|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Windows 2003 NAT router
Dali ima ljudi koji su radili sličnu stvar ili bolje istu. Dakle stvar je sljedeća. Imam server u koji sam strpao 2 LAN kartice. Jedna ide na ADSL modem (T-com Elcon) a druga ide na lokalnu mrežu. Kako koristeći Win2003 podesiti server da glumi ADSL router (s NAT podrškom)???? Elcon je u Bridge modu rada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
routing and remote access konzola pod administrative tools. inače ne bih ti preporučio takav setup, pogotovo ako misliš još nešto vrtiti na tom serveru (što vjerojatno i hoćeš jer bi inače bio jedan vraški skupi i jadan router). radije si kupi neki routerčić i složi mrežu kako spada (nešto sa dd-wrt liste npr pa flashaš sa dd-wrt firmwareom i imaš router za 500 kuna koji radi stvari koje znaju tek routeri od 5000 kuna). Ili si složi neki router od stare kante (monowall ili pfsense su moji omiljeni) pa opet imaš brzi i moćni router. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
|
Da, što bi s time? To je bolje pitanje, nego kako se to radi. Jedino ako se ne "igraš" doma s time, onda samo kresneš u routing and remote acc., desni klik i "configure and and enable routing and..." i dalje pratiš upute, druga opcija je, čini mi se, NAT kakav ti trebaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
http://www.pcekspert.com/articles/226-10.html Filozofirate. Čovjek hoće, čovjek dobijie. A iz teksta je vidljivo koliko je skupo.
![]() |
#5 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
NAT (ruting) pomoci jedene nic kartice
Moj problem je slican ali malo kompliciranije i nikako da rijesim svoj problem nisam zelio otvarati novu temu mozda mi netko odgovori (nadam se jer mi je hitno) Ovako moj problem glasi :-) Imam server win203 te na jednoj NIC kartici (mreznoj kartici) trebam definirati ruting (NAT) izmedju dvije IP adrese (jedna privatna druga javna) Naglasavam nemogu dodati jos jednu karticu (jer znam rijesiti problem sa dvije kartic:-) Uzmimo na primjer da je javna adrsa 165.53.252.90 maska 255.255.255.224 getw 165.65.252.65 te zelim da radi nat (ruting) u privatni rang bilo koji ali uzmimo za primjer 192.168.10.0 / 24 da pretrazio sam net i sve opisuje problem sa dvije mrezne sto ustvari i nije problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |