|
![]() |
#1 |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Pomoć kod WLAN antene
Trebala bi mi imformacija da li je ovo izvedivo i hoće li ikako funkcionirati nakon toga. Ovako stoje stvari: Kupio sam cannyon wlan pci karticu sa kojom sam dobio antenu koja ima kabel cca 1.5m(ovako "odoka") što je prekratko. Nakon toga sam nabavio produžni kabel za koji se uspostavilo da ima prevelik konektor koji bi se trebao spojit na antenu dobivenu sa karticom. Sada bi me zanimalo što se više isplati i pri čemu su manji gubitci signala: 1. Da ogolim jedan i drugi kabel, zalemim ih i izoliram. 2. Da napravim ovo: a) Ogolim produžni kabel koliko mi je potrebno i ubacim ga u ovu "patronu" na slici umijesto postojećeg kabela: ![]() b) Sve vratim nazad u kućište: ![]() Slika produžnog kabela: ![]() Ako netko zna trebala bi mi informacija do sutra popodne. Hvala PCE Img Hosting za Besplatno image hostanje Zadnje izmijenjeno od: R@zzoR. 27.09.2008. u 19:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Mislio si na konektor, a napisao kontakt, ajd nema veze, svakom se desi ![]() Mogao bi odsjeci taj veliki N konektor i mali SMA na drugom kablu (na cijem je drugom kraju antenica) pa nastiklat. Radio sam to par puta, ima nesto sitno gubitaka ako se fino zalemi, al uglavnom radi bez problema. Treca opcija ti je da kupis ozbiljniju antenu sa N konektorom (taj veliki kao na produznom) i da nju zavrnes.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ostavi si "produžni" kabel i napravi si kantenu, bit će kud i kamo efikasnija od ove male tvorničke. Upute kako ju napraviti imaš ovdje na sticky-ju ili potrazi po netu.
![]() |
![]() |
#5 |
192.168.0.1
|
A nije losa solucija i da napravi antenu, ali to nije za svakoga kao sto i sam znas. Neznam kako stvari stoje u Cro, ovdje u BiH nema sanse da bi igdje nasao panel N konektor koji ce parkirat na konzervu
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa neznam, ja dosad nisam imao problema oko nabavke istog, Chipoteka i trgovine tog tipa to uvijek imaju (bar kod nas). A sama izrada nije toliko teška, treba imati samo malo strpljenja i mirnu ruku. Dakako uvijek se moze kupiti gotova varijanta antene.
![]() |
![]() |
#8 | |
192.168.0.1
|
Citiraj:
Eto vidis Srky o cemu ti pricam, a ja znam da ti to vec znas. Mozda da se u jedno 20% slucajeva zavrsi post s odlukom na pravljenje antene ![]() Razor shvati ovaj post kao dobronamjernu kritiku i ispostuj to sto si rekao da ces napraviti jednu kantenicu kad uhvatis vremena. Iznenadit ces se rezultatima kantene ako ispostujes sve mjere i kalkulacije ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|