|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Problem sa Netgear routerom
Pozdrav svima! imam jedan problem- uz t-comov D-Link router (obični) imam spojen Netgear WGR614v7 bežični router. na to su mi spojena dva kompa jedan žicom, drugi Wifi karticom i sve radi ok. problem mi je nastao sada kad sam kupio laptop. Na njemu imam instaliranu vistu i laptop mi prepoznaje moju kućnu mrežu, no ona je zaštićena. Kako sa laptopa dobiti mogućnost da upišem šifru i uđem u svoju kućnu mrežu? Najgore je što se ne mogu sjetiti kako s kompa na koji je sve spojeno ući u postavke routera. u exploreru upišem adresu 192.168.1.1, pod user upišem admin i neznam koju lozinku treba ubacit. probao sam pod lozinku stavit isto admin, te razne kombinacije brojeva, no ništa ne pali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
D-Link je možda 584? Ako je sve do sada radilo kako treba on je u Bridge modu rada i u njegove postavke ne trebaš ulazit. Tebe interesira Netgear i trebaš u njegovim postavkama omogućit bežičnu konekciju sa lapa (kasnije podesit i zaštitu). Ako neznaš koja ti je trenutno IP adresa istog na kompu u cmd upiši ipconfig /all i pod Default Gateway ti piše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
D-Link DSL-584T je po defaultu na 192.168.1.1, dakle Netgear mora biti i je na drugoj IP adresi. Odradi zadnju rečenicu iz mog prethodnog posta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
How to configure internet access on a NETGEAR router for DSL connection? Potrebno se uvjerit da je žično moguće pristupit svim uređajima – odvojeno. Kako je vidljivo da je IP dotičnog NETGEAR-a 192.168.0.1, isti je potrebno promijenit u npr. 192.168.1.2. Kako bi uopće bilo moguće pristupit uređajima potrebno je na računalu na kojem će se odvojeno priključivat(samo za vrijeme konfiguracije) podesit mrežne postavke accordingly. Tako se (ne)preporuča Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 07.10.2008. u 02:25. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
Ako je IP adresa Netgear - a 192.168.1.2 ista treba biti postavljena za Gateway u mrežnim postavkama. @thopok Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Pa, u većini slučajeva bi trebao radit. I ako se sve i posloži kako treba, ostaje 1. problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Default username na wgr614 je "admin" a pass je "password". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |