Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.09.2008., 14:14   #1861
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ja sam sad probao ... 115 mb sa 5-6 tabova i 5-6 addonova

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 14:31   #1862
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
4 taba, 20 add-ona - 240MB XD
makar ne kuzim zasto bi mi trebao biti unresponsive tako nekoliko puta dnevno (hm, mozda mi jos uvijek chip zeza, poceo se degradat ocito )
Staro 04.09.2008., 17:18   #1863
max111
Premium
Moj komp

max111's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
Operu sam imala prije nekoliko mjeseci, godinu dana, i slike su joj često znale biti raštrkane bez reda na sajtevima, kao i neki tekstovi, i morala bih dva tri puta refreshati!
pa dobro ništa ne košta da probaš zadnju verziju
možda je to popravljeno ali ako ti je chrome dobar onda
je problem riješen.
meni opera dobra zasada, možda nisam toliko zahtjevan surfer

CPU Intel i7 6700K
MBO ASRock Z270 Extreme4
RAM Kingston HyperX (2x8GB)
VGA MSI GTX970 4G TF5
HDD (1TB Samsung F3, Samsung 960 EVO, WD Caviar Green 3TB)
PSU Corsair AX750W
Windows 10 x64
max111 je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2008., 19:41   #1864
Rebellion
Killer of your Dreams
Moj komp

Rebellion's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
gle vidim da se kužiš i da nisi laik al malo se zaigraš u svojim izjavama i onda tvoj post bude "full of shit" , jednostavno probiješ granicu dobrog ukusa i onda više ne pomažeš svojim postovima nego sereš i većina ljudi koluta očima kad ih čita
i hvala što si velikodušan sa savjetima al moj komp radi ko avion i bez tvojih savjeta kao i brdo drugih kompova tu na forumu
imam nod32 i hebeno dugu žicu za telefon i nisam niš čačkao po windowsima i ping mi je hebeno mali
i imam sistemsku particiju 30 gb
prva stvar, cim imas sistemsku particiju od 30GB a ne od 130GB se vidi da ni ti nisi laik, tako da to sto tebi komp radi ko avion nije relevantna cinjenica, jer ces prepoznat kad neki file nije cist, tj kad je nesto sumnjivo, tako da te to spasava kad vec ono sranje od NOD32 ne spasava.
(nazovi neki servis jaci pa pitaj, nemoj pitat one "priucene" majstore)
i da, "radi ko avion" je subjektivna procjena, vecina ljudi kojima sam sredjivao komp nisu mogli vjerovat kolko se komp moze ubrzat bez reinstalacije windoza
savjeti su bili dobronamjerni, i vjerujem da se razumijem puno bolje u racunala nego ti (pa ne idem djabe vald na fer jbg xD ), a tvoj je komentar s drige strane bio prije spam nego smislena kritika.
sto se tice koliki ti je kabel, daj prvo pogledaj koliki ti je SNR, a onda pricaj dalje. vjerojatno ti je centrala ko i meni iza coska, pa nemas problema.
savjeti su bili upuceni onima koji imaju problema.

zakljucak: prema tvojim komentarima vidim da je sve kod tebe naj naj nja i da ti imas sve najbolje, pa daj ostavi savjete onim ljudima kojima su upuceni i ne budi svakom loncu poklopac!
Staro 04.09.2008., 21:23   #1865
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Rebellion Pregled postova
prva stvar, cim imas sistemsku particiju od 30GB a ne od 130GB se vidi da ni ti nisi laik, tako da to sto tebi komp radi ko avion nije relevantna cinjenica, jer ces prepoznat kad neki file nije cist, tj kad je nesto sumnjivo, tako da te to spasava kad vec ono sranje od NOD32 ne spasava.
i da, "radi ko avion" je subjektivna procjena, vecina ljudi kojima sam sredjivao komp nisu mogli vjerovat kolko se komp moze ubrzat bez reinstalacije windoza
savjeti su bili dobronamjerni, i vjerujem da se razumijem puno bolje u racunala nego ti (pa ne idem djabe vald na fer jbg xD ), a tvoj je komentar s drige strane bio prije spam nego smislena kritika.
sto se tice koliki ti je kabel, daj prvo pogledaj koliki ti je SNR, a onda pricaj dalje. vjerojatno ti je centrala ko i meni iza coska, pa nemas problema.

zakljucak: prema tvojim komentarima vidim da je sve kod tebe naj naj nja i da ti imas sve najbolje, pa daj ostavi savjete onim ljudima kojima su upuceni i ne budi svakom loncu poklopac!
joj kako sam pretpostavio da si ferovac, lako se prepozna kolegu XD

aj nemojte se tu prepirat ciji je (ekran) veci, chillajte
Staro 04.09.2008., 21:38   #1866
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

Citiraj:

naravno nastavljaš ti u svom stilu ...pa ću i ja nastavit u svom i moš mi obrisat guz*** sa diplomom sa fera ak ju ikad dobiješ
1. bit defender mi je veće sranje od noda , system puno sporiji , lošija zaštita
2. živiš u zabludi ak mi pokušavaš reći da u "jačim" ???? servisima rade "pravi" ??? majstori
3. SNR ovisi u kvaliteti lokalnog backbonea, opterećenosti dslama , kvalčiteti finalne bakrene parice i kućnih instalacija tako da imao kabel iz zida 2 il 10m (kao ja) niš ne mijenja na stvari - i ovo je totalno savršen primjer tvojeg bullshita

uopće nebitno ko se kuži više...poanta je da ti izbacuješ podatke koji su meni kao dugogodišnjem useru fakat smiješni

kad malo bolje razmislim sigurno radiš prek student servisa u nekom "jačem" servisu računala

Staro 04.09.2008., 23:38   #1867
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
nego bas cu zaspamati i reci da sam ocekivao ovakav "rasplet" situacije al bas je fun

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 01:41   #1868
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pozdrav, nego sad mene zanima sta je finalna presuda kod ovog podizanja pinga na amisu.
Iskusih na svojoj kozi, postaje ne igrivo jerbo njemacku pingam 120
Pored toga na speedtestu mi bnetov ZG server pinga 99ms
u quake lagometeru dijagnoza je da svako malo imam red spike koji pokazuje da mi je naki paket propao. Ljudi komentiraju kako pregadno lagam.
Da zovem za modulaciju jer probao sam pingat sa ono needtohave konfom, sve sam pogasio i isti ashfgviauslfv
Inace sam prezadovoljan uslugom i do prije tipa zadnjih 3-4 tjedna nisam imao neke ping probleme.

Zadnje izmijenjeno od: cbz. 05.09.2008. u 01:44. Razlog: speedtest
cbz je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 12:35   #1869
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor cbz Pregled postova
Pozdrav, nego sad mene zanima sta je finalna presuda kod ovog podizanja pinga na amisu.
u quake lagometeru dijagnoza je da svako malo imam red spike koji pokazuje da mi je naki paket propao. Ljudi komentiraju kako pregadno lagam.
Da zovem za modulaciju jer probao sam pingat sa ono needtohave konfom, sve sam pogasio i isti ashfgviauslfv
Inace sam prezadovoljan uslugom i do prije tipa zadnjih 3-4 tjedna nisam imao neke ping probleme.

Smanji brzinu ocito ti parica ne moze toliko podnijet, ja do zg sam imao 20ms sad imam 40 zbog adsl2+ modulacije.
Staro 05.09.2008., 13:35   #1870
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor cbz Pregled postova

Kak Bono veli - inače iznad 4 mbps počinju veliki problemi ako ti je parica loša - pogotovo ako ti još uključe G 992.5 modulaciju....
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 14:46   #1871
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

ljudi ja imam relativno šugavu paricu , recimo srednje lošu paricu i zadnjih mjesec-dva mi radi na 6 mbit na 992.1 , ping savršen , veza ne puca , ruter se ne resetira. prije par mjeseci moja parica sa identičnim vrijednostima nije mogla podnijeti takvu brzinu. u čemu je onda kvak? jedino logično mi se čini da su amisu neko vrijeme u nekim kvartovima dslam-ovi bili preopterečeni.

Staro 05.09.2008., 15:10   #1872
Miratz
Ursus maritimus tyrannus
Moj komp

Miratz's Avatar

Ja sam se naručio, trebali bi biti kod mene na Vrapču HT-ovci kroz koji dan... Super kombinacija. Bez ugovornih obveza, 168 kn, 4MBITA, instalacija i ruter za kunu, sve flet. Divno!

Mislim da je ovo za kunu (priključak, wireless ruter, bez ugovora) neka akcija za Vrapče... Ulgavnom, jeste zadovoljni?
Staro 05.09.2008., 15:16   #1873
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Zadovoljan zbog toga sto za 4mbita flat na netu i telefonu dobijem racun do 175kn , to je meni vrlo povoljno ... Samo se nadam da ce i nesto konkretnije o iptv-u uskoro se znati .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2008., 23:57   #1874
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:

sto se modulacija tice, za vecu brzinu je pogodniji adsl2+, za bolji ping je bolji adsl, pa se preporucite po svojim potrebama korisnickoj ako vec trazite promjenu modulacije. (inace adsl se koristi na 1-8Mbps, a adsl2+ na 6-24Mbps, osim ako je parica totalno usrana

meni je ping kad mjerim na speedtestu između 16-25 i to je jebeno. ali me muči kako je tako velik u igrama? sta ne bi trebao bit i mal u igrama. jel moguće da je velik zato sto na wirelessu imam spojena dva kompa i ps3?
Litra je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 00:54   #1875
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

Citiraj:
Autor Litra Pregled postova
meni je ping kad mjerim na speedtestu između 16-25 i to je jebeno. ali me muči kako je tako velik u igrama? sta ne bi trebao bit i mal u igrama. jel moguće da je velik zato sto na wirelessu imam spojena dva kompa i ps3?
znači problem je samo u igrama...jedino što mi se čini logično je da ti firewall nije dobro podešen...možda trebaš ručno unijeti neke portove od igre

Staro 06.09.2008., 04:15   #1876
cbz
Premium
Moj komp

cbz's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
meni danas promjenili modulaciju ... ping mi je pao i to dosta.
Eh sad u igri je bio ostao isti, mozda za do 10 manji.
No evo kako sam se veceras vratio tek oko 3, reko da testiram kad znam da je cjela mreza manje opterecena i mogu reci da:
nemam packetlosa
ping mi ustaljen na 50 .de, 60-65 .nl na .uk nisam probao
opcenito je filing bolji.
Eh sad mozda je upravo u e tom kaj se sve sinhroniziralo, mozda je zbog tog kaj je mreza bila rasterecena, mozda je svashta a mozda smo u shumi.

No zanimljivo je kako mi je nakon promjene modulacije pocela varirat dowload brzina. Naime zagrebacki server je na 8 mbita. ali kad speedtestam slovenski server onda mi brzina linka bude max 3 mbita što je cudno jer bi bar amis do slovenije trebao vuci punom snagom.

ako netko ima neku ideju slobodno recite a do tad laku noc
cbz je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 12:27   #1877
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
3. SNR ovisi u kvaliteti lokalnog backbonea, opterećenosti dslama ,
ne bi se htio mjesati u ostatak vase rasprave ali mi neke stvari jako bodu u oci ...

Prvo bih te zamolio da pojasnis sto je lokalni backbone a drugo cu ti reci da SNR sigurno ne ovisi o opterecenosti DSLAM-a.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 13:22   #1878
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
ne bi se htio mjesati u ostatak vase rasprave ali mi neke stvari jako bodu u oci ...

Prvo bih te zamolio da pojasnis sto je lokalni backbone a drugo cu ti reci da SNR sigurno ne ovisi o opterecenosti DSLAM-a.
kužiš ti dobro , samo zajebavaš , ispravak - preopterećeni dslam će ti na većim brzinama uzrokovati pucanje veze bez obzira na snr

backbone bi bili glavni kablovi između kvartova , gradova , država

pa je tako logično pretpostaviti na nisu u svim mjestima u Hr jednako propusni ili jednako opterečeni

pošto optika ne seže baš do svuda očito bakrene žice čine dobar dio naše mreže

Staro 06.09.2008., 16:25   #1879
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:

baci oko http://en.wikipedia.org/wiki/Backbone_network pa ce ti biti jasnije

tomifish2002 nemoras odmah za dzonom ima ljudi kojima treba pojasniti neke stvari

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 18:34   #1880
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
baci oko http://en.wikipedia.org/wiki/Backbone_network pa ce ti biti jasnije

tomifish2002 nemoras odmah za dzonom ima ljudi kojima treba pojasniti neke stvari
sorry svima, imam neku virozu zadnjih par dana pa sam malo živčan

Staro 06.09.2008., 19:27   #1881
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
znači problem je samo u igrama...jedino što mi se čini logično je da ti firewall nije dobro podešen...možda trebaš ručno unijeti neke portove od igre

znači trebam forwardirat portove u firewallu? bio sam ih forwardiro na ruteru ali sve je ostalo isto. budem to napravio, a ako ni to ne bude dobro popizdt ću!!!
Litra je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 19:47   #1882
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

Citiraj:
Autor Litra Pregled postova
znači trebam forwardirat portove u firewallu? bio sam ih forwardiro na ruteru ali sve je ostalo isto. budem to napravio, a ako ni to ne bude dobro popizdt ću!!!
probao sam više firewalla i svaki je bio priča za sebe. mogu reći da sam najzadovoljniji sa eset smart security iako znam da vjerojatni nije najbolji na tržištu

isključi firewall u ruteru , probaj sa ugašenim fw u windowsima , znači full nezaštičenu vezu

ak će bez fw radit ok znači da ti fw nešto usporava, a onda ćeš morat pročačkat po opcijama

Staro 06.09.2008., 21:27   #1883
vanki99
Registered User

Datum registracije: Sep 2008
AMIS

Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
evo danas mi je stigao AMIS, pa cu malo tu nest napisat o tome, jer cini mi se puno bolja star od T.coma.

Evo ovak, poslao sam zahtjev prije 2tjedna!!! Susjed mi ceka da mu t-com donese ADSL vec vise od godinu dana, a zam jos rulje koji nisu nikad t-com docekali!
decki su dosli donijeli sve kaj treba, vidi se da nisu neki idioti i sve 5(kad su ovi iz T-coma dosli vidli su da imam dost igrica pa su htjeli da im sprzim na svoj CD, hehe koji idioti, normalno dao sam im kunu jer je tad t-com tolko kosto i reko ak nemas CD nista.)
I one operaterke su im fakat super,makar je mene uvijek samo jedna zvala,zovu te da vide dal su ti stigli ugovori, pa te zovu jel si poslao ugovore, dal trebas pomoc oko ispunjenja, pa te zovu da se dogovore kad da decki dodu donest uredaj tak da budes doma kad oni dodu.
Hej, zanima me kako si sada zadovoljan sa Amisom s obzirom da ga već duže vrijeme imaš.Mene su zvali telefonom da se priključim pa sad razmišljam. Dodatna pogodnost je da se plaća samo uspostava poziva 0,07kn , a cijena je 168,00kn ( telefon, internet) No pitanje je da li povećavaju cijenu kad te upecaju nakon nakog vremena ili su uvijek tako povoljni?
Thompson...
prvo sam mislio da ovaj njihov Thompson nis ne valja al ispalo je suprotno.
do sad sam imao onaj siemensov C-.... neznam tocno model, al uglavnom moze se programirat u router mod, pa sam mislio da cu imat problema i sa Thompsonom, al fakat mi se svidio....
Na sebi ima dva UTP porta koji sluze za spajanje 2 kompa na njega...ko hub u neku ruku, znaci puknuo sam oba dva kompa u ta dva porta i odma su umrezeni i odma imaju internet.

E sad,stvar koja moze za***ana bit, kod AMISa nema Splitera, e to me je s***alo dosta, 7 sati sam danas zice stimao po kuci...
naime... u Thompson ide zica koja ide direktno sa glavne zice i onda zica za telefon ide direktno iz Thompsona u telefone po kući. I tu sam ja popizdio...morao sam svaku razvodnu kutiju otvarat da vidim kak zice unutra stoje i onda prespajat...tak da ak neko ima vise telefona u kuci i svaki je odvojen,nisu svi na istoj zici, mozda ce se na za***avat sa nastimavanjem svega toga.

Za nekakvu stalnost veze,jos nemrem sa sigurnoscu potvrdit,ali... t-com mi se redovito rusio izmedu 19-20.30 sati i to jako puno puta u tom razdoblju, tak da kad sam slago zice stalno sam gledao lampice na Thompsonu i nijednom nisu pocelne zmigat da je veza pukla, tak da mislim da bi veza trebala bit puno bolja nego kod t.coma jer mislim da oni imaju hrpu korisnika i vjerojatno nemreju sve to skupa pokrit pa svako malo neko izvisi sa vezom.

Dalje, Telefon,
Pitao me je 'Isus' jos prije kad sam tek narucivao AMIS kak telefon sljaka...jer Optima korisnici imaju problema sa telefonom. Pitao sam to onu operaterku koja te svako malo zove i rekla je da im se do sad niko nije zalio, pa tak necu ni ja. Telefon sljaka super,nema sta, makar ga nisam puno koristio, al ovo kaj sam vidio je cist normalno, osim jedne sitnice.... recimo kad bi utipkao broj cini mi se da mi je kod t-com brze uspostavilo vezu, za jedno sekundu-dvije, recimo utipkam broj i sad cekam 5 sekundi da mi pocne zvonit, a na te komu sam cekao manje. inace mislim da je sve OK.

Cijena-
Uzeo sam onaj najslabiji-najjeftiniji paket pa to onda kosta 150kuna, evo sad cu napisat nest sta vjerojatno svi vec znate, al to je tolko dobro da se mora napisat.
T.com
60kn-telefonska pretplata
140kn -5GB paket
=200kn +kolko jos prometa potrosis
AMIS
0-telefonska pretplata
150kn - flat rate
=150 kn flat rate

cijena je fakat super, kolko se sjecam kod t-coma je flat 230kuna negdje+telefonska pretplata = cca 300kuna a to sve kod AMIS-a 150kn
i jos to kaj su razgovori kod AMISa jeftiniji, fakat cijena je super.

Sve u svemu preporucam AMIS svakom ko voli prckat po internetu, ak imas sad 56K, placas pretplatu t-comu 60 kn + kolko skines, ovak dodas jos tih 90 kn i imas 1024/256 i Flat rate

evo zanima nekog jos kaj o AMISu, thompsonu il necem, il mu se svida pa bi ga htio uzet, nek pita pa ak znam budem reko.
vanki99 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 21:42   #1884
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
kužiš ti dobro , samo zajebavaš , ispravak - preopterećeni dslam će ti na većim brzinama uzrokovati pucanje veze bez obzira na snr

backbone bi bili glavni kablovi između kvartova , gradova , država

pa je tako logično pretpostaviti na nisu u svim mjestima u Hr jednako propusni ili jednako opterečeni

pošto optika ne seže baš do svuda očito bakrene žice čine dobar dio naše mreže
Ne zajebavam uopce. Sto je preoptereceni DSLAM? DSLAMi su dimenzionirani za odredjeni broj korisnika, obicno se radi o karticama koje se guraju u shasiju (DSLAM) i ne vidim kako bi ih preopteretio. Linkovi prema dslamima su u danasnje doba gigabitni i opticki (pogotovo amisovi koji su u ZG).
A lokalni backbone u danasnjoj mreznoj infrastrukturi ne postoji jer neces medjusobno vezati DSLAM-e koji su access deviceovi nego ces ih spajati u najblizi metro cvor. A jedan DSLAM ne trosi gigabit interneta, vjeruj mi

Bakrene zice kao dio koje mreze? Ako pricamo o HT-u vjeruj da imaju dovoljno kapaciteta kroz svoju SDH/DWDM mrezu.

@Codiac, ocigledno nisi shvatio moj sarkazam
Staro 06.09.2008., 21:45   #1885
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
poz, ovak, otkad mi je brzina otisla na 6Mbit/s online igre mogu zaboravit, lagam prestrasno, evo dsl detalja iz routera pa ako se da nekom da mi kaze sta ne valja i kako bi vrijednosti trebale izgledat da stvar bude ok, takodjer mi torrenti znaju puknut i javit kao da se neka greska desila u fajlu i onda ponekad izgubim cijeli fajl koji sam skidao, sad nemam pojma jel ovo do neta ili neceg drugog ali mi se to prije nije desavalo

postam prvo ovdje prije da se oboruzam prije nego nazovem SZK

Speedtest:
maribor:

zagreb:

ljubljana:

Link Information
<table class="datatable" width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td>
</td><td width="30">
</td><td width="220">
</td><td width="50">
</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Uptime:</td><td colspan="3">4 days, 8:16:11</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Modulation:</td><td colspan="3">G.992.5 Annex B</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:</td><td colspan="3">834 / 6.916</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]:</td><td colspan="3">22,27 / 13,77</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Output Power (Up/Down) [dBm]:</td><td colspan="3">13,0 / 15,0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Line Attenuation (Up/Down) [dB]:</td><td colspan="3">26,5 / 28,5</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">SN Margin (Up/Down) [dB]:</td><td colspan="3">7,0 / 10,0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Vendor ID (Local/Remote):</td><td colspan="3">TMMB / BDCM</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Loss of Framing (Local/Remote):</td><td colspan="3">0 / 0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Loss of Signal (Local/Remote):</td><td colspan="3">2 / 0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Loss of Power (Local/Remote):</td><td colspan="3">0 / 0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Loss of Link (Remote):</td><td colspan="3">0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Error Seconds (Local/Remote):</td><td colspan="3">6 / 0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">FEC Errors (Up/Down):</td><td colspan="3">129.920 / 548.205</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">CRC Errors (Up/Down):</td><td colspan="3">2.706 / 9</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">HEC Errors (Up/Down):</td><td colspan="3">2.377 / 7</td></tr></tbody></table>

Zadnje izmijenjeno od: hash. 06.09.2008. u 22:00.
hash je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2008., 21:53   #1886
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
Autor hash Pregled postova
poz, ovak, otkad mi je brzina otisla na 6Mbit/s online igre mogu zaboravit, lagam prestrasno, evo dsl detalja iz routera pa ako se da nekom da mi kaze sta ne valja i kako bi vrijednosti trebale izgledat da stvar bude ok

postam prvo ovdje prije da se oboruzam prije nego nazovem SZK

Link Information
<table class="datatable" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td>
</td><td width="30">
</td><td width="220">
</td><td width="50">
</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Uptime:</td><td colspan="3">4 days, 8:16:11</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Modulation:</td><td colspan="3">G.992.5 Annex B</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:</td><td colspan="3">834 / 6.916</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]:</td><td colspan="3">22,27 / 13,77</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Output Power (Up/Down) [dBm]:</td><td colspan="3">13,0 / 15,0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Line Attenuation (Up/Down) [dB]:</td><td colspan="3">26,5 / 28,5</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">SN Margin (Up/Down) [dB]:</td><td colspan="3">7,0 / 10,0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Vendor ID (Local/Remote):</td><td colspan="3">TMMB / BDCM</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Loss of Framing (Local/Remote):</td><td colspan="3">0 / 0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Loss of Signal (Local/Remote):</td><td colspan="3">2 / 0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Loss of Power (Local/Remote):</td><td colspan="3">0 / 0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Loss of Link (Remote):</td><td colspan="3">0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">Error Seconds (Local/Remote):</td><td colspan="3">6 / 0</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">FEC Errors (Up/Down):</td><td colspan="3">129.920 / 548.205</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">CRC Errors (Up/Down):</td><td colspan="3">2.706 / 9</td></tr> <tr><td colspan="4" height="7"></td></tr> <tr><td width="170">HEC Errors (Up/Down):</td><td colspan="3">2.377 / 7</td></tr></tbody></table>
Linija ti je na granici da ti ne pocne padati, stavili su te na ADSL2+...
Ovo sam predvidjao da ce se poceti dogadjati ljudima kad krenu s ADSL2+ vecim brzinama jer do sad su iskljucivo obican ADSL koristili....
Staro 06.09.2008., 22:36   #1887
tomifish2002

tomifish2002's Avatar

Citiraj:
Linija ti je na granici da ti ne pocne padati, stavili su te na ADSL2+...
Ovo sam predvidjao da ce se poceti dogadjati ljudima kad krenu s ADSL2+ vecim brzinama jer do sad su iskljucivo obican ADSL koristili....

po čemu si zaključio da je na "granici" ???

Staro 06.09.2008., 22:44   #1888
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
po čemu si zaključio da je na "granici" ???
Po losoj SNR margini i velikoj atenuaciji. Ako mu parametri linije variraju (zracni vod i slicno) biti ce mu jako zabavno...
Staro 06.09.2008., 22:47   #1889
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
sve je to divno i lijepo adsl2 adsl9 ali meni to nis ne znaci, sta tocno ne valja i jel ima to veze sa ovim sto mi se dogadja sa torrentima?
sad vidim da mi je ping relativno ok prema sloveniji tak da je moguce da sam pogodio najdalje servere sto se tice onlajn gejmanja ili je moguce da tu javlja ok ping u igrama da je drugaciji (opterecenje il nesto)

u zgradi sam i vod je pod zemljom, srecom
hash je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2008., 00:07   #1890
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
sve je to divno i lijepo adsl2 adsl9 ali meni to nis ne znaci, sta tocno ne valja i jel ima to veze sa ovim sto mi se dogadja sa torrentima?
sad vidim da mi je ping relativno ok prema sloveniji tak da je moguce da sam pogodio najdalje servere sto se tice onlajn gejmanja ili je moguce da tu javlja ok ping u igrama da je drugaciji (opterecenje il nesto)

u zgradi sam i vod je pod zemljom, srecom
Kaj se tiče online igranja ovo ti je problem:

Citiraj:
Modulation: G.992.5 Annex B
Ta modulacija koju stavljaju da bi pojačali propusnost linije baca ping u bananu.
Kod surfanja nije problem ali kod igranja je i to veliki - meni je to bio problem.

Isto tako the_ghost je u pravu SNM i LA su ti na granici jako lošeg.

Probaj prvo tražiti da ti stave modulaciju G 992.1 i ako onda radi OK a ako ne onda traži da ti vrate brzinu na 4 kbps-a (vjerovatno češ morati pisati na reklamacije ili potpisati aneks).

Ja sam sve to prošao - njihov tehničar mi je izmjerio da mi je 6 kbps-a maximum ali to je bilo banana jer sam imao prekide u telefoniji i veliki ping u igranju.

Trenutno stanje:

Maribor:

Ljubljana:

Zagreb - za ping:
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na