Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2008., 11:46   #1
QzMan
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Komp se restartuje

Zdravo

Moja konfig je:

Biostar NF520 MB-AM2
AMD Athlon 4000x2
Palit Nvidia 8600gt sonic+
GEIL 2x1GB PC 6400
WD 2500AAKS 250GB
Kupio sam novo napajanje ATX 550W
BIOS ne mogu da update
WIN XP sp2

Problem je sto se u toku rada racunar zamrzne (rucno ga restartujem)i posle restarta dolazi najbolji deo... ponekad mi izbaci 'disk error' ili 'cannt read...' i to na plavom ekranu.
A najcesci problem je kada krene da ucitava WIN (tj kod one trakice za ucitavanje) dolazi do duuugog ucitavanja...tj ne ucita uopste! samo tako stoji kao da ucitava i to je to...
Pokretao sam dijagnoze za HDD,MEM test, Viruse,Procesor...Naponi na napajanju su OK.Radio sam disk check,defrag,scan za Bad sectors...i nista. Sve je normalno.
Ali komp i dalje pravi gore opisane probleme, a posle par restarta se ucita i posle nekog vremena blokira i tako u krug...

Molim vas na brzom odgovoru jer je ovo sve ucestanije i postajem ocajan jer moram da nastavim sa ucenjem C#!

Zadnje izmijenjeno od: QzMan. 14.08.2008. u 12:12.
QzMan je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2008., 19:29   #2
TemplarLord
Registered User
Moj komp

TemplarLord's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Pitanje. Čist ovak informativno. Jesi možda kojim slučajem instalirao igru GRID?

TemplarLord je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.08.2008., 09:30   #3
Misek_Chipsy
Someone :D
Moj komp

Misek_Chipsy's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
mislim da je maticna u pitanju...bar meni bila..probaj flashat bios
Staro 20.08.2008., 15:10   #4
shadow
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor QzMan Pregled postova
Zdravo

Moja konfig je:

Biostar NF520 MB-AM2
AMD Athlon 4000x2
Palit Nvidia 8600gt sonic+
GEIL 2x1GB PC 6400
WD 2500AAKS 250GB
Kupio sam novo napajanje ATX 550W
BIOS ne mogu da update
WIN XP sp2

Problem je sto se u toku rada racunar zamrzne (rucno ga restartujem)i posle restarta dolazi najbolji deo... ponekad mi izbaci 'disk error' ili 'cannt read...' i to na plavom ekranu.
A najcesci problem je kada krene da ucitava WIN (tj kod one trakice za ucitavanje) dolazi do duuugog ucitavanja...tj ne ucita uopste! samo tako stoji kao da ucitava i to je to...
Pokretao sam dijagnoze za HDD,MEM test, Viruse,Procesor...Naponi na napajanju su OK.Radio sam disk check,defrag,scan za Bad sectors...i nista. Sve je normalno.
Ali komp i dalje pravi gore opisane probleme, a posle par restarta se ucita i posle nekog vremena blokira i tako u krug...

Molim vas na brzom odgovoru jer je ovo sve ucestanije i postajem ocajan jer moram da nastavim sa ucenjem C#!
Ako je točno da si napravio sve ove test onda napravi i test sa grafulju a i probaj izvaditi jedan modul od memorije pošto ih imaš 2 koliko sam vidio. Bilo bi super ako bi mogao zapisati grešku koja se pojavljuje unutar BSOD (Blue Screen) a i pregledaj Event Logove posebno System Log i Aplication Log

Pozdrav
Staro 20.08.2008., 22:53   #5
2145
o.O
Moj komp

2145's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Misek_Chipsy Pregled postova
probaj flashat bios
Citiraj:
Autor QzMan
BIOS ne mogu da update
Ako mu prolazi testove, zar nije najlogičnije da su mu Windowsi u kvaru (najvjerovatnije neki virus), tako da bi se isplatilo probati ili format diska, ili ako to ne dolazi u obzir, bootati neki Linux sa CD-a i pogledati da li se ruši.
2145 je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2008., 00:23   #6
shadow
Premium

Citiraj:
Autor 2145 Pregled postova
Ako mu prolazi testove, zar nije najlogičnije da su mu Windowsi u kvaru (najvjerovatnije neki virus), tako da bi se isplatilo probati ili format diska, ili ako to ne dolazi u obzir, bootati neki Linux sa CD-a i pogledati da li se ruši.
Da i to može napraviti Boot-ati sa rescuecd-om, hirens boot ili BartPe
Staro 22.08.2008., 10:59   #7
QzMan
Registered User
Moj komp

GRID nisam igrao.
Sumnjam i ja na maticnu jer je BIOSTAR...
za BSOD nisam siguran jer preleti stvarno brzo ali cini mi se da pise cannot read...disk error ili tako nesto
Drugar mi rekao napajanje(ali ono daje ispravnu voltazu) pa sam ga ipak zamenio i radio je komp normalno ovih 6-7 dana...medjutim evo juce ceo dan sam prezivljavao opet iste probleme...

Imam utisak da se sve desava dok sam online...ali nod32 i kaspersky nista ne nalaze..ni trojan hunter
Staro 22.08.2008., 17:33   #8
shadow
Premium

Citiraj:
GRID nisam igrao.
Sumnjam i ja na maticnu jer je BIOSTAR...
za BSOD nisam siguran jer preleti stvarno brzo ali cini mi se da pise cannot read...disk error ili tako nesto
Drugar mi rekao napajanje(ali ono daje ispravnu voltazu) pa sam ga ipak zamenio i radio je komp normalno ovih 6-7 dana...medjutim evo juce ceo dan sam prezivljavao opet iste probleme...

Imam utisak da se sve desava dok sam online...ali nod32 i kaspersky nista ne nalaze..ni trojan hunter
Jesi pogledao logovoe System i aplikation log, ako neznaš evo desnom tipkom miša na my computer pa izaberi Manage zatim stisni na system tools pa event viewer i pogledaj da li se što crveni, pako se sve plavi onda je ok žuti su upozorenja. Možda bi trebao staviti novi driver za chipset i bios.

pozdrav
Staro 22.08.2008., 18:25   #9
2145
o.O
Moj komp

2145's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
http://www.tunexp.com/tips/maintain_...h_auto-reboot/
Pa zapiši što izbaci.

Ja i dalje sumnjam na OS, a ne na hardver.
2145 je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 13:57   #10
QzMan
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor shadow Pregled postova
Jesi pogledao logovoe System i aplikation log, ako neznaš evo desnom tipkom miša na my computer pa izaberi Manage zatim stisni na system tools pa event viewer i pogledaj da li se što crveni, pako se sve plavi onda je ok žuti su upozorenja. Možda bi trebao staviti novi driver za chipset i bios.
pogledao sam logove...
u System log mi se pojavljuje samo ovo...nekih 10ak puta...za 10 dana:
An error was detected on device \Device\Harddisk0\D during a paging operation.

a u aplication:
1*Windows saved user KULE-E10D45FB31\Kule registry while an application or service was still using the registry during log off. The memory used by the user's registry has not been freed. The registry will be unloaded when it is no longer in use.

This is often caused by services running as a user account, try configuring the services to run in either the LocalService or NetworkService account.

2* Hanging application IEXPLORE.EXE, version 7.0.6000.20583, hang module hungapp, version 0.0.0.0, hang address 0x00000000.

i jednoi drugo po 3-4 puta... iskreno ne razumem ih

I da...evo sad se ponovo zaglupeo komp...morao sam ga resati ali u logovima nista nista zuto ni crveno...

Zadnje izmijenjeno od: QzMan. 23.08.2008. u 14:10.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.08.2008., 21:45   #11
shadow
Premium

Citiraj:
pogledao sam logove...
u System log mi se pojavljuje samo ovo...nekih 10ak puta...za 10 dana:
An error was detected on device \Device\Harddisk0\D during a paging operation.

a u aplication:
1*Windows saved user KULE-E10D45FB31\Kule registry while an application or service was still using the registry during log off. The memory used by the user's registry has not been freed. The registry will be unloaded when it is no longer in use.

This is often caused by services running as a user account, try configuring the services to run in either the LocalService or NetworkService account.

2* Hanging application IEXPLORE.EXE, version 7.0.6000.20583, hang module hungapp, version 0.0.0.0, hang address 0x00000000.

i jednoi drugo po 3-4 puta... iskreno ne razumem ih

I da...evo sad se ponovo zaglupeo komp...morao sam ga resati ali u logovima nista nista zuto ni crveno...
Da li si se poigravao sa memorijom mislim da si jedan modul izvadio pa podigao komp,
ako si sve isprobao da se uvjeriš da nisu windowsi nego da je broblem pbaš hardwer uzmi BartPe i podigni WindowsPE tamo imaš sve možeš simulirati mrežu imaš neke toolove za particioniranje itd. Uglavnom ako tamo radi sve kako treba onda nije stvar u hardware-u nago reinstall OS

Pozdrav
Staro 25.08.2008., 10:52   #12
QzMan
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor shadow Pregled postova
Da li si se poigravao sa memorijom mislim da si jedan modul izvadio pa podigao komp,
ako si sve isprobao da se uvjeriš da nisu windowsi nego da je broblem pbaš hardwer uzmi BartPe i podigni WindowsPE tamo imaš sve možeš simulirati mrežu imaš neke toolove za particioniranje itd. Uglavnom ako tamo radi sve kako treba onda nije stvar u hardware-u nago reinstall OS
Rade normalno i jedan i drugi modul...
Pokusao sam sa update BIOS... i za sada je ok mada treba mi vremena da uradim jos neke testove... trenutno skidam nove driver-e.
Do veceras cu videti rezultate...

Citiraj:
Autor 2145 Pregled postova
http://www.tunexp.com/tips/maintain_...h_auto-reboot/
Pa zapiši što izbaci.

Ja i dalje sumnjam na OS, a ne na hardver.
Radio sam reinstal OS par puta i to sa razlicitih diskova...Znam zmurecki da uradim to ali sam ipak dao drugaru da uradi i on jednom,al opet isto...

Probacu sada neke stvari sa BIOS-om...vec sam uradio update i za sada radi ok. Do veceras stavljam nove driver-e pa se javljam
Pozz

EDIT BY MOD:
Za citiranje više postova odjednom se posluži multi-quote tipkom, nemoj slati više postova za redom.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.08.2008. u 15:10.
Staro 27.08.2008., 22:29   #13
QzMan
Registered User
Moj komp

Nista ne vredi...i dalje isto...
Staro 28.08.2008., 00:39   #14
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Po meni to nekako vuce na plocu, tj na njezin sata kontroler, za svaki slucaj sata kabel zamijeniti.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno