|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kucni wlan za mobitel (E51)-kako
Ovako stvar je sljedeca..na net sam spojen preko kabelskog interneta (bnet),lan kablom na cable modem. U istom kompu imam i jednu wlan karticu. Sada bi ja htio namjestiti wlan tako da mogu na net preko svog mobitela (preko bneta naravno) E51. Zanima me sto mi sve treba, tj da li mi treba sto jos od dodatne opreme ili je stvar cisto konfiguracije i softwera?? Probao sam sherat lan konekciju,upogoniti wlan karticu ali mob nista ne vidi. Cackao sam i cackao i bridge radio i svasta i ne ide....HELP, sto mi je dalje napraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisam razumio jedan dio pa molim pojašnjenje. Kažeš da si spojen kompom na kabelski modem. Žično ili bezično? Vidim da imaš wlan pci karticu pa ne znam imaš li ti uopće wlan u kući ili nemaš?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Ona ti treba wlan AP kojeg ćeš spojiti na kabelski modem tako da ti taj AP šalje wlan signal po kući. Tek tada možeš razmišljati o bežičnom spajanju i Nokie i kompa na net. Duboko sam uvjeren da tu negdje postoji i odgovor na pitanje 'Koji AP da uzmem?' samo treba potražiti. Vjerojatno ćeš naći odgovor na threadu u kojem se obrađuje bnet. OT: kako si zadovoljan mobom? Imam priliku dobiti ga izuzetno jeftino preko firme, ali sam čitao da je kamera koma pa me to malo odvratilo od njega.
![]() |
#6 |
Premium
|
OT: Mogu dobiti brdo mobitela po izuzetno povoljnim cijena pa i W910 za neku smijesnu cifru, ali mi se ne svidja slide sistem. Nokia mi se svidja zbog wlana i Symbiana, ali mi je i kamera bitna. Zagrizao sam za K770 jer imam K750, a on 770 je još bolji.
![]() |
#7 |
Premium
|
Sa E51 sam zadovoljan jako,mob je zvijer. Predobar mi je jednostavno. Kamera nije dobra,ali to meni nije vazno posto imam digitalac. Inace dobra je za gledat slike na mobu, ali za komp ne, i to samo fotke uslikane po danu naravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
WLAN karticu u kompu prebaci u ad-hoc mod, a za IP adresu stavi 192.168.0.1, subnet 255.255.255.0. Konekciju prema modemu shareaj i to je to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
@domy_os nisam vidio tvoj savjet...evo dosao sam samo napisati da sam uspio....na ovaj nacin kako si i ti napisao. A kad pomislim da sam skoro isao kupiti wireless router jer su mi to svi savjetovali... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|