|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Wired router, molim preporuku
Pozdrav ljudi ![]() ![]() Prije svega sorry ako postoji isti topic, pokušao sam searchati, ali nisam našao ništa korisno. Dakle, zamolio bih vas za preporuku nekog najpozudanijeg žičnog routera kojeg mogu pronaći u našim trgovinama. Koristio bih ga za PC i PlayStation 3. S modemom kojeg trenutno koristim (D-Link 380T) imam veliki problem zbog kojeg mi se više ne da gubiti živce. Kvar sam prijavio 4-5 puta T-Comu, ali ništa... Problem je u tome da mi... ne znam kako bi točno objasnio... veza često pukne. Odnosno ona lampica ADSL se ugasi, treperi neko vrijeme i ponovno se upali. To se valjda podrazumijeva pod "pucanje veze" ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: osiru$. 31.07.2008. u 23:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Iz iskustva je poznato kako se D-Link 380T nije baš proslavio a pogotovo u Router modu rada (što je vjerojatno tvoj slučaj). U Bridge modu radi (kao i večina sličnih uređaja) sasvim ok. Tvoje opcije su: 1 - zadržavanje 380 u Bridge mode + router (bez adsl modema) sa ili bez bežične (ovisno o potrebama 2 - nabavka routera sa adsl modemom Potrudi se malo i pretraži Mreže, za oba slućaja ima više primjera i prijedloga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Najpouzdaniji nešto iz Cisco priče ? Ili Linksys? A ako nisi Rockfeller, pogledaj i Airlive ARM 204 model, ja sam zadovoljan s njim. Searchaj, pa ćeš doći do malo opšrinijeg teksta od ovog.
![]() |
#4 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Does youer dewg byte?
|
Je, taj router je ok, ali nije za tebe ![]() Ili kao ulog u budućnost, možda ovo : http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=030795 Zašto ti to preporučam? Zato što ima integriran modem, nije preskupa opcija, može biti čisti wired router (samo isključiš wlan) a i kvalitetan wireless router je. Btw, kako si rekao da imaš t-com, onda će ti pasati Annex B tip . I još jedna stvar, nemoj očekivati da će uređaj raditi besprijekorno 24/7 slijedećih hrpu godina, to ne možeš ni od jednog uređaja očekivati. Ono što možeš je očekivati da ćeš imati puno stabilniju vezu, te kvalitetniju podršku ako dođe do problema.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ej, ja sam zabunom uzeo wired router kad mi treba wireless. Imam D-link 584T. On se baš dobije od t-coma (ima uputstva i sve to). Ima IPTV tako da služi i za MaxTV. Sorry kad ti ga ovdje pokušavam uvalit, al ono.....ak si zainteresiran, javi na dude0702@gmail.com (nisam previše na forumu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Evo mene opet ![]() Dakle, problem je još uvijek prisutan. Veza stalno puca. Promijenio sam sve kablove, testirao na 4-5 modema i routera... isto sranje. Zovem sad ove iz T-coma jer sam pretpostavio da je problem u brzini. Nešto sam baš sinoć razmišljao i sjetio se da su mi se problemi počeli javljati kad sam se s 2 prebacio na 8mbita. Sad će mi t-comovci to vratiti na 2 pa ću biti siguran do čega je. Eh sad, mene zanima jedna stvar. Ako je doista problem u tome, znači li to da se ja mogu pozdraviti s brzinama većim od 2mbita? Mogu li me oni nekako ograničiti na 4-5-6? I postoji li ikakva mogućnost da ostanem na 8mbita i imam stabilnu vezu; recimo - da kupim neki uber router i slično? M4dm4n, ovaj Linksys još nisam nabavio jer sam prvo htio biti siguran da li je do modema, da ne bacam lovu bezveze. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Koje si to modeme / routere probao? Jesi probao zamjenit adsl razdjelnik? Znalo je biti neispravnih ili loših primjeraka. U T-Koma servisu će ti dati mukte ako pitaš. Ako je kvaliteta tel. parice od centrale do kuće / stana u komi onda nemaš puno mogućnosti. Prijavljuj kvar i traži servisera da izmjeri, prekontrolira ili zamjeni ako ima slobodnih parica. Nerjetko su ljudi na taj način rješili problem jer bi se našao loš spoj ili bi im zamjenili paricu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Promijenio sam sve kabele, razdjelnik također... Probao sam na dva Siemensova (ne mogu se sjetiti koja su točno jer nisu bila moja ![]() Nisam znao ovo za parice, baš ću ih nazvati. Tnx, Nikky. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Does youer dewg byte?
|
Ak si probao više uređaja, najvjerojatnije se radi o kvaliteti signala koja stiže do tebe. A nijedan TURBO super router ti neće riješiti taj problem. Dakle,zovi ih,gnjavi ih, i zahtijevaj svoja prava.
![]() |
#13 |
Registered User
|
Oki, hvala puno! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|