|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Mrežni kabel 30+ metara ili alternativni prijedlog
Molim vas za prijedlog iz vašeg iskustva. Trebao bi povezati prizemlje i 4. kat stambene kuće. Radi se o tome da telefonska linija iz HT-ove kutije u ptizemlju ide do 4-tog kata. U prizemlju je spliter i kabel za DSL ide do routera u sobi u prizemlju, a na 4. katu je telefon. Znači u prizemlju imam DSL, a na 4. katu telefon iz iste linije. Mislim povući kabel od routera u prizemlju do kompjutera na 4. katu. Zanima me gdje mogu kupiti kvalitetan kabel na metre, treba mi nekih 35 metara. Ili neki alternativni prijedlog kako bi ovo napravio (osim wireless-a jer je između 4 betonske ploče). Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
vakoc..ja i susjed povukli 60m obicnog utpa cat5 i radi super, tako da mislim da tvojih 35m ne bi smjelo pak imat problema..samonemoj vuc bas uz neki visoki napon i eto.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Teoretski bi utp kabel trebao dobro provoditi signal do 100m dužine. Praksa je pokazala da može i koji metar više, a ponekad i manje. Podosta ovisi o kvaliteti kabela i izvora signala. Za tvoju dužinu neće biti nikakvih problema.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
malo puno..ovisi koji je...nas je ovih 60m sa nekih 20-30m buzira za dio koji nije bio pod krovom izaslo 160kn..probaj vidjet , trebalo bi bit po 2kn... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Svakako pogledaj STP/FTP Cat5e tip kabela (ima zašt. foliju oko parica). Razlika u cijeni je mala a možeš sprječit moguće probleme ako kabelom budeš prolazio kraj energetskih kabela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
vjerojatno covjek ima komp i u prizemlju pa je zato problem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
To me bas zanima sa spliterom. U prizemlju nemam telefon i ne treba mi, ali imam 2 kompjutera koja su spojena na router + treći na 4. katu koji bi htio spojiti na net. Telefonska linija ide od prizemlja do vrha, s tim da je u prizemlju spliter od kojeg ide kabel do routera. Jeli moguće staviti još jedan spliter na 4. katu i od njega povući vezu za net do kompjutera s još jednim routerom? Ako je to moguće, dali bi u tom slučaju mogli istovremeno biti na netu kompjuteri u prizemlju i gore? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas