|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Remote Desktop port 3389->80
Imam konkretan problem i pitanje. Pokušavam iz zaštićene mreže pristupas osobnom računalu koje je u mojoj mreži. racunalo je nakaceno na wireless router, na njemu je podešen portforwarding sa port-a 3389 na fiksnu IP adresu računala na koje se želim spajat. Sve to radi dok ne pokušam sa žaštićene mreže(čitaj posao). Pokusam remote desktop na nacin nestoxxxyyy.dyndns.org i ne prolazi. E onda sam pokušao na kućnom računalu u registry-u promijenit da port za remote desktop više nije 3389 već 80. Pa kad pokušam nestoxxxyyy.dyndns.org:80 opet ne uspijevam, isto tako i sa 8080 portom. Port 80 bi svakako trebao biti otvoren posto imamo izlaz na internet. Na lokalnom racunalu je ugasen win firewall, dopusten je remote al nista. Problem je sto je mreza sa koje pristupam restriktivna, pa molim za preporuku sto napravit da ovo cudo proradi. Koliko je realno da ce admini nanjusit moje nepodopstine koje pokusavam? lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji program koristiš za remote? Probaj instalirati UltraVNC koji klijentima daje mogućnost pristupa preko internet browsera, treba ti samo Java.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
vjerovatno isp blokira portove 80 i 8080 da nemozes web server vrtit. probaj ovo sto je rekao domy_os. might be your only chance. ili probaj nekako "otkriti" koji su portovi jos dopusteni za van iz zasticene mreze pa probaj s njima... nmap does wonders ![]() oh da, progooglaj i "ssh tunneling". mozda pomogne.
![]() |
#4 |
Registered User
|
za remote koristim standardni remote desktop od windoza. instalacijom UltraVNC kojim portom zapravo ide konekcija van prema udaljenom racunalu? nisam bas nesto strucan, al zar po default-u nije otvoren 80 port, jer kako inace koristit http i ftp ako je 80 zatvoren.( dali grijesim?). Dopusteni su portovi 21, 22 to su neki od portova koji se svakodnevno koriste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Osim standardnih 5800 i 5900, možeš postaviti neki svoj po želji, a za pristup preko browsera ide 80 - to je već automatski u funkciji.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ajde pls malo objasnjena kad ulovis vremena. upravo sam skinuo UltraVNC pa malo gledam, imam nekakav Viewer i Server, sad sa tim mi nije jasno koja je funkcija browser-a, kako ce se npr. ako cu pokusat sa porta 80 radit pristup, dali ide u url ovo nestoxxxyyy.dyndns.org:80, pa ce se onda browser nakacit na UltraVNC i to odradit ili? dali i u tom slucaju trebam na kucnom racunalu nesto radit po registry-u sa portovima ili vratit na default? vidim da radi po default-u na 5800 i 5900, al mi nije od neke koristi posto su zabranjeni, pa mi se cini da ostaje jedina mogucnost preko 80. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ja sam govorio o tome da ti tvoj isp (od osobnog racunala) mozda blokira Internet -> PC:80 Internet -> PC:8080 i potencijalno Internet -> PC:443 probaj jos vrtiti RDP na portovima kao sto su 21, 22, 25, 53, 69, 110.. mozda koji proradi iz te zasticene mreze...
![]() |
#9 |
Registered User
|
vis, kad sam postavljao remote desktop morao sam ih zvat da mi otvore port 3389, i onda je to bilo ok od negdje izvana di nije sticena mreza. pa zar 80 netreba po default-u bit otvoren, jer kako bi isao response prema meni sa web-a recimo sad dok pisem ovaj post? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
neznam konkretno, rijec je o 'poslovno-financijskoj' ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() neda mi se sad pisati zasto, ako te zanima google "TCP/IP basics" uglavnom ako se ti mozes sa svog kompa spojiti na server ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
http://www.uvnc.com/features/javaviewer.html
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|