|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Kako spojiti 2 kompa na adsl
Znači imam desktop računalo i laptop.Što i kako trebam napraviti da bi preko jednog routera koristio adsl, s tim da imam bežični internet za laptop. Ako to i uspijem napraviti (sumnjam uz ovakvu pomoć ovdje) hoće li mi biti ista brzina od 1Mbps na oba kompa ili će biti sporije. I molim vas nemojte mi davati link za onu ADSL bibliju jer tamo nema ništa pametno vezano uz ovo. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kupi wlan modem/router i zamijeni postojeći njime. Siemens 515 ili 555, Zyxel, D-Link 684,... Postavi ga u router mode (vidi Bibliju) i to je to. Ili na postojeći modem stavi wlan AP.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja sam veliki pocetnik... pa imam i takvo pitanje... UGlavnom, cijeli dan provlacim zice i sad nista neradi... O cem se radi... MOdemi: ona bijela kasda i crni Thomson st780iWL Treba mi net na dva kompa (moj i sestrin)... to sam provukao kablove... I jos mi treba MaxTv u dnevnom... Kad stavim kasdu radi u mojoj sobi i nesto malo maxtv al u sestrinoj nista... Kad stavim Thomsona NISTA... Samo pise ono conneting to PPPoE dajte pomozite...ako se moze ista napravit |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
http://rapidshare.com/files/14804113...modem.pdf.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Šta će ti Kasda kad na Thompsona možeš priključiti i 2 kompa i MaxTV? Dotični ima 4 LAN utora na zadnjoj strani - 2 za kompove i 2 za MaxTV. Ti imaš 2 kompa. Jednog u LAN1, drugoga u LAN2 utor i vozi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
A novi modem...dosao sa maxom prije koji dan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
je, jer taj thompson mislim da je zamisljen da odmah bude u route modu, a po tome sto pishes da ti na kompu pishe connecting izgleda kao da se na net zelis spajati u bridge modu...sta ti nije lakse samo usnijeti user i pass u thomsona, pa mozete i ti i sestra na net....a, maxtv mora biti ukopcan samou port na kojem pishe ip tv |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Kada je uređaj u Router modu rada (što Thompson 780WLi standardno je) onda se PPPoE konekcija podešava samo u routeru a ne na računalu(ima). Otvori web konfig routera i podesi PPPoE konekciju u njemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Izbaci Kasdu iz cijele jednadžbe i ostavi si samo Thompsona. OT: kako bi bilo da netko nadopuni ADSL bibliju uputama za podešavanje Thompsona obzirom da je sve češći gost u HR domovima?
![]() |
#15 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Nije mi dopao šapa a da čoviku nije odma u pogonu. A i Crnog Ratnika ovuda vidim jako rijetko u zadnje vrijeme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Očito nije ni pogleda Upute za instalaciju i konfiguraciju? ![]() Prilično su straightforward. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Ukopcam ja u tompsona MAxTv u LAN3 a moj i sestrin komp u lan1 i lan2... MaxTv neradi, a kad stavim kasdu, znaci samo zamjenim modeme radi... al nekako neprima najbolje naredbe... stisnem br 1 on prima 111 il hoces samo program gore on ode 4 programa gore... Code:
Otvori web konfig routera i podesi PPPoE konekciju u njemu. Hvala svima, ja dosta toga neznam, tako da nemojte zamjerit...trudim se, ucim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|