Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.09.2008., 01:42   #1
alan_poh
Premium

Datum registracije: Aug 2008
(riješeno) Kompjuter restarta sam od sebe...

Dakle, sumnjam da je PSU problematičan ali želim prvo vidit šta vi mislite ovdje...igram neke igre, i onda mi nakon nekog vremena, nije uvijek točno određeno, kompjuter se prvo zagasi na par sekundi sam od sebe (usred igranja) i onda se upali sam, pa se zna neke pute odmah opet ugasit dok još nije ušao ni u windowse i onda se opet upali i ide dalje...vjerujem da je do PSU-a ali ne želim riskirat i nosit njega ća pa da nije on na kraju...inače, imam Tagan 480W Super silent...od tog naziva kao prvo Super silent ni "S" jer je bučan ko vrag (od prvog dana odkad sam ga dobio) a odkad sam ga kupio već je jedan bio riknuo, ovaj su mi dali novi jer onaj nisu mogli popravit i eto...slutim i da ovaj rikava...usput, nikad nemojte kupit Tagan napajanja....katastrofa...a cijena im je visoka...
p.s. ok, možda u europi i drugdje u svijetu imaju bolje Tagane, ipak smo mi ovdje etiketirani eastern-europe....a čuo sam i da Hgpost i Ve-mil ne kupuju komponenete od dobavljača iz inozemstva ne po komadima nego po kilama....ma bravo
alan_poh je offline  
Staro 30.09.2008., 02:05   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Za pocetak popuni opciju moj komp da znamo i ostale komponente o kojima se radi,je li ima kakvih gresaka u event vieweru?RAM je u redu ispravan testirao si?Ajde malo vise informacija
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2008., 08:32   #3
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
da, bilo je rasprava o Tagan napajanjima, znala su crkavat.....ma uzmeš Fortron blue storm II 400/500W (400-500kn) i miran si, nije najbolje na svijetu ali je solidno i prilično tiho.
Viperus je offline  
Staro 30.09.2008., 09:12   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Do 500kn je Corsair VX450W bolji izbor od tog Fortrona.
Staro 30.09.2008., 10:12   #5
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

po specifikacijama je corsair bolji, samo nije tolko "ultra-quiet" kolko tvrde da je
Viperus je offline  
Staro 30.09.2008., 12:14   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a koliko bi quiet trebao biti? Ne cuje se da uopce radi s manje od pola metra. Dakle jos tisi od toga da bi bio ultra-quiet? ma lol
greg SE je offline  
Staro 30.09.2008., 12:52   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
po specifikacijama je corsair bolji, samo nije tolko "ultra-quiet" kolko tvrde da je
To govoriš iz osobnog iskustva ili si to samo načuo?
Staro 30.09.2008., 21:50   #8
alan_poh
Premium

gle nabacio sam memtest (u windowsima) i pošto mu treba hrpa...pustim ga da radi, ali kad se vratim vidim da se restartao....hmm, sad se pitam dali je onda ram u klincu...tri puta se to desilo već....event viewer....gdje da to nađem? nikad nisam imao ovakve probleme pa eto, neke stvari ni neznam, malo razumijevanja :-)
komp je stari AMD...prvi koji je bio 64 bita....matična gigabyte sa Via KT800 chipsetom....1,5 giga rama.....Geforce 7800 EVGA.....Tagan 480W "Super silent"....novi hard 640 Giga Wester digital....
alan_poh je offline  
Staro 30.09.2008., 22:02   #9
Kimi
Premium
Moj komp

Kimi's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor alan_poh Pregled postova
gle nabacio sam memtest (u windowsima) i pošto mu treba hrpa...pustim ga da radi, ali kad se vratim vidim da se restartao....hmm, sad se pitam dali je onda ram u klincu...tri puta se to desilo već....event viewer....gdje da to nađem? nikad nisam imao ovakve probleme pa eto, neke stvari ni neznam, malo razumijevanja :-)
komp je stari AMD...prvi koji je bio 64 bita....matična gigabyte sa Via KT800 chipsetom....1,5 giga rama.....Geforce 7800 EVGA.....Tagan 480W "Super silent"....novi hard 640 Giga Wester digital....
Stavljaj jedan po jedan keksic rama,pa vidiš jel tu problem;inače VX450W je jako tiho,t brige nema
Kimi je offline  
Staro 01.10.2008., 01:24   #10
alan_poh
Premium

evo skinuo sam memtest86+, snimio ga, restartao komp i bootao...dakle počelo mi je testiranje rama prije windowsa....došlo je do nekih 62% i onda mi je restartalo komp...e sad, dali je baš u tom trenutku otišao k vragu napajanje....ili je tu ta točka gdje ram nešto štekaju....neznam kako saznat
alan_poh je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.10.2008., 12:34   #11
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
memtest bi izbacio errore, ne bi restartao komp. posudi neko napajanje i isprobaj. Ili ako ne mozes nadji neku normalnu, manju trgovinu koja ima svoj servis i zamoli ih da ti testiraju s drugim napajanjem ako zele da kod njih kupis drugo
greg SE je offline  
Staro 01.10.2008., 12:35   #12
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
To govoriš iz osobnog iskustva ili si to samo načuo?
"načuo" sam corsairov vent kako radi, glasniji je od blue storma kojeg ja trenutno imam. A specifikacije i reviewe sam pogledao na netu.
Viperus je offline  
Staro 01.10.2008., 14:19   #13
alan_poh
Premium

onda mi je najverojatnije napajanje u klincu....neki dan kada sam došao je smrdilo malo po zapaljenom...to je to...
alan_poh je offline  
Staro 01.10.2008., 22:01   #14
alan_poh
Premium

napajanje zamjenio i stavio staro....radi bez restartanja...dakle, Tagan napajanje je smeće...2 su mi rikla unazad 2 godine...s time da su mi prvi put kad je riklo dali novo napajanje, i eto i to je sad riklo...preporuka: ne kupovati Tagan...niti su tihi kako tvrde da jesu niti rade kako trebaju tj. koliko bi trebali....jadno....
možete zaključati temu admini....
alan_poh je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno