|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
disk boot failure problem
evo da objasnim ukratko,dakle imao sam matičnu sa opisanim problemom(disk boot failure)jednostavno mi se nakon nekog vremena zacrni ekran i dade mi spomenutu poruku,išao sam u servis(vemil)gdje sam zamjenio ploču za drugu ali mi se desilo isto,idem ponovno još dva puta ali problem je ostao isti? i na zadnje dobijem uistinu novu ploču,istog proizvođača ali drugi chipset(vidi moj komp)jučer sam igrao igrice i odjednom mi se dogodi isto izbaci me iz programa i kaže spomenutu poruku.Moram napomenuti da su u servisu isto konstatirali kvar koji se javljao i kod mene i to svaki put. Zato pitam pošto je ovo uistinu najnovija ploča,ŠTO sad da radim? Da li da odem po 6. put reklamirati ploču(već su mi rekli da im više ne dolazim)ili mislite da nije kvar do mene,jer ovo ipak nije normalno. Što da uradim više uistinu nisam pametan,da nije možda napajanje u pitanju ili ne znam što više?Dajte mi neki savjet bilo što da znam kako dalje. I da, nemojte me pitati za pravopis previše sam ljut da još i na to pazim uhhhh!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
da,to i sam znam ali mi nije jasno ako je kod mene opisani kvar pa isti se kvar pokaže i u servisu,to me zbunjuje,i to što mi se opisani kvar javlja svakih recimo 5-6 dana ne stalno,recimo igram neku igricu i samo me izbaci,a to što si mi ti rekao to znam i sam zato i pitam za savjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto je s diskom? Testiran? Stavljen novi? Sto su ovi testirali? Kako su testirali nakon zamjene ploce?
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Cijelo to vrijeme nikom nije pala na pamet najlogicnija opcija - neispravan disk?
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() |
#9 |
Banned
|
sad to baš ne kužim,nemam drugi disk samo taj i on mi je primarni,htio sam još reći da kada recimo promjenim sata utor na matičnoj onda matična prepozna disk,kaže mi poruku da je pronašao disk,ali samo kada promjenim sata utor i onda radi jedno vrijeme i tako dalje opet dodje nakon nekog vremena spomenuta poruka pa onda opet promjenim sata utor i tako stalno premještavam kabal od diska na sata priključcima kablova sam već promjenio milion da me to ne pitaš |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Konkretno, poruka koju dobijas je standardna poruka koja upucuje na kvar diska. Uopce ne shvacam cemu promjene ploca, SATA portova, kabela i slicno.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Premium
|
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Probaj pod 1st bootable device staviti CDROM, a pod 2nd HDD. Poigraj se još sa S.M.A.R.T opcijom. Jesi instalirao drivere za sata conector?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|