Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.09.2008., 07:40   #1
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Angry (riješeno) DFI lan party ultra-d + 1grafa

Radi se o gore navedenoj ploči, dakle DFI lan party ultra-d SLI i grafi xfx7800gt.
Zanima me da li je potpuno svejedno na koji pcie x16 slot ukopčam grafu, ili postoji neka razlika. Uputstva su mi nejasna, pa stoga pitam vas.
Stvar je u tome što u gornji pcie, tj. pcie1 nemogu utaknut grafu zbog glomaznog ac coolera na njoj, a i sama ploča ima odvratno pozicioniran hladnjak na chipsetu...
Znači pitanje je u srži: da li će sama grafa na pcie x16, broj 4, to jest onaj donji na njoj, raditi u x16 modu ili x2?
Dajte mi molim vas pomozite ekipa, da znam da li trebam savijat pera i radit kerefeke sa hladnjakom chipseta, ili mogu ubost grafu u donji.
ZAHHAROW je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 09:25   #2
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Imaš posebnu temu posvećenu samo problemima s tom pločom.Ako se dobro sjećam,svejedno je u koji utakneš,ja sam karticu držo u donjem zbog HR05.
žile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.09.2008., 10:30   #3
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

hvala.
ja sam uzeo pilu za željezo i turpiju i sreckao visokog pasivca tako da stane grafa i u jedan i u drugi slot. samo sad neznam kako će se hladiti chipset... ah valjda hoče...
može lock, i isprika modovima što sam zaboravio na sticky o ovoj ploči.
Staro 27.09.2008., 11:08   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor ZAHHAROW Pregled postova
hvala.
ja sam uzeo pilu za željezo i turpiju i sreckao visokog pasivca.....
pricas za pasivca na maticnoj ploci? ako da, svaka cast. ja to nebi dirao jer se i ovako griju podosta, a ti mu jos malo maknes aluminija.
jesi skinuo hladnjak dolje sa ploce prije rezanja?

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 21:20   #5
ZAHHAROW
relaksirani lemur...

ZAHHAROW's Avatar

jesam naravno.
spilio sam 2 reda pera s gornje i 1 s donje strane a ostatak malo upigao, jer bi se tukao sa kondenzićima na grafurdači. komp je sada u pogonu, stavio sam 4 gige rama, 2xtranscend i 2xa-data i san diego gore. Moram se pohvalit da radi ko bebica. na grafi i na procu su ac hladnjaci tak da oni rade na 30-35 stupnjeva:-).
...Na chipset hladnjak sam usmjerio jedan xilence vent... chipset mjeri 50stupnjeva prosjek. Neznam jel to puno?
Raspisali smo se ovdje a postoji tema za ove ploče... mod će me..

EDIT: evo, naručen mi je HR05 SLI/IFX :-), tako da će uskoro ova moja ispiljotina poljubit kantu za smeće... još ću na njega zbubat jedan xilence, pa da vidim nf4 kako se cvrlji kad mu počnem cjedit mast...hi hi hi... jedino kaj je dost skup taj vrag s obzirom na svrhu... al hebiga.

Zadnje izmijenjeno od: ZAHHAROW. 02.10.2008. u 08:09.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno