Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.09.2008., 11:05   #1
maliking1
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Vista i wireless

Lijep pozdrav!

Možda sam fual, ali mislim da bi mi netko s tog foruma mogel pomognut.Imal sam komp i na njemu xp. S kolegom, koji je udaljen cca 25 m, služil sam se wirelesom i to na taj nacin kaj sam upisal one vragove (brojeve) itd. Sve je radilo OK, sve do trenutka kupnje novog računala i stavljanja Viste kao OS.
Jednostavno nece, pa nece. Radim kaj god hocu, ali nece pa nece.
Citam na forumimam razna objasnjenja, ali nigdje ne nadjem postupak kako to uradit? Na tom forumu sve lijepo piše u svezi xp, ali nikako ne mogu naci u svezi Viste. Moze li netko bar osnovne crte tog napisat da se ne mucim!?
I da bude tragika jos veca, vista je u "slovenskoj verziji", jer nikako da nadjem engleski patch z nju.
maliking1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2008., 13:44   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Neće se spojiti vista na XP neće se spojiti xp na vistu ili se uopće ne vide strojevi?

Stavi na oba stroja fiksne IP adrese (one brojeve ) tipa jedan nek je 192.168.1.3 a drugi 192.168.1.4 onda ugasi firewall na oba stroja i budi siguran da imaš najnovije patcheve za XP i za Vistu instalirane jer nekad kod međusobne komunmacije tog dvoje (posebno sa file sharingom) zna bit problema...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.09.2008., 16:20   #3
maliking1
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Neće se spojiti vista na XP neće se spojiti xp na vistu ili se uopće ne vide strojevi?

Pa napisal sam: VISTA nece da se spoji.

Stavi na oba stroja fiksne IP adrese (one brojeve ) tipa jedan nek je 192.168.1.3 a drugi 192.168.1.4

upisal, jest nekoliko drugcije,ali stavili prave IP

onda ugasi firewall

ugašen je

na oba stroja i budi siguran da imaš najnovije patcheve za XP i za Vistu instalirane jer nekad kod međusobne komunmacije tog dvoje (posebno sa file sharingom) zna bit problema...
za Visti patchevi nisu instalirani, jer ne mogu ni da spojim internet,jel tako. Znaci, nikaj. Vratit se natrag na XP i živjet lijepo u miru ili?

Možda treba kaj prckat po BIOS-u?Naime na matičnoj je ugradjena mrežna, pa makar ju ja i disablam, vista ne konta spajanje na internet. Možda komu i taj podatak pomogne?
maliking1 je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2008., 16:20   #4
Hawk-55555
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
imao sam i ja taj problem,.. samo sam ja na kompu sto ima xp instalirao kao neku uredsku mrezu,.. neznam tocno sad sta i upisao koju mrezu da instalira i na visti upisao workgroup i proradilo mi i cak mi ni vatrozid nije iskljucen,... ja sam se mucio s tim oko 15 minuta dok nisam skuzio kako,.. samo trebas malo istrazit i pokusat ,.. pozdrav
Hawk-55555 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno