem u UTP kablu pa cu ga promjeniti, zna netko otprilike cjenu tog kabla?
Staro 18.10.2008., 10:37   #12
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Ma niš, 10-ak kuna, zavisi od dužine.
Staro 18.10.2008., 11:19   #13
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Sorry, ovo je sada moje pitanje, išao sam editirati da ne radim double post.

Citiraj:
Napravio sam update drivera, te zamjenio UTP CAT 5 kabel.

Samo me jedna stvar muci, ovaj stari UTP CAT 5 kabel (zuti) nije imao ovaj dio koji je zaokruzen crvenom bojom. http://img115.imageshack.us/my.php?i...xxxp3rnos9.jpg

Sad sam kupio novi i ima taj svojevrsni "produzetak" i malčice teze je usao u D-Link router ali zasad sve radi ok.

Zanima me jel postoji nekakva razlika izmedju tog mog starog CAT-a(bez ovog produzetka zaokruzenog crvenim krugom) i ovog novog s tim produzetkom (znaci kao ovaj na slici)? Da mi nebi nešto još grunulo

hvala
EDIT :

Evo jos jednom se u 11:41 pojavlio u doljenjem desnom kutu (i nakon promjene UTP kabla i drivera) onaj prozorcic "Network cable is unplugged" ali nisam siguran jesam li uopce bio dissconectan...

Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 18.10.2008. u 11:42.
Staro 18.10.2008., 11:57   #14
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Nema veze, to je gumena navlaka za zaštitu konektora, za tebe potpuno nebitna stvar.
Staro 18.10.2008., 12:07   #15
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Ok, stvar je u tome sto mi se eto u 11 i 41 pojavio onaj dole prozorcic "Network cable is unplugged" ali to se tako brzo dogodi i ode da nisam siguran jel se uopce dissconect dogodi. Išao sam na korisničke stranice T-coma, i gledam upravo svoj ispis spajanja ali sve je nekako konfuzno napisano pošto piše da sam se spojio u 18.10 00:31:23 a stop mi piše 18.10 10:31:53 , ali ja sam PC upalio tek negdje oko 9 i 30 jutros a dissconect koliko ja znam se nije dogodio u 10:31.

Tko tu koga sada... :?
Staro 18.10.2008., 12:13   #16
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Pa niš čudnog ako ti je modem u router modu, onda se on sam spaja i odspaja, bez obzira komp upaljen ili ne. Idealna situacija - radi diskonekt svakih 24h (jer tako uvijetuje ISP) mijenja IP adresu i sam se konekta nakon toga. E sad, ako ti je u bridge modu (nekako sumnjam) onda je to čudno...
Staro 18.10.2008., 13:16   #17
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Nije u bridge modu, nego u ruter modu znaci stalno je "online".
E sad, kako da mi skuzimo jel se on uopce dissconecta posto se sve odvija tako brzo... samo izbije taj (sad vec totalno nasumicno, i rijetko) prozorcic dole desno, ali niti ne osjetim dissconect, cak mi se ne iskljuci niti MSN...
Staro 20.10.2008., 08:22   #18
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

I? Na kraju nitko nema ideje kako rijesiti ovaj misterij?
Staro 20.10.2008., 09:01   #19
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nabavi/kupi neku PCI mrežnu karticu, ubodi u komp i spoji utp kabel na nju. Ako ne šljaka, problem je u kabelu (cca 3kn/m). Ako šljaka, problem je u integriranoj mrežnoj - probaj update drivera.
Staro 20.10.2008., 10:20   #20
DirectHit
Premium
Moj komp

DirectHit's Avatar

Sve isprobano osim nove mrezne kartice, plz procitaj prosle postove ako vec pises odgovor
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno