|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
![]() Evo pozz za pocetak... Imam problem. Komp mi se nakon nekog vremena rada sam od sebe ugasi (ne resetira vec bas ugasi-> ko da je struje nestalo) Moja knfa (skroz nova nista OC) 1 x VGA Ati Radeon HD 4870, 512Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E 1 x Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2 1 x DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC6400 Kingmax MARS , 800MHz, CL5 1 x SHARKOON Rebel9 Value-Edition, midi tower, crno, bez napajanja 1 x Gigabyte EP35-DS3P, s775, intel P35+ICH9R, FSB 1600 OC/1333/1066 1 x HDD WD Caviar 320 GB, WD3200AAKS, SERIAL ATA II, 16MB cache, 720 1 x Procesor Intel Core 2 Duo E8500 , 3.16GHz, socket 775, 6Mb cache 1.226,49Kn Kuciste ima 3 venta : 1 k12 cm s kucistem ,1 12 cm schyte slip stream 1900 i 1 25 cm side Evo problema : Instalirao windowse uredno i kada sam prvi put trebao uc u acc komp se ugasi. Mislio sam slucajno i probo ponovo za 15 min (nisam ranije skuzio) Sve fino radi , instaliram drivere za grafu kad evo opet se ugasi... Otvorim stranu i popipam komponente : Grafa je kipuca. Pricekam 15 min , ponovo upalim , postavim vent na grafi na 70% i sve radi fino i krasno( temp grafe idle 40 C) radi tako nekih 2h, a mozda i vise, sve se poinstalira i ja idem malo testirat konfu... Upalim cod4, grafika predobra igram nekih 5-10 min ponovo se ugasi ... pomislim grafa ponovo , pa pricekam i ponovo ga upalim , al sad je vent na 90% (strasno glasno :P ) igram par ponovo 5-10 min i ponovo se ugasi ( al na drugom dijelu mape ) Otvorim stranu i probam prstima komponente. Grafa je ugodna , brijem da nije prek 50 C... Pogledao sam ja i temp proca priej neg sam poco cod4 igrat. obje jezgre oko 20% loada a temp je nekih 68C , max 74C.... Programe koje sam koristio : Real temp, core temp , ati ccc , gpuz i jos gigabaytov neki quick setup 5 ... sve sam razmontior i ponovo montiro al isti problem... Moje misljenje je da nes nije u redu sa hladenjem cpua, al nisam neki ekspert ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A sta kazes event viewer?Control panel->Administrative tools->Event viewer->pod system ima li kakvih errora? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Fala ti na brzom odgovoru , ali cini se da sam pretjerano reagirao... Nov mi je komp pa sam se vec prepo da sam zeznuo nes ... Evo pogledao sam cooler na procu i 2 nogice nisu dobro sjedile... Nakon "malo" muke uspio sam stavit sve nozice i sad stressam cpu. Obje jezgre 100% loada i temp 56C vec neke 3 min ![]() Svi kojima se komp gasi taki provjerite vent, fakat je tesko stavit ga da dobro sjedi. Ispricavam se svima, problem rijesen ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|