|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
View workgroup commputers
Bok! Imam dva kompa (jedan je laptop)umrežena preko d-linkovog routera dsl-584t.S mrežom je čini se sve u redu, na oba dva kompa imam pristup internetu i oba se u cmd-u pingaju.Problem je kada na jednom kompu pokušam ući u view workroup computers i tamo se tada ne vide umreženi kompovi i ne razumjem zašto se ne pokazuju.Ako neko ima volje pomoći jako bih mu bio zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
ako imas nod ukljuci mu allow sharing...to kod mene nije radilo
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vozi katru :))
Datum registracije: May 2003
|
Meni se isto nekad ne vide, ali kad odem my network places pa search i tražim ime kompjutera, onda ga uredno nađe i sve radi.. Onda sam samo napravio shortcut na komp i tako ga dalje koristim.. Možda ti pomogne barem dok netko drugi ne napiše neko korisno rješenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
provjeri dal je na kompovima uključen file i printer sharing i dal je uključen dhcp mode na routeru. ako ne... onda fakat nemam ideje, i meni se to događalo al se problem sam od sebe (nekako) riješio (imam isti router) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedan komp mi se zove FILIP drugi TIN,kolko ja kužim trebam u one permissions add-ati ime drugog kompjutera kojem će fajl biti sheran; samo kad to pokušam kaže an object named TIN cannot be found(upišem samo komp broj dva).Nije mi jasno kako da add-am usera kad mi u locations(select the location you want to search)piše samo ime jednog kompjutera, ako to ima smisla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Zato sto se ipak radi od workgroupi, ne o domeni. Ako zelis dati odredjenom useru prava taj identican account mora biti napravljen na tvom i na njegovom kompu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Kaj da ja ,po bogu,radim u svojem slučaju onada(moj izljev pokazuje da ja nemam identičan account na oba dva kompjutera) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
Set up your computer for home networking Citiraj:
View the Node Type section |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Trebalo bi to bit u redu mislim ,ali rekreirat ću sutra konekciju za svaki slučaj pa bum onda vidio Nis vidio onaj drugi link to će najvjerovatnije upalit,probam to sutra Thanks Zadnje izmijenjeno od: Phylip. 30.09.2008. u 22:41. Razlog: glupo te nisam vidio |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Nemozes ih ni vidjet ako nije bar jedan disk/folder sharean na svakom od kompova. i ne treba biti dodani useri na oba kompa, samo ukljuci simple file shareing , shareaj po jednu particiju na svakom i postavi FIKSNE ip adrese na kompovima, i to je to, mora radit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Sherano ih je puno i adrese su fiksne ali ipak neće radit. Probao sam ovaj thopokov tutorial ali kad sam napisao ipconfig/all pod node type dobijem unknown(a na laptopu mi je nod type mixed) . Kad sam searcho net naišao sam na drugi tutorial koji kaže da se u tom slučaju treba enableproxy iz registrija postavit u 1 ali ja na tom mjestu u rigistriju nemam taj file. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||||||||||||
Guest
|
You cannot access shared files and folders or browse computers in the workgroup with Windows XP A ono gore bi trebalo vrijedit kada:
Citiraj:
|
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
[QUOTE=thopok;1152090]You cannot access shared files and folders or browse computers in the workgroup with Windows XP Hvala na pomoći ali ipak ne vrijedi.Stavio sam netbiosu enejbl,ali nisam našao computer browser u services. Ako imaš još nešto u žđžepu de pomozi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Izgleda da je problem u nedostatku dva file iz reda services,a to su computer browser koji isfurava imena ostalih pc-a u grupi i workgroup usluge bez koje se ne može priključiti na računalo Ako netko ima ideju kako povratiti takve vrste fajlova neka mi uljepša jebeni život ili ću si najvjerovatnije prosut mozak po usranom dsl modemu Hvala i do slušanja Hm...A mogo bi i ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
I jasno, uvijek je rješenje najnevjerojatnije. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|