|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Wifi na monowallu
Trenutno kod kuće koristim m0n0wall router, no sada bih htio da mi služi i kao wifi AP. Na službenim stranicama je navedeno: wireless support (access point with PRISM-II/2.5/3 cards, BSS/IBSS with other cards including Cisco) Dakle, ukoliko imam karticu sa PRISM chipsetom m0n0wall može raditi kao AP što mi je preferirani način rada. Ad-hoc mrežu bi složio samo ako mi se ne nude druge mogučnosti. Možda bih radje i zamjenio monowall za neki drugi OS, pod uvjetom da ga je otprilike jednako jednostavno konfigurirati. Gdje kod nas nabaviti wifi pci karticu sa PRISM chipsetom? Malo sam gledao po nabava.net, ali googlanjem nisam otkrio da li neka od kartica u ponudi ima taj chipset. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Originalni proizvođač Intersil PRISM Wireless LAN business je prepustio / prodao Conexant Systems Inc. Negdje sam vidio da je PRISM 2.5 Mini-PCI WLAN ugrađivana u IBM ThinkPad T23 Seriju, Asus i Netgear wireless proizvode. Nekakva lista CARDBUS / PCMCIA kartica. Morat ćeš dalje tražit. EDIT: Novija verzija podržava sve Atheros bazirane kartice. Copy - Paste: The m0n0wall 1.2x series only support a few 802.11b wireless adapters/chipsets (most notably Lucent Hermes and Intersil Prism II/2.5. m0n0wall 1.3b, which is based on FreeBSD 6, supports (almost) all Atheros-based 802.11a/b/g cards as well (and some Ralink cards too). Dakle, nije problem. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.09.2008. u 10:47. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Hvala. Chipset mora biti b, ne b/g, dakle, starija kartica i to samo od nekolicine proizvođača (netgear, linksys, d-link...), a stvari dodatno komplicira činjenica da su neki proizvođači u istoj seriji imali par revizija sa različitim chipsetom. Malo sam gledao ponudu kod nas. Trebao bih ili čekati da se pojavi rabljena kartica, ili promijeniti router. Budući da mi je m0n0wall kanta brzo sklepani P1 iz podruma, mogao bih se malo orijentirati na upgrade kućne mreže ![]() EDIT: Hah! Odlično ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|