|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
LAN / MaxTV problem ?
U stanu sam ožičio lan kabele kroz žbuku kroz sve prostorije i spojio sa lynksysovim rourerom, sve radi ispravno osim najduže veze (cca 20mtr) prekontroliao sam ispravnost kabela (da nije gdje koja žica pukla) ali sve je ok, ponovo sam pregledao spojece na utičnicama i sve je ok, međutim na laptop koji spojim na tu utičnicu nemam ispravan signal. Naime spojim se, dobijem poruku LAN conected ali nema komunikacije. Budući da kabel koji prolazi kroz žbuku i na jednom mjestu se ukrštava sa el.kabelom(izolacije se diraju), dali je mogiće da el.magnetski valovi smetaju ispravnom prenosu podataka? Da stvar bude gora na tu liniju mislim spojiti MaxTV. Drugo pitanje glasi dali je moguće bežično spojiti sa ADSL modema MaxTV prijemnik i ako da kako i s kojim uređajima? Zadnje izmijenjeno od: sova432. 06.10.2008. u 10:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
2. koliko je meni poznato - ne
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1. korišten obični utp ili ftp/stp (oni sa "širmom" kao koaksijalac) tip kabela? Probaj spojit druge parice (one koje sada ne koristiš 4/5 i/ili 7/8), vidi standard TIA-568B |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Možda gore nisam bio dovoljno jasan. Ako zezaju dvije parice (4 žice) koje se koriste po standardu (narančaste i zelene), probaj te odspojit i spojit smeđe i plave ali tako da opet spajaš pinove 1,2/3,6. Eto ti sad štednja na kabelu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|