|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Barton 2500+(obican ne M)
1.Do kud je normalna voltaza na ovom procu a da nemoze pregoriti ili nesto drugo da se dogodi...? 2.DO kud bi trebao ici FSB? Znam da varira od proca do proca ali zanima me otprilike... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
1. Dosta ljudi ga fura na 1.75V, a da li je to gornja granica ponajprije ovisi o hlađenju proca. Bolje hlađenje = hladniji proc = veći overclock. 2. FSB ti ponajprije ovisi o samom RAMu i MBu na kojem ga fruaš. Ako je samo jedna od tih komponenti "slabija", i konačni FSB će biti manji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
znaci mogao bi moj na 215mhz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
A gdje je granica? To je individualno. Ovisi o puno stvari i ako se neke dobro poklope može biti jako visoko. Finta je u tome da za AMD memorija i CPU moraju raditi u omjeru 1:1. Što znači da rade sinkrono. Što je veći FSB to moraš stavljati manje agresivne postavke RAMa i dizati voltažu CPUa, RAMa i chipseta. Voltaža rama ti ne bi smjela prelaziti 2.9V, CPU najviše 1.8V ako nemaš stvarno neko dobro hlađenje i onda ti ostaje da isprobavaš i igraš se sa postavkama u BIOSu. Ako se radi o kompanentama iz siga onda je moguće natjerat FSB na 215MHz, a ako ne onda postaj o kojima se radi pa ćemo vidjeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
...
da komponente su iz siga... probao sam prije negdje mjesec dana stavit na 10x215 ali mi nije bilo stabilno... sve iznad 2100mhz mi restarta comp... temp ne prelazi 50C... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Granica? Ovi novi Bartoni nisu ni približno kao oni stari. Onda si svakog mogao dofurati na XP3200 bez dizanja voltaže. Sada? Zavisi od serije do serije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
...
pa ja imam svog vise od pola godine ali nije htio na 11x200 bez mjenjanja voltaze... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|