Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.05.2004., 17:24   #31
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by dr.fiksi
ATI je oduvijek bio jak na kvaliteti slike...
Za shadere možemo samo nagađati, no moguće je da dođu shaderi, onda kada kartica već beznadno zastari, a onda 3.0 shaderi nemaju nikakvo značenje...
Zna li itko za kakav shader 3.0 benchmark?teorijska mogućnost nije korisna...hoće li ati konačno već srediti svoj o-gl?
O shaderima se nema kaj pričati-one fićere kaj je Nvidia kakti implementirala u novi GPU -ta ista Ultra ne može potjerati kak bog zapovjeda.

Jer-kako su oni zamislili, Ultra bi trebala glatko voziti sa fp32 i ps3...a to je blago rećeno van svake pameti.

ATI se je više orjentirao na novije D3D igre, Nvidia je bolja u igrama zasnovanim na prastarom Quake3 engineu

Osim toga-ATI i GL....pa o tome valjda svi znamo sve...
Ne treba se zaboraviti niti to da je za nove ATI-ce neusporedivo lakše delati optimizacije kaj se tiče igri nego za Nvidiu.

Jedino nam ostaje pitanje cijene
I za jednu, i za drugu grafu...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2004., 17:38   #32
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by tor
Koliko igara koristi PS3!?
Ma mene to malo podsjeća(ps3) na onu najadniju FX-icu...koja je ono bila??? 5200?
Ono-ima podršku za DX9 ali nemre ni jednu igru pokrenut
Staro 06.05.2004., 18:02   #33
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by Jelc
Ma mene to malo podsjeća(ps3) na onu najadniju FX-icu...koja je ono bila??? 5200?
Ono-ima podršku za DX9 ali nemre ni jednu igru pokrenut
Ja bih rekao da je ovo all wrong usporedba...besides->za tu karticu se odmah znalo da ne može vrtiti dobro dx9, a za shadere uvelike i udebelo NAGAĐAŠ(kao i ja, trenutno).I da, ne bih govorio
usporedbi(iako indirektnoj) high-end parta i "jadne" Fx-ice.A za O-GL im nema nikakve isprike.Sorry, ali grafa je monogo više od silikona, ati bi to trebao shvatiti s svojim "bolnim" iskustvima.
dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2004., 00:15   #34
Jelc
Super Moderators

E sad-ja i Tor se zajebavamo a ti ozbilno...

Ovo za shadere izgleda da nisi baš dobro čitao kaj smo o toj temi pričali.
Jer da si malo bolje pazio, a vidim da nisi , vidio bi da nova Ultra ima kao glavne adute fp32 i ps3.
ATI ima fp24 i ps2b.

Ono kaj je bitno za našu priču je to da ATI npr. Far Cry i izvodi kako je zamišljeno, Ultra Far Cry izvodi sa obrati molim te pažnju fp16 i nižom verzijom shadera.
Ha-ha.

Zato jer da ga ide potjerati kako je zamišljeno sa fp32-rezultati bi bili takvi da bi se pol neta odvalilo od smjeha.
Ono kaj ti ja govorim je to da Ultra sa "naprednijm" fićerima koje ima NE MOŽE dovoljno glatko izvoditi ni Far Cry a kamoli neku novu igru u budućnosti.

To nisu nagađanja nego činjenice.
Ta tehnologija koju koristi Ultra će biti upotrebljiva kako je zamišljeno tek u nekoj novoj seriji (kad izađe)

Ovo sa OGL-om je stara stvar, ATI je uvijek bio sporiji, ali mene osobno ne dira kaj bum ja na svojoj grafi imao 80 a Nvidia ima 98fps-a....

A ti se malo zamisli zašto najnovija grafa i perjanica Nvidia ponude sa fp32 i podrškom za ps3 o kojem svi toliko pričate mora igru izvoditi fp16......

Ti shaderi na Ultri su čista markentiška fora, to će joj koristiti otprilike kao i meni ps2 i F-buffer na 9800 PRO.

Ako je nekom važnije to kaj je Nvidia brža u nekoj igri koja koristi prastari Quake3 engine-nek kupi Nvidiu.
Staro 07.05.2004., 16:17   #35
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:

Jer da si malo bolje pazio, a vidim da nisi , vidio bi da nova Ultra ima kao glavne adute fp32 i ps3.
ATI ima fp24 i ps2b.

Ono kaj je bitno za našu priču je to da ATI npr. Far Cry i izvodi kako je zamišljeno, Ultra Far Cry izvodi sa obrati molim te pažnju fp16 i nižom verzijom shadera.
Ha-ha.

Zato jer da ga ide potjerati kako je zamišljeno sa fp32-rezultati bi bili takvi da bi se pol neta odvalilo od smjeha.
Ono kaj ti ja govorim je to da Ultra sa "naprednijm" fićerima koje ima NE MOŽE dovoljno glatko izvoditi ni Far Cry a kamoli neku novu igru u budućnosti.

Ta tehnologija koju koristi Ultra će biti upotrebljiva kako je zamišljeno tek u nekoj novoj seriji (kad izađe)

Ovo sa OGL-om je stara stvar, ATI je uvijek bio sporiji, ali mene osobno ne dira kaj bum ja na svojoj grafi imao 80 a Nvidia ima 98fps-a....

A ti se malo zamisli zašto najnovija grafa i perjanica Nvidia ponude sa fp32 i podrškom za ps3 o kojem svi toliko pričate mora igru izvoditi fp16......

Ti shaderi na Ultri su čista markentiška fora, to će joj koristiti otprilike kao i meni ps2 i F-buffer na 9800 PRO.

Ako je nekom važnije to kaj je Nvidia brža u nekoj igri koja koristi prastari Quake3 engine-nek kupi Nvidiu.
da bi čovek reč rekel
apsolutno se slažem s tobom i fakat ti se divim kak ti se da opet ljudima objašnjavati u čemu je stvar iako neki to očigledno ne vide ili u puno više slučajeva ne žele vidjet
no to je već njihov problem
ako neko misli da je nvidija bolja nek si kupi njihovu karticu i nek uživa ali nek ne valja tu bedastoće po forumu jer to onda više fakat nema smisla
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2004., 17:11   #36
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pinsla
da bi čovek reč rekel
apsolutno se slažem s tobom i fakat ti se divim kak ti se da opet ljudima objašnjavati u čemu je stvar iako neki to očigledno ne vide ili u puno više slučajeva ne žele vidjet
no to je već njihov problem
ako neko misli da je nvidija bolja nek si kupi njihovu karticu i nek uživa ali nek ne valja tu bedastoće po forumu jer to onda više fakat nema smisla

Ja ne moram ništa "misliti", niti valjati.Samo nastojim sagledati objektivno činjenice, ako to nekome smeta-možda je to zato što on/ona to ne može.Zato je pitanje tko tu što želi "vidjeti".Forum je za raspravu.Trik ili ne, neke mogućnosti su tu.Iako sam uvijek bio više okrenut Nvidi-ji, imao sam atijevke, s3 itd.Tu nije riječ o nekoj "borbi", nego vašem nagađanju o shaderima(a i mojem, zapravo), o kojima se zasada ništa 100% sigurno ne zna.Ja sam kupovao kartice po mogućnostima, cijeni itd.-ali nikad isključivo po marki, pa makar to bila NVIDIA(tj partner).Omalovažanjem nvidie nećete ništa postići, a mislim da ovo stvarno nisu gluposti.Treba pažljivije pročitati poruke...i ja bih TRENUTNO uzeo ati.I ne, ne mislim da je ovo SVE što Nvidia može dati.A za O-GL, to je pravi API->znam jer i sam tamo programiram.DirectX je opstao zahvaljujući Microsoftovoj $$$
kampanji.Stoga, ja ne bih odbacio O-GL, naravno-ovisi da lis e samo igrate na kompu...
Staro 07.05.2004., 22:49   #37
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Vjerujem da su mnogi od vas već poželili da čuju nove bajke iz čudesnog svijeta drivera za grafičke kartice. Prema pisanju njemačkog Online magazina Chip.de, prilikom testiranja grafičke kartice GeForce 6800 Ultra, oktrili su nove optimatizacije za igre u ForceWare beta driverima verzije 61.11.

Naime, nakon što su promjenili ime datoteke FarCry.exe te ponovili testiranje, došlo je do značajnog pada u framerate-u (ili u broju sličica u sekundi) u popularnoj FPS igri Far Cry. Prema njihovom mišljenju, spomenuti driveri u igri FarCry smanjuju kvalitetu slike, kako bi se poboljšale performanse.

Izgleda je nVidia počela po starom, no treba imati na umu da se, ipak, radi o beta driverima (iako su oni dostavljeni od strane nVidia-e za testiranje GF 6800U, ironično, zar ne?) te da mnogi smatraju da su takva optimiziranja, ipak, dozvoljena... Ko ovdje vara, a ko je prevaren, presudite sami..
hm....

btw: ovo je sa HWB
Staro 07.05.2004., 22:50   #38
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Neka, meni je samo drago što se pojavilo nešto stvarno brzo napokon (i s jedne i druge strane). 9800 je tenk od kartice, ali ovo stvarno dere pere.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2004., 12:21   #39
Mailman
Premium

Mailman's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Evo jos jednog reviewa ...
Mailman je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2004., 19:29   #40
Stipe
Head Of The Radio

Stipe's Avatar

Datum registracije: May 2003
Go ATi Go ATi
Stipe je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2004., 19:36   #41
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:

ATI ima fp24 i ps2b.

Ha-ha.

Ako je nekom važnije to kaj je Nvidia brža u nekoj igri koja koristi prastari Quake3 engine-nek kupi Nvidiu
Ja čitam pozorno, ali nisam pročitao baš svaki post.Ono što mi se ne sviđa, je ismijavanje mogućnosti-čak i da ne rade kako treba-tj superbrzo, i to je dostignuće-jer ipak su tu, a to ne treba zanemariti!Ja to poštujem, a što se tiče prastarog quake 3 enginea, ja bih prije rekao da su to GL enginei, što je jako loša stvar za Ati.tu im uistinu nema opravdanja niti obrane.GL je dugo, dugo tu...dok DX nije bio ništa, tj nije postojao.Što se tiče optimizacija, većinu svog koda(GL) sam izvodio "direktno", bez posebnih optimizacija.Koristio sam i extension mehanizme, koji kod Nvidije odlično funkcioniraju, a radi i na atijevkama.Koliko čujem, uglavnom sporije.Što se optimizacija tiče, tech docs s web sitea, i čitaš-sve se može, ako se hoće.Loš gl nije mala stvar, za Gates-lovere i one koji se samo igraju, možda i je, ali ozbiljno gledano noje.Da sam ati, ja bih se zabrinuo.
Staro 08.05.2004., 21:58   #42
LightForce1308
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii

LightForce1308's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Kad ce to u trgovine da se i ja bacim na shopping. Ko dodju nove kartice, logično je očekivati pad cijena starih, zar ne? A pošto jedva natežem i ovo malo za 9800PRO, nema teorije da bi skupio da tak nešto ubodem.
A to što je ovaj novi ati 100% brži mi ništ ne znači. Ako sam dosad izdržao sa ovom, moći ću i sa zvijeri kao što je 9800PRO.
Pa bih ja molio da javite kad je najpovoljnije vrijeme za kupnju.
LightForce1308 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2004., 10:49   #43
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
"Ja čitam pozorno, ali nisam pročitao baš svaki post.Ono što mi se ne sviđa, je ismijavanje mogućnosti-čak i da ne rade kako treba-tj superbrzo, i to je dostignuće-jer ipak su tu, a to ne treba zanemariti!Ja to poštujem, a što se tiče prastarog quake 3 enginea, ja bih prije rekao da su to GL enginei, što je jako loša stvar za Ati.tu im uistinu nema opravdanja niti obrane.GL je dugo, dugo tu...dok DX nije bio ništa, tj nije postojao.Što se tiče optimizacija, većinu svog koda(GL) sam izvodio "direktno", bez posebnih optimizacija.Koristio sam i extension mehanizme, koji kod Nvidije odlično funkcioniraju, a radi i na atijevkama.Koliko čujem, uglavnom sporije.Što se optimizacija tiče, tech docs s web sitea, i čitaš-sve se može, ako se hoće.Loš gl nije mala stvar, za Gates-lovere i one koji se samo igraju, možda i je, ali ozbiljno gledano noje.Da sam ati, ja bih se zabrinuo."

Daj stavi negdje neki svoj uradak za download pa da i mi ostali možemo usporediti performanse na ATI i Nvidia karticama...
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2004., 12:31   #44
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Good.I might just do that...radi se o jednostavnom 3d engineu,
direktno preko GL-a i windowsa, zasada, a u planu je SDL.Nisam nikada imao priliku osobno usporediti isti kalibar ATI i Nvidia kartica side by side s tim uratkom.Iako je situacija s GL-om i ATI karticama, već poznata.Nadalje, morao bih maknuti neke extension mechanisms od Nvidie(da budu jednaki, jer se oni neće upotrebljavati kod atijevaka-nego će se ići direktno), jer imaju odličnu podršku za to(ATi tu ima puno posla...).
Kada "ogolim" kod, složit ću exe i postati, OK?Inače, radi i rudimentarni colission detection, ali nema gravitacije tj vektori nisu inkorporirani dokraja.Inače, meni nije jasno zašto je ATI toliko zapustio GL kad se on pokazao superior Dx-u i kao de facto profi standard za gotovo sve OS-eve.Npr na linuxu radi sjajno,
kada SDL skroz bude inkorporiran, radit će na manje više svim osevima što podržavaju O-GL.
Staro 09.05.2004., 15:43   #45
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Ja čitam pozorno, ali nisam pročitao baš svaki post.Ono što mi se ne sviđa, je ismijavanje mogućnosti-čak i da ne rade kako treba-tj superbrzo, i to je dostignuće-jer ipak su tu, a to ne treba zanemariti!Ja to poštujem, a što se tiče prastarog quake 3 enginea, ja bih prije rekao da su to GL enginei, što je jako loša stvar za Ati.tu im uistinu nema opravdanja niti obrane.GL je dugo, dugo tu...dok DX nije bio ništa, tj nije postojao.Što se tiče optimizacija, većinu svog koda(GL) sam izvodio "direktno", bez posebnih optimizacija.Koristio sam i extension mehanizme, koji kod Nvidije odlično funkcioniraju, a radi i na atijevkama.Koliko čujem, uglavnom sporije.Što se optimizacija tiče, tech docs s web sitea, i čitaš-sve se može, ako se hoće.Loš gl nije mala stvar, za Gates-lovere i one koji se samo igraju, možda i je, ali ozbiljno gledano noje.Da sam ati, ja bih se zabrinuo.
A sad...ti nisi odgovorio ni na jednu činjenicu.
A htio bi razgovarati "objektivno", kakti...

A činjenica je da grafa napravljena da razvaljuje sa fp32 nasuprot ATI-jevom fp24 i ps3 vs ps2b u Far Cry-u koristi fp16 i ST-AR-E shadere.

Sa Far Cry patchem je Nvidia dobila na brzini ali sa LOŠIJOM kvalitetom slike.
A još uvijek govorimo o fp16 i starim shaderima.

Ali je to tebi izgleda "ismijavanje mogućnosti".
Ja sam dakle dovoljno objektivan da velim da 9800 PRO uparena sa 2.5 gige procem NEMA snage glatko potjerati igru sa uključenima ps2 shaderima....ali ti i dalje piliš svoje.

I uopće te ne zanima zakaj Nvidia najzahtjevniju igru mora voziti sa pola mogućnosti da bi bila brzinski konkurentna novoj ATI-ci???

A ATI-jeva politika je u zadnjih 1.5 godine takva da tvrde da su sve GL igre kakti dovoljno igrive na novijim grafama a tko hoće bolje nek si pikne FireGL.
To su odlučili nakon modabilne 9500/9700 serije.
I zato čak i namjerno štopaju takve stvari u "regularnim driverima"

Onaj koji hoće više će jednostavno u najnovije ATI drivere uvaliti najbolji GL driver, tko je ljen nek koristi orginalne...

Nema tu nikakvih nagađanja o shaderima, Nvidia je popušila sa dvije zadnje serije grafi, utukla je HRPU love u novu i da ta grafa može tjerati igre sa fp32 i ps3 kaj misliš da to nebi napravili???

Mislim-kad spominjem fp 16, 24, 32 itd pretpostavljam da znamo o čemu se to priča.

Mi smo tu na ATI forumu lijepo rekli da su npr. F-buffer i ps2 na slabijim /sadašnjim/ grafama čisti marketing, nije nam ni na pamet palo da branimo nekaj kaj nije u redu.

A ti tako ogorčeno braniš grafu koja mora vozit sa pola mogućnosti novije D3D igre i uopće te ne zanimaju činjenice koje su i tu navedene, i na siteovima koji su objektivni i čak više naklonjeni Nvidia grafama...

A da ne gledamo "svjetovne" stvari tako važne na "običnom" tržištu:
ATI je napravio grafu sa manje tranzistora, samo jednim MOLEX-om, nema kompliciran i velik sistem za hlađenje, ne zahtjeva svinjsko napajanje, manje se grije od 9800 XT... i još par "sitnica"
I slabiji model je itekako brz sa 4xAA i 8xANISO...

Dakle-manje se grije, ne treba jako napajanje, velik i bučan vent, ne zauzima 2 PCI slota....brza i rađena u provjerenoj tehnologiji, lakša za optimizaciju naspram nove Ultre...

I kaj misliš-koju će grafu izabrati veliki OEM kupci

I da-ja vjerujem da će opet Nvidia oderati ATI-jev konkurentski FireGL, ali to nije tema o kojoj mi tu pričamo.
Staro 09.05.2004., 16:23   #46
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Opet se pozorno ne čita moje postove, a ja i nisam tražio nikakvu svađu...Svjestan sam tehničkih stvari, pa mi ih ne trebaš nabrajati.Ja nisam branio, nego sam pokušao sagledati stvar kao takvu kakva je.Ako si čitao(?) ja sam i sam rekao da bih trenutno,
što se stanja u igrama tiče itd. rađe imao ATI, ali to me ne spriječava u
analiziranju daljnjih mogućnosti.Nije ni ATI sam tako savršen, kao što nije ni NVIDIA.Meni se ATI-jeva politika s GL-om ne sviđa, a ni objektivno im stav nije dobar.Ti sam spominješ prastari Quake engine, ali to nije jedina GL stvar koja postoji, iako možda to neki tako vide.Za apsolutni prolaz na drugim OS-evima i platformama
se mora ozbiljnije razmisliti o GL-u.Pa se ispričavam za "neobjektivnost", ali sorry, to im nije u redu.Ako ti misliš da je,
da je ejdina korist gl-a, prastari quake engine-onda si definitivno u krivu.Garfička kartica je kompletan softversko/hardverski produkt-niti jedan dio se ne može zanemariti.Iako su jedna i druga kartica preskupe, pogotovo kod Nvidie s obzirom da je ovo izgubljena bitka, pa bi trebali napraviti rebalans cijena.E sad, kad bi se kompanije spojile...onda i bi to bio produkt, gdje bi jedni drugima popunili "rupe", ali to se neće dogoditi.
Staro 09.05.2004., 22:25   #47
Jelc
Super Moderators

Pa ovdje pričamo novoj ATI-ci vs Ultra.
Ti si forsirao to da je Utra u prednosti zbog ps3 i da zakaj onda to nije i ATI stavio ak ima kakti bolju grafu...

Kaj se tiče GL-a, Ultra ima kakvih 160 naspram 120fps-a u npr. COD-u kad je bez AA i ANISO.
I 50 naspram 48-49 sa uključenim AA i ANISO.

E sad, da imam para i kupim tu grafu-uopće me ne bi uzbuđivalo igranje u "samo" 120 fps-a

A kaj se tiče ozbilnjijeg rada u GL-u, tko se time bavi ili će moddati svoju postojeću grafu(ako nije pri lovi), a ako je taj zna kaj bu kupio...
Ovo su ipak grafe za široko tržište-a za to su im GL performanse zadovoljavajuće.
Staro 10.05.2004., 01:57   #48
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Pa ovdje pričamo novoj ATI-ci vs Ultra.
Ti si forsirao to da je Utra u prednosti zbog ps3 i da zakaj onda to nije i ATI stavio ak ima kakti bolju grafu...

Kaj se tiče GL-a, Ultra ima kakvih 160 naspram 120fps-a u npr. COD-u kad je bez AA i ANISO.
I 50 naspram 48-49 sa uključenim AA i ANISO.

E sad, da imam para i kupim tu grafu-uopće me ne bi uzbuđivalo igranje u "samo" 120 fps-a

A kaj se tiče ozbilnjijeg rada u GL-u, tko se time bavi ili će moddati svoju postojeću grafu(ako nije pri lovi), a ako je taj zna kaj bu kupio...
Ovo su ipak grafe za široko tržište-a za to su im GL performanse zadovoljavajuće.
još da dodam da to modanje nije nikakav problem
ja sam svoju 9700 modao bez pol frke u fire glx1 i radila je savršeno
osim toga fire gl drajveri su sve bolji i bolji tak da ak pričamo o gl-u treba u obzir uzet prije svega fire gl drajvere
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2004., 12:46   #49
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by pinsla
još da dodam da to modanje nije nikakav problem
ja sam svoju 9700 modao bez pol frke u fire glx1 i radila je savršeno
osim toga fire gl drajveri su sve bolji i bolji tak da ak pričamo o gl-u treba u obzir uzet prije svega fire gl drajvere
Točno tak
Zmodaš drivere, napraviš dual-boot i na njima samo posao.
To je najbolje.
Tak i tak nije dobro držati bilo koji ozbiljniji grafički program skupa sa svim ostalim.

Ima ih i za linux koliko sam vidio.
Staro 12.05.2004., 23:20   #50
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Epic Games je u suradnji s Nvidiom danas održao prvo službeno predstavljanje Unreal Engine 3. Ovo je prvi engine rađen s punom podrškom za Shader modele 3.0, a kako Nvidia za sada jedina ima podršku za Shader 3.0 logično je da su uzeti za partnera pri predstavljanju igre. Nadamo se da će uskoro zaživjeti i prvi igrivi demo ove strašne igre pa da i uživo vidimo kako to treba izgledati.

->Baš me zanima kako će to proći.Nešto je čudno though
-ako Nvidia ne može vrtiti dovoljno brzo shadere 3.0, kako će onda njihova kartica predstavljati cijeli jedan novi engine(s kompletnim mogućnostima)?Možda stvari nisu tako loše za nvidiju kako se čini...živi bili pa vidjeli-kad GF-ica potegne taj engine sa shaderima 3.0, vidjeti ćemo kako će to raditi.Mene baš zanima.
Staro 13.05.2004., 16:22   #51
Jelc
Super Moderators

A gle-kak sam ti i bio već rekao, implementirat će oni NEKE điđe iz nove Ultre, ali nema boga da bi glatko delalo sa fp32 i ps3 skupa

Isti bog kao i 9800 PRO/XT, postoji podrška za ps2 i FIFO buffer ali hardware nije tak moćan da bi to tjerao kak je zamišljeno.

Stavit će oni neke ps3 shadere, samo će morati dobro paziti koliko, da se grafa ne bi pridavila.
Staro 13.05.2004., 20:07   #52
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Vidjet ćemo...uostalom, kada iziđe test za javnost
->onda će svi moći testirati bez potencijalnog "varanja", pa da se procijeni stvarna situacija.jer, bez obzira na procjene itd.-mene uistinu zanima kakvo je to stavrno, tj koliko dobro/loše je to ispalo.
Staro 14.05.2004., 08:42   #53
Jelc
Super Moderators

Povijest je pokazala da niti jedna grafa sa novim điđama nije u svojoj prvoj inačici delala ono sa čime se marketing špinči, ni Nvidia ni ATI.

Hrpa toga je čisti marketing.
Zato i ne vidim nekih naznaka da bu se sad stvari drastično promjenile.

A još od GF3 serije slušamo spike o "kinematografskom" izvođenju grafike i kako je baš ta grafa ona sa kojom će naivni kupci moći igrati onu ništkoristi Carmackovu igru koja se još dela

Tak ti je isto bila fora sa FIFO bufferom na 98xx seriji, isto su se furali na Carmacka a znali su da od toga nema neke koristi

A i malo su skupe nove grafe, ja bum još malo pričekao...
Staro 15.05.2004., 12:40   #54
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
kad ce Carmack prestat bit faca...?
Staro 15.05.2004., 16:07   #55
Jelc
Super Moderators

Ma on je faca otprilike kao i Đuka Čaić
A igra bu prošla kao i Daikatana
Pa bu onda mir.
Već mi pomalo idu na živce i on i HL2, sve te igre koje najavljuju godinama.
Staro 15.05.2004., 17:41   #56
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Ne može mu se poreći programerska genijalnost...i ja ga kao programera izuzetno cijenim.Jedan dio stvari sam naučio od njega, pa znam što govorim.
Staro 15.05.2004., 18:02   #57
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Ne može mu se poreći programerska genijalnost...i ja ga kao programera izuzetno cijenim.Jedan dio stvari sam naučio od njega, pa znam što govorim.
Je-samo prije koliko godina je to bilo???
Taj isti Carmack još od GF3 Nvidia serije obečava da je to grafa bez koje se ne bu moglo igrati...dočekali smo i Ultru a igre još nema...

bdw-imam i stare, a i najnoviju betu-meni osobno igra nije bog-zna-kaj.
A i likovi(poglavito face) su nekak "plastični", neuvjerljivi...

A Carmack samo bere pare hvaleći već prema potrebi Nvidiu ili ATI
Staro 15.05.2004., 18:52   #58
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:

A i likovi(poglavito face) su nekak "plastični", neuvjerljivi..
i meni isto...
Staro 15.05.2004., 19:32   #59
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Samo neka Ati drzi prvo mjesto i stvara ostalima probleme,treba malo protresti ponosnu nvidiu...
celduce je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2004., 12:08   #60
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Ma on je faca otprilike kao i Đuka Čaić
A igra bu prošla kao i Daikatana
Pa bu onda mir.
Već mi pomalo idu na živce i on i HL2, sve te igre koje najavljuju godinama.
apsolutno... ne da mi se slusat o njemu vise...
u vrijeme doom-a bio je glavni
sad vise nije i nema ga se sta spominjat nece nikakvu on revoluciju donjet
cesi su za to zaduzeni...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno