Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2008., 18:57   #1
bunnyfromhell
noob
Moj komp

bunnyfromhell's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Razlike u proizvodjacima Ati kartica ????

Eto mozda ce se nekome ciniti potpuno glupo pitanje al mene zanima a nisam nasao na forumu odgovor pa da vas pitam : Dali postoji kakava razlika izmedju proizvodjača ATi kartica ( sapphire,gigabyte,gainward, club ) i ako postoji koja je.

od svega kaj sam googl-o po netu ,razliku sam primjetio u imenu i u cijeni samo ,rofl .
thnx.......
a i iskreno na poslu sam pa nemrem sve stranice otvarat :s
bunnyfromhell je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2008., 19:01   #2
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Pa ubiti je sve to isto. Svi dobivaju isti cip i vecina dobiva istu memoriju.
Men se sapphire osobno najvise svidje jer je prije bio dio ati-a (bar mislim)
Powercolor ima dobre pcs verzije sa boljim kulerima.
Obicno se gleda duljina garancije i cijena.

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.09.2008., 19:05   #3
bunnyfromhell
noob
Moj komp

bunnyfromhell's Avatar

powercolor aka club ?
Staro 19.09.2008., 19:08   #4
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Nije to ista firma:
Powercolor: http://www.powercolor.com/Global/index.asp
Club 3D: http://www.club3d.nl/

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2008., 19:11   #5
bunnyfromhell
noob
Moj komp

bunnyfromhell's Avatar

aha pas masters tu nisam ni nasao na netu od powercolora.
thnx mada nemrem ni jednu od njih otvorit trenutno bum kad dodjem doma.
Staro 19.09.2008., 19:49   #6
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Uglavnom Asus, Peak i Gainward imaju neke svoje verzije PCB-a, a ostalo je više-manje sve referentno.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2008., 07:47   #7
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
3 broja prevelika kutija sa hrpom igara, kutijama za cd/dvd i svim zamislivim kablovima, a kutija je dovoljno oblozena da kamion moze proci preko nje a da grafa ostane citava.
Prije je hladjenje skoro uvijek bilo made by Asus, sada daju grafe sa referentnim hladjenjem, pa onda tek naknadno smisle svoje. cijena je uvijek 10-30% veca od konkurencije, 2 godine garancije, 3 ako vam se da slati u njihov centar u Irsku

Sapphire - kao sto je netko vec napiso, bivsi prodajno/proizvodni dio ATI-a, ja ga uvijek preferiram, (osim ako ne uleti ASUS jeftino), Bundle bogat sa svim kablovima koji vam trebaju, pa i oni koji vam netrebaju, posebno bitno uvijek dolazi sa kablovima potrebnim za napajanje grafe. hladjenje refererentno, kasnije dolaze njihova hladjenja, Nikad me nisu iznevjerili, nikad grafa na servisu, niti sam od nekog cuo da je nosio nesto od "sapphire" na servis.
2 godine garancije

GameCube --> minimalisticki bundle, osnovni kablovi i prikljuci, ja bas nisam zadovoljan sa njima, dosta sam imao problem sa pregrijavanjem njihovih modela. zadnje se druzio sa njima prije 2-3 godine. 2 godine garancije

PowerColor ---> prije je bio slican kao i gamecube, sad se dosta poboljsao, posebno po pitanju vlastitih rjesenja za hladjenje, ne dolazi sa molex to 6/8 pin kablom. 2 godine garancije

Club 3D --> nisam imao, ali cini mi se isto kao i gamecube.

Peak ---> nesto nepoznato, , cini mi se 1 godina garancije
-->
ima jos jedna stvar dosta vazna vlasnicima "starijih" napajanje, samo Sapphire, Asus i mislim da i Gainward daju kabel za napajanje sa grafickom. znaci onaj 8/6 pin sa molex-om
Kod ostalih se moze dogodit da ce se taj kabel morat trazit po gradu ili zicat od nekoga, bilo je vec vise postova na tu temu na forumu.

inace.

ASUS ---> 3 broja prevelika kutija sa hrpom igara, kutijama za cd/dvd i svim zamislivim kablovima, a kutija je dovoljno oblozena da kamion moze proci preko nje a da grafa ostane citava.
Prije je hladjenje skoro uvijek bilo made by Asus, sada daju grafe sa referentnim hladjenjem, pa onda tek naknadno smisle svoje. cijena je uvijek 10-30% veca od konkurencije, 2 godine garancije, 3 ako vam se da slati u njihov centar u Irsku

Sapphire - kao sto je netko vec napiso, bivsi prodajno/proizvodni dio ATI-a, ja ga uvijek preferiram, (osim ako ne uleti ASUS jeftino), Bundle bogat sa svim kablovima koji vam trebaju, pa i oni koji vam netrebaju, posebno bitno uvijek dolazi sa kablovima potrebnim za napajanje grafe. hladjenje refererentno, kasnije dolaze njihova hladjenja, Nikad me nisu iznevjerili, nikad grafa na servisu, niti sam od nekog cuo da je nosio nesto od "sapphire" na servis.
2 godine garancije

GameCube --> minimalisticki bundle, osnovni kablovi i prikljuci, ja bas nisam zadovoljan sa njima, dosta sam imao problem sa pregrijavanjem njihovih modela. zadnje se druzio sa njima prije 2-3 godine. 2 godine garancije

PowerColor ---> prije je bio slican kao i gamecube, sad se dosta poboljsao, posebno po pitanju vlastitih rjesenja za hladjenje, ne dolazi sa molex to 6/8 pin kablom. 2 godine garancije

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2008., 08:34   #8
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Thumbs up

3 broja prevelika kutija sa hrpom igara, kutijama za cd/dvd i svim zamislivim kablovima, a kutija je dovoljno oblozena da kamion moze proci preko nje a da grafa ostane citava.

2 godine garancije

potpis na sapphire i powercolor.
Prije sam imao Sapphire 9600XT 256MB. Kartica je bila "little cracker" kak bi englezi rekli, čupo sam joj dušu, njoj nikad niš, nikad servisa, nikad problema. Imo sam ju od kad je izašla pa do drugog mjeseca ove godine. Čak nije ni nekog održavanja bilo (mijenjanje paste i slično), eventualno ju ispuho od prašine tu i tam.

Sad imam Powercolor, ovu iz siga, i šta reć. Govorili su mi neki da ne uzimam od njih ništa (jer ti isti nisu nikad čuli za powercolor, pa je po defaultu smeće), al kad sam vidio recenzije, šta nude sve i cijenu u odnosu na druge, nije bilo dileme. Pre zadovoljan sam, hlađenje grafe da ni ne spominjem. Da kucnem, još nema problema s njom, pa o dugotrajnosti neću jer ju nemam dugo, al kako se za sad drži, ne bi trebalo bit problema.

Sve u svemu, kaj god odabereš, sve je to više manje ista priča, samo biraš bundle, garanciju i tu je naravno sveprisutna dilema dal ti je bitnija tiha grafa il hladna grafa. Naravno, to sve šta sam nabrojao treba gledat u odnosu na cijenu, naravno.

Za ostale proizvođače ne znam iz iskustva, ali po pričama najviše čujem za Asus, uz Sapphire.
-->
Citiraj:
Autor Zmalamuth Pregled postova
ima jos jedna stvar dosta vazna vlasnicima "starijih" napajanje, samo Sapphire, Asus i mislim da i Gainward daju kabel za napajanje sa grafickom. znaci onaj 8/6 pin sa molex-om
Kod ostalih se moze dogodit da ce se taj kabel morat trazit po gradu ili zicat od nekoga, bilo je vec vise postova na tu temu na forumu.

inace.

ASUS ---> 3 broja prevelika kutija sa hrpom igara, kutijama za cd/dvd i svim zamislivim kablovima, a kutija je dovoljno oblozena da kamion moze proci preko nje a da grafa ostane citava.

2 godine garancije

potpis na sapphire i powercolor.
Prije sam imao Sapphire 9600XT 256MB. Kartica je bila "little cracker" kak bi englezi rekli, čupo sam joj dušu, njoj nikad niš, nikad servisa, nikad problema. Imo sam ju od kad je izašla pa do drugog mjeseca ove godine. Čak nije ni nekog održavanja bilo (mijenjanje paste i slično), eventualno ju ispuho od prašine tu i tam.

Sad imam Powercolor, ovu iz siga, i šta reć. Govorili su mi neki da ne uzimam od njih ništa (jer ti isti nisu nikad čuli za powercolor, pa je po defaultu smeće), al kad sam vidio recenzije, šta nude sve i cijenu u odnosu na druge, nije bilo dileme. Pre zadovoljan sam, hlađenje grafe da ni ne spominjem. Da kucnem, još nema problema s njom, pa o dugotrajnosti neću jer ju nemam dugo, al kako se za sad drži, ne bi trebalo bit problema.

Sve u svemu, kaj god odabereš, sve je to više manje ista priča, samo biraš bundle, garanciju i tu je naravno sveprisutna dilema dal ti je bitnija tiha grafa il hladna grafa. Naravno, to sve šta sam nabrojao treba gledat u odnosu na cijenu, naravno.

Za ostale proizvođače ne znam iz iskustva, ali po pričama najviše čujem za Asus, uz Sapphire.
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2008., 08:53   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jedna važna napomena - Peak grafe uglavnom nemaju dinamičku regulaciju vrtnje fana nego stalno vrti na full (nije za ljubitelje tišine) te je pcb obično drugačiji (najčešće kraći) od originala.

Gigabyte - grafe koje dolaze sa tvornički stavljenim Zalmanima obično imaju sporije memorijske čipove od drugih. Modeli bez Zalmana su isti kao i ostalih proizvođača.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 20.09.2008. u 09:09.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2008., 08:58   #10
Metamphetamine
Flaccitra
Moj komp

Metamphetamine's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Evo moja je Sapphire 3870x2 na reklamaciji jer joj je vent prolupao nakon 6 mj. Tek toliko o tome da je Sapphire savršen.
Metamphetamine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.09.2008., 09:18   #11
Melani
Banned

sve to stoji kaj ste napisali ali na kraju ak ideš na ati osuđen si na njihove ponekad katastrofalne drivere.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2008., 10:00   #12
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
de podesi si taj vremeplov...nije ti ovo 2003. pa da baljezgas o problemima s ATI driverima. Vec duze vrijeme nemaju ih nista vise ili manje od nvidie....cak su IMO i bolji od nvidie po tom pitanju. A nisam bas neki fanatik, to i "moj komp" potvrdjuje
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2008., 10:23   #13
Melani
Banned

1.) zašto se onda nove hd48xx kartice griju ko mutave pa treba raditi profile ako su čak i bolji kako ti tvrdiš...
2.)Zašto onda agp useri imaju na tone problema s ati driverima?
Nisam ni ja nikakav fanatik ni nvidiot samo kažem da je stvar takva kakva je i bila prije ako ne i gora.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2008., 10:24   #14
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Mene kad kupujem grafu bundle previše ne dira sve minimlno kaj se dobi uz nju mi je dosta i naravno da cijena bude što manja i grafa ima što bolje hlađenje-proizvođač me također ne dira bilo on Gainward,GeCube,Sapphire,Peak,Powercolor,Club 3d,Asus,Gigabyte...svaka ima svoju garanciju i previše je diskutirati koja je bolja ili ti kvalitetnija.
I Gigabyte grafe nemaju nikakvu sporiju memoriju! (bio je to samo slučaj sa HD3870 DDR3)
Što se tiče drivera i nVidia i ATI, imaju svoje + i -. Treba samo reči da trenutni i za nv i za ati su najbolji i da trenutno nemogu biti bolji.
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2008., 10:29   #15
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Upravo tako, za nevidiju moras za svaku igru imati posebni driver

Inace, Powercoloru je krenulo sa Xtreme verzijama X1950Pro/XT sa onim mamutskim Accelero X2 hladnjacima made by AC. Te kartice su se kupovale kao alva, a bile su iste cijene kao konkurentske. I da, dobije se 6-piski i s Powercolorkama, ja dobio i s tom X1950Pro i s ovom HD3870 PCS, dakle ne drzi vodu generaliziranje.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2008., 11:28   #16
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Melani Pregled postova
1.) zašto se onda nove hd48xx kartice griju ko mutave pa treba raditi profile ako su čak i bolji kako ti tvrdiš...
2.)Zašto onda agp useri imaju na tone problema s ati driverima?
Nisam ni ja nikakav fanatik ni nvidiot samo kažem da je stvar takva kakva je i bila prije ako ne i gora.
nisam stručnjak, al mislim da je problem sa pregrijavanjem više stvar neadekvatnog hladnjaka, a eto sreća naša da se to može riješit preko drivera kolko tolko, pa bih to ipak išlo u plus driverima. sa aftermarket hladnjacima na tim grafama nema nikakvih problema sa grijanjem, tako da se ne može reći da je to do drivera.

što se agp-a tiće, tu nema govora, davno su to trebali riješit, navodno nešto jesu riješili, al kolko čitam po forumima, ekipa još uvijek ima probleme, ali kako sa kojim modelom grafe. neki će reć da je agp stvar prošlosti, ok možda i jest, al dosta ljudi ga još koristi, pa bi ipak trebalo poradit na tome. a i činjenica da još ima agp kartica za kupit je dovoljan razlog da porade na driverima za njih. il nek ih onda izbace iz prodaje, ak im se neda zaebavat sa agp-om

i btw, kad je ovo postala rasprava o driverima? bit će brisanja postova već vidim
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2008., 03:11   #17
bunnyfromhell
noob
Moj komp

bunnyfromhell's Avatar

Fino fino stvarno cu ja naucit nesto ovdje družeći se sa vama!

mene buka stvarno ne smeta a ni na izgled ne patim previše,ako dobro izgleda a da je funkcionalno nije na odmet.

još jednom hvala za vaše vrijeme utrošeno na odgovore.
Staro 22.09.2008., 06:46   #18
Nini
Premium
Moj komp

Nini's Avatar

Javlja se (ponosan) vlasnik Peak-a. Moram vam reći da me grafa usprkos manjoj garanciji, manjim bundle-om, manjoj dužini i također manjoj cijeni veoma ugodno iznenadila.
Grafa već 6 mjeseci trpi moje konstatno flashanje bios-a, overclockanje, mijenjanje drivera i modanje (pencil mod) (ali u svrhu 2-3 fps-a, ne zbog problema) ali se još uvijek dobro drži.
Primijetio sam da ventilator na grafi počinje više zujati kad se igram tako da mislim da se hladnjak ne vrti stalno na full rpm-u za koji moram reći da drži moju oc-anu i overvoltanu grafu u full loadu na samo 70 - 75C
Jedinu zamjerku bi pripisao sporijoj samsungovoj memoriji mislim da je 1.3 ns koja ne ide više od 950 (artefakti)
Nini je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 07:01   #19
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Ma sve je to većinom isto, osobito kad štancaju isti čip sa malom varijacijom na temu memorija na istu projektiranu tiskanu pločicu... Ponekad se zadesi da netko od proizvođača dizajnira svoju tiskanu pločicu, te ju gura kao OC edition ili Extream edition ili nešto slično...

Do sad mi se kod ATi kartica najviše sviđale Sapphirke i Asusice, kod nVidia mi je XFX i PoV najdraži (s tim da često uleti Gigabyte kod obje marke sa bonbončićima).

Jedino mi je nekako čudan HIS: često zbog neutvrđenog razloga zna biti 100njak kuna jeftiniji, no ruši garanciju na 12 mjseci, što je neopravdano... Ne poznam nikog sa HIS ATi karticom... Jel ima netko kakva iskustva s njima?
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 07:20   #20
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
HIS-a je nekada prodavao Kvark. Frend je imao X850XT od HIS-a sa IceQ hlađenjem koje je napravio sam HIS. To hlađenje je bilo tiše i hladilo bolje od referentnog.
Staro 22.09.2008., 08:04   #21
n4d44
Premium
Moj komp

n4d44's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Osobno više volim referentne modele ma koji bio proizvođač i onda staviš jedan AC i riješena stvar.

Nedavno sam kupija u hgšrota hd3870 s ddr4 u nadi da će biti referentni model jer je takav na slici u web shopu i zamislite na moje iznenađenje dobijem neki reducirani model.
Hladnjak čista nula, dobro da imam ovaj novi AC twin turbo. Referentni model ima 1 fazu za memoriju i čak 4 faze napajanja za GPU. Kod mog modela dobiješ 1 fazu memorija i 2 faze GPU (također sam ovu redukciju primjetija na powercolor i club3d modelima). Mislim da je ovo važno ako se misliš dugo vremena družiti s karticom pogotovo ako volt modate/overklokate.

Ni jedna karta mi do sada nije davala jednaku sliku na ekranu. Na nekima je bolja na drugima gora. Uglavnom primjetim razliku u oštrini slike i prema mom dosadašnjem iskustvu karte u srednjij i nižoj klasi imaju mutniju sliku pogotovo kako se penje u rezolucijama.

Dosad mi je najbolju sliku davala 6800gt (referentni nvidia model made in usa). Zato i preferiram referentne modele.
n4d44 je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 08:17   #22
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Mene živo zanima Diamond 4870x2,prije je info-gama imala monsterice i -ine diamondice,sad bojim se,nemamo više zastupnika.Isto kao i ELSA,nekoć premoćan brand,danas ni prismrdit,kao i STB,Hercules.

http://www.elsa-tech.com/en/products...tail.asp?id=16

9800GTX+ ELSA,imba.

http://www.hercules.com/uk/

Odustali odavno od VGA,izgleda.

Dosad sam nekako najpozitivnija iskustva imao sa ASUS-icama,dok sam najviše imao Sapphire-a,sve u svemu,kad bi i dalje ostao na ATI-ju,Sapphire bi bio prvi izbor,solidan cooler,3850,3870,i 3870x2 imao od novijih.Imao i Club3D,to je malo ipak presiromašno za moje poimanje bundlea,tek driveri,CF bridge,svideo ili koji već kabel,dvi-vga konvert, i tvout kabel. Nijedan program,čak ni trial.

Uz Sapphire 3870x2 je došao solidan PowerDVD,neki isto Cyberlinkov DVD tipa creator,editor,šta li je, mnogo kablova,CF bridge,bla bla.

ASUS se redovito naplati i zbog igre,uvijek manje više u 90% daju neki tiptop naslov uz skuplje modele.

Gigabyte je po meni isto jako isplativ,em zbog Zalmana koje su dijelili na VGA šakom i kapom,ajde,100kn je polovni,reći će netko,ali isplati se,em zbog Neverwintera2 koji je odlična igra,i dalje.

Kad smo kod bundle-a,evo jedan eye candy,za starosjedioce :

When you purchase a Velocity 128 you also get a very nice software bundle with three full-version games: Moto Racer, FIFA Soccer 98 and the two-CD Interstate ’76. You also get an installation CD that also contains Simply 3D, WIRL, VRCreator and MPEG playback

http://www.sunstorm.com/tech/ft-001r7.htm

STB Velocity 128,4mb,PCI vjerojatno jedna od naskupljih ondašnjih VGA,preko 3000kn po izlasku.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 22.09.2008. u 08:43.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 09:57   #23
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Autor n4d44 Pregled postova
Osobno više volim referentne modele ma koji bio proizvođač i onda staviš jedan AC i riješena stvar.

Nedavno sam kupija u hgšrota hd3870 s ddr4 u nadi da će biti referentni model jer je takav na slici u web shopu i zamislite na moje iznenađenje dobijem neki reducirani model.
Pa cuj, postoji i model sa slicnim PCB-om(plavim) samo sa Vapor-X hladnjakom i ide ohoho preko 900MHz za GPU i 1250MHz za memoriju...

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
HIS-a je nekada prodavao Kvark. Frend je imao X850XT od HIS-a sa IceQ hlađenjem koje je napravio sam HIS. To hlađenje je bilo tiše i hladilo bolje od referentnog.
Mislim da je HIS trpao AC ATi Silencere na kartice i drukcije ih imenovao, kao i GeCube svojevremeno...

http://www.tweaknews.net/reviews/x800xl/index4.php
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2008., 09:30   #24
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Mene živo zanima Diamond 4870x2,prije je info-gama imala monsterice i -ine diamondice,sad bojim se,nemamo više zastupnika.Isto kao i ELSA,nekoć premoćan brand,danas ni prismrdit,kao i STB,Hercules.

http://www.elsa-tech.com/en/products...tail.asp?id=16

9800GTX+ ELSA,imba.

http://www.hercules.com/uk/

.
Vidio stvarno ,imao sam ELSA GLADIAC GEFORCE 1 , jedna od kartica koje se ne moze izbjeći kad se prica o počecima GF serije...
od Herculesa sam ima ATI 8500LE i colockao na "punu" 8500 ..Hercules je zastupao (ili jos uvijek zastupa) Formel
  Reply With Quote
Staro 04.10.2008., 22:41   #25
Jackson
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Sapphire mi je out of favour otkad sam dobio Radeon 9800LE deklariranu kao 9800Pro. Frekvencije, memorija, sve LE, ali se prijavljivala i imala kutiju od Pro. Autronic ju je zamijenio za normalnu, ali tu mi se Sapphire zgadio totalno.

Naravno, to je bilo ages ago I danas je druga situacija.

Još uvijek čuvam svog Diamond Monstera Voodoo 2 8Mb To je prava legenda!!!
Jackson je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno