|
![]() |
#1 |
čuđenje je početak znanja
Datum registracije: Aug 2008
|
Dva laptopa na net preko 1 web n walk USB?
Pozdrav svima. Zaglavio sam tamo gdje nitko ne bi, pa sam imao samo dial up internet. Danas sam kupio T-mobileov web n walk paket, pa bih da oba laptopa mogu uključit na net preko network bridgea. Naime, oba laptopa imaju wireless, pa sam mislio da jedan laptop je direkt na netu preko USB modema, i da daje internet pristup preko wireless konekciju drugom laptopu... Kako to mogu napravit? Evo što sam pokušao: ukljucio sam se na internet preko USB modema, ok radi (bar za surf), i postavio sam network bridge između USBa i ugrađene wifi kartice, ali tad mi je pukla veza s internetom. To sam jednom isto pokušavao napravit pa znam da kad postavim bridge Windows konfigurira obe kartice na 192.168.xxx.xxx ili tako nešto, pa sam valjda i za to izgubio konekciju. Što da sad radim? Nije to da ču umrijet ako ne uspijem, ali čini mi se logično da ako imam dva lapa s wireless karticama, zašto ne konektirat oba na netu. Hvala svima. pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Tu ti objasni kako napraviti sa ruterom koji nema bežićni a 2 laptopa imaju, a nisam 100% siguran da je moguće sa web and walk. http://www.dslreports.com/forum/remark,13301334 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne treba ti bridge nego sharing. Kad ubodeš w'n'w stick, u konekcijama će ti se pojaviti njegova "WLAN" veza koju ćeš sharati i staviti da sharing vrijedi za integriranu WLAN karticu. Nakon toga se IP adresa te integrirane WLAN kartice mijenja u 192.168.0.1 sa subnetom 255.255.255.0 i taj dio s adresama je gotov. Sad ti slijedi u WZCU-u napraviti ad-hoc konekciju na koju će se spojiti drugi notebook i preko nje ići na internet, mrežu i sve ostalo od prvog notebooka.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
Citiraj:
Da li možda trebam dpodesiti default gateway da je 192.168.0.1? Doduše, probao sam i to al opet ne ide. Probao sam ping xxx.1 na prvom lapu i kaže request timeout. Probao ping xxx.2 na drugom lapu, kaže destination host unreachable... JBG, pa kak se sam on nemože vidjet kad je IP statička? BTW, imam na oba SP3, jel možda taj nešto zeza? Znam da sam imao problema pri instaliranjem UAA drajvera, pa sam morao skinut SP3, instalirat UAA, pa onda opet instalirat SP3. Što da još radim? Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
A tko ti je rekao da diraš IP adrese na drugom notebooku? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Namjestio sam IP adrese ko što si reko, pa opet nije radilo. Sad sam isključio firewall, file sharing enabled, IP auto na drugom lapu, stanje isto. Mene muči to što sad ne dobijam ping na oba laptopa. Ko da zbog nekog razloga ne prihvačaju nit jedan nit drugi tu IP adresu. Čitao sam na netu da ponekad WIndows ne može baratati s postavkama na wifi-u. Možda da probam sa nekom third-party programu za kontrola wifia? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Ne, to mora tako raditi. Koje notebooke imaš?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Lap 1 HP530, Intel WiFi, CoreDuo 1.6, 1G ram, 80SATA, WinXP Pro SP3 Lap 2 HP 6820s Broadcom WiFi, Dual 2G, 2G ram, 250sata, winxp pro sp3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Nope, oba imaju Intelove kartice unutra, ali nebitno. Koristiš li na oba WZCU ili Intelov programčić? Jesi li probao možda preko žičnog LAN-a?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
koristim Windows za sve postavke, al budući da mi ping ne nalazi IP adrese na oba laptopa, možda trebam koristiti neki drugi programcic? BTW, 6820 ima broadcom. Znam da ih ima i s intelovim WIFI, al to su oni skuplji modeli. Ja sam gledao da prođem jeftinije. al ko što reče, to nema veze. Nego, što da sad radim? Teoretski smatram da je moguče, al neš ne radi u praksi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Nemaš puno izbora - ili taj Windowsov ili od proizvođača kartice, ali bolje ipak Windowsov. Jesi li siguran da su oba notebooka stvarno povezana u ad-hoc? Što kaže spajanje kabelom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
ovako, s kablom sam sredio stvar. Postavke lap1: IP 192.168.0.1, subnet 255.255.255.0 Lap2 postavke pod defaultom. WnW WLAN share s LANom, i to je to. Sce šljaka ok. Al meni je važno da ovo dobijem na wifi pa da se ne vuku žice po kuči. Probavat ču još. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Onda traži grešku u WLAN karticama, ali ja sam uvjeren da na 6820s nemaš Broadcomovu nego Intelovu WLAN karticu pa makni te drivere što sad imaš i stavi Intelove. http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...tem=ob-63029-1
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|