|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Gdje kupiti patch to crossover adapter?
http://www.usbfirewire.com/Parts/rr-...eradapter.html http://cableorganizer.com/network-te...&zmap=IT-CROSS Zanima me gdje se može kupiti ova spravica? Nisam još stigao pogledati u lokalnim trgovinama, ali budem sljedeći tjedan. Ako netko provjereno zna, molim neka se javi. Radi se o tome da notebook običnim patch kabelom ne mogu spojiti na svaki komp jer neki imaju stariju mrežnu karticu koja ne podržava auto sense pa komunikacija ne radi, a dva kabela nemam gdje držati u torbi. To je jedan od primjera, a isti adapter mi treba i kod kuće za servis i na poslu za spajanje routera itd. pa bih trebao više komada. Unaprijed hvala.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Someone :D
Datum registracije: Mar 2008
|
try chipoteka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
To je lako za napraviti. Uzmes obican rj45 modul: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...4007&catid=241 i tu zakrimpas 4-5cm utp kabela "na patch", a na drugu stranu crossover. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Ne isplati mi se to baš, bolje onda ovo pa ga modam... http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=053.512.115
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Huh ne kužim baš problem... ![]() Kako ja vidim treba ti ta spojnica koju si linkao i komad crossover kabla i imaš sve opcije spajanja pokrivene... Ako je nativni kabal (tamo di dolaziš) patch a treba ti cross - spojiš kroz spojnicu i svoj cross... Ako je nativni kabal patch a treba ti patch - spojiš ravno u lap... Ako je nativni kabal cross a treba ti cross - spojiš ravno u lap... Ako je nativni kabal cross a treba ti patch - spojiš kroz spojnicu i svoj cross i dobiješ patch... Nemre biti jednostavnije i manje od toga jer kad god imaš tu spojnicu u igri svakako moraš sa sobom imati i kabal kojim ćeš je uštekat u lap...
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Imaš li nekih boljih slika jer nikako ne mogu skužiti kako točno izgleda...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo ima ovdje: Melcomp KOE-412. Modaš samo taj adapter u cross i koristiš samo strait patch kabele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Jednom sam baš stavlja link na UTP spojnik konektor Bandridge Cross RJ45/RJ45 BCP 740 koji, čini se, više nije dostupan. Bandridge RJ 45 BCP 740 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() Na poslu nikad ne znam na koji router ću ga morati spajati jer neki primaju isključivo patch, a neki isključivo crossover. Već sam nekoliko puta morao rezati žice i od patcha raditi cross zato što u cijeloj selendari nemaš gdje kupiti crossover... Ako ga nigdje ne nađem, kupit ću ili otkinuti negdje RJ-45 port, zalemiti na njega kraj patch kabela s konektorom kojem ću ukrižati parice i to je to. ![]()
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|