|
![]() |
#1 |
ubergeek
Datum registracije: May 2004
|
Šrotdegen
da znate na sto mislim kolega ga ima i to onaj od "480W" i pati se sa sljedecom konfom 1900xp(bar mislim ak nije i manje)+Arctic Silent MSI KT333 HDD 80+Titan 256 KM DDR333 Rade 9200pro LG Kombo 4xCM 80mm vent Mislim da je uzimo u ve-milu i dobio neku srot verziju u "punoj" kutiji na kojoj pise da venti imaju automatsku regulaciju ![]() ![]() nego to je sve manje bitno najbitnije je da mora iskljucit ili ventove ili przilicu ili mu nece uci u win sad je to rijesio tako da je sve komponente pazljivo rasporedio na dva voda(samo) tako da su ventovi i kombo na jednom a HDD i Titan na drugom, u bilo kojoj drugoj situaciji komp se nedize jer hdd nema dovoljno struje (11MB protok u sandri) mozete uskoro ocekivati tocne podatke ak danas stara posaljepare idem u Links kupit tester pa cu Šrotdegena usporedit sa svojim Antecom 380 i Cifom 360 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Već je bilo stotinu rasprava o napajanjima - upravo se borim da zatvorim jednu koja je po n-ti put otišla krivo. Jednom će ljudi shvatiti da 150 Kn napajanje ne valja i točka. Nitko ne veli kupovati zvijeri kao ja. Samo kupite Chieftech 360 W za cca 400 ( ili manje ) kuna. Držat će na životu većinu konfi bez problema. Znam ja da ste većinoma tu učenici i studoši koji nemaju svoj izvor prihoda - ali onda nemoj kupiti R 9800 pro, već uloži u napajanje i R 9600 XT ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Triba sve te teme jednostavno zanemarit. Nema smisla ljudima više išta objašnjavat. Zašto? Zato, šta se "oduvijek" pri kupnji novog, boljeg kompjutera, za, recimo procesore i grafičke kartice plaćalo dosta novca, dok napajanje nije nitko spominjao jer je"dolazilo s kućištem". E, ali sad treba uložit izniman trud pa dokazat ljudima da je napretkom tehnologije i potrebom komponenti za većom potrošnjom i stabilnijim naponom, nužno odgovoriti i kupnjom kvalitetnog napajanja. Jer, kad netko plati određenu lovu za komp., a pri tom je sve to jedva nategao, ne pada mu napamet poslušati jednog Paske-a, pa kupiti malo lošiju grafičku i napajanje koje mu pri radu neće stvarati probleme. A barba u dućanu mu je rekao da je ovo "s kućištem" odlično. 'Ebiga, onda kad se pojave problemi ovakve vrste, da više ni dioda neće da se upali, jer je napajanje nikakvo, isključuju se ventovi, pržilice i ostale komponente, da bi se mogla zaigrat neka igra ili šta ja znam. Naučit će, Paske, svi. Pomalo. ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Upravo to Rivi, al nažalost ima ljudi koji se raspituju za napajanja i onda tvrde kako je SmartBox 550W za 150 ( ili manje) kuna izvrsno napajanje ima 12cm vent 550w a košta samo 150kn, uvijek ih je bilo i iuvijek će ih biti jer na njima upravo žive proizvođači šrottek komponenti. Kaj se tiče Chiefteca 360W upravo su izdali Enhanced verziju s dva 92mm venta 18A na 12V izlazu, +5 i +3.3V 230W a sve to za 290kn. Za uspordbu moj vulgaris 420W ima isto 18A na 12V i 220W kombinirano.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
ekipa dode i pita sta imate za do 4/5K da mali moze igrat igrice i internet - i pod to ide sve zivo i ne zivo...
![]() |
#8 |
Administrator
|
Codegen napajanja su za uredska računala mrak. Relativno tiha, jeftina, dolaze u koliko toliko dobrim kušitima i to je to. Malo ozbiljnija konfa-štuca. A nek se sad neko pohvali kako mu radi neznamnijašto na Codegenu 300W. Radim i ja nakon 10 piva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
TO je nevjerojetno kak su ljudi tvrdoglavi. Nemreš im utuvit u glavu da može cijeli komp riknut zbog napajanja, a i prodavače treba upucat kad preporučuju MS 500W za servere ili tak nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
(°_°)
|
[QUOTE]Originally posted by tor [B]... A nek se sad neko pohvali kako mu radi neznamnijašto na Codegenu [\QUOTE] radi konfa iz siga :clap: ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
ja tad tražim daljnjih 10. : cheers2 :
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
MadModerator
|
Citiraj:
A ja imam Codegen 300W (samo sam vent stavio na5v pa se sad necuje) ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
|
Iskreno, meni je sve ovo iz siga radilo bez problema s Codegenom 300W. Uspješno i bez ikakvog rušenja. Još se uvijek pitam kako. Ali, čim sam skupio pare, nisam više riskirao. ![]()
![]() |
#14 |
Headbangig Grunf!
|
Zato kaj si ti imao starog Codegena 300W jednio napajnje iz te firme koje nekaj valja. 400W verzija je bila grozota već po specifikacijama ima nekih 40W majne kombinirane snage od 300W, pa si ti misli. Kad smo već kod Šrotek napajanja najžešći mi je bio test Taska 400W na Tomu pije kojih godinu i pol do dve kad je ispalo da je UKUPNA raspoloživa snaga 170W, i onda se ljudi čude kad im nekaj s tih 400W ne radi.
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ubergeek
|
nazalost u linksu trenutno nema testera ako dodju do petka (kad idem u pz, burazu ![]() ![]() dobro bi mi doslio neki savjeti i iskustva za testiranje
![]() |
#16 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
ubergeek
|
da da to je pod must njega chifa i anteca sam naveo na pocetku ![]()
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
A evo i suprotnog primjera, da ne valja kupovati dobra napajanja: Prošle godine slagao sam kantu, reko'h bavit ću se klokanjem, lova u razumnoj mjeri nije problem (ionako slažem kantu od nule svake 4-5 godina), idem kupiti prave stvari.. ubo XP 1800 (1700 rasprodan k'o halva, nije ga bilo); Epox-icu namjenjenu klokanju (KT333 čipset) i, šlag na kraju, Enlight 460W napajanje, nek se nađe... I gdje je problem ? U meni - nemam vremena ni volje baviti se klokanjem, dođem s posla mrtav-umoran! Eto stroj radi (24/7, vrti neke obrade) sve je na defaultu, a za razliku u cijeni između Enlighta i vulgaris napajanja sam mogao, koliko čujem, otić na ljetovanje u Tursku (7 dana, avionom). ![]() Dakle djeco, učite iz tuđih pogreški, kupujte ono što trebate i računajte da su oči uvijek veće od potrebe. Na većini računala će napajanja od par sto kuna (ajmo reći 300) raditi bez greške!
![]() |
#19 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Sve to stoji da kupuješ dijlove kakve ti trebaju. Nećeš za komp koji služi za word i takve gluposti uzimet neko mrcinsko napajanje, a bogme ne i MS napajanje. Bilo kakvih malo kvalitetnijih 300W je bolje od smeća od 500W i manje su šanse da će komp otići u vječna lovišta. Razlika od 100-200 kuna ti može odnijeti puno više ak ti smeće od napajanja odnese cijeli komp, a jedva si skrpao lovu za komp. Nitko ne kaže da napajanje tipa Tagan, Ener, Antec, Zalman i takva dobra napajanja nemreju riknut, al su šanse puno puno manje nego s MS-om. AMEN. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
A Mirko, sam si reka' da si slagao kantu od kompa (AMD...). ![]() A obrade, jesi "slučajno" možda mislio na SETI? ![]() Šta je još bilo u kompu? Nije valjda samo osnovne stvari. Prema tome si se trebao ravnati pri kupnji napajanja. U svakom slučaju, može poslužit za zamjenu u neki drugi komp (nakon 4-5 godina). ![]() ![]() 2 VGA: Ma normalno. :clap:
![]() |
#22 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() ....koliko sam skuzio.. oni mu nisu ni dali to napajanje sto je narucio vec su mu podvalili neko drugo ![]() ...mirkob , sve si rekao... : goood : ostali.. samo trambunjate po pricipu cula kazala ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
..starija garda
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() a zasto? tko garantira da problema nece biti? farcry ce non stop trzati dok na 9800 nece... i di su tu problemi ..pih dapace.. meni ni ne pada to kupiti.. ni jednu ni drugu (slucajno sam "nabavio" 9600pro za sitno sitno ![]() inace.. jos cu se sloziti da su ovi cufteki korektni cijenom i isplativi.. ali inace.. slobodno kazem da kenjate ..argumenti su na mojoj strani... pogledajte moju i vecine takvih konfi -pa kako to onda radi? malo je puno previse takvih da je to slucajno ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
ubergeek
|
Citiraj:
problem je u samoj firmi koja namjerno vara no da ja previse ne pametujem http://www.pcguide.com/ref/power/sup/index-c.html
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|