|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
![]() Pozdravljam sve članove i kao novak imam jedan problem s kojim se dosta često susrećem, nakon instalacije win xp pro sp3. Naime, kada instaliram windowse u početku rada nemam zvuk sve dok ne instaliram drivere za za zvuk sa cd (motherboard). No ni tada nije radilo (moguće je da nešto nisam dobro napravio) a onda sam, negdje na forumima našao rješenje kako se nekakva postavka na device menager (Buus driver) mora obrisati kako bi realtekovi driveri radili. To više nisam mogao pronaći pa ako bi netko mogao pojasniti cijeli proces (pošto sam početnik) bio bi vrlo zahvalan. Pozrav. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Još da si napisao o kojoj se ploči radi... Popuni Moj komp!! 1. obriši sve vezano za zvuk pomoću Driver Cleanera 2. instaliraj MS HD UAA driver 3. restart 4. instaliraj Realtek Audio drivere 5. restart Trebao bi imati zvuk. Navodno uz SP3 dolazi MS HD UAA, pa njegova instalacija nije porebna, ali to ne mogu garantirati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za SP3 ne treba MS UAA driver, a instalacijom verzije za SP2 si samo stvorite dodatne probleme. Nije mi jasno kako može biti toliko komplicirano, a treba pokrenuti samo jednu exe datoteku... ftp://202.65.194.211/pc/audio/WDM_R204.exe Na SP1 i SP2 će se automatski instalirati i MS UAA driver koji se nalazi u paketu dok na SP3 neće jer već postoji u Windowsima. Nakon MS UAA-a ide sound driver pa reset. Bitno je naglasiti da New Hardware Wizard, ako se slučajno pojavi, treba isključiti jer se driveri ubacuju drugim putem, a ne preko wizarda. Ako se ipak iz nekog neobjašnjivog razloga nešto ne instalira pa u Device Manageru stoji uskličnik, na tu komponentu treba automatski updateati drivere iako mi se to još nije dogodilo, uvijek se sve instalira iz prve.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
pozdrav, znam da dižem temu iz pepela ![]() sinoć sam frendici nanovo instalirao xp (sp2) i također mi se javio dotični problem naime kad instaliram sa cd-a od matične, na kojem su kao svi driveri - postoji neki Realtek LAN driver i Realtek HD Audio driver instalacija tog na kraju završi sa "failed" u device manageru je kao instaliran, no pored njega stoji žuti uskličnik (ovo što si ti, domy_os, napomenuo) pokušajem updatea ne događa se ništa (baš ono, ništa), a kad želim napraviti uninstall, javlja neku obavijest da nije moguće jer kao treba kod boota nešto (nažalost, nisam zapamtio kompletnu poruku) pokušao sam sa više verzija drivera (skinutih s neta; čak i onaj AC97, ne bi li slučajno proradio ![]() na netu sam našao par linkova o tome http://forum.soft32.com/windows/Real...ict360445.html i http://forum-en.msi.com/index.php?topic=115503.0 pokušat ću s tim opcijama, a također i s ovom tvojom, domy_os
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
nakon malo igranja, rješenje: - add/remove hardware - maknuti drivere za audio - restart + safe mode - instalacija ovog sa domy_os-ovog linka - restart - zvuk ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|