|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
grafička se pregrijava
Pozdrav! Imam grafu ati X800XL, te mi se prilikom igranja COD4 pregrijava. Normalna temp. dok upalim komp je oko 50-60 stupnjeva, a čim počnem igrat igricu temp se penje. Sad sam igrao oko pola sata i temp. je bila 107 stupnjeva ![]() Kada igram malo duže nestaje mi slika i pojave se oni žuti kvadratići, zatim se slika zacrni i moram isključiti igricu. To se prije nije događalo, vent na grafi radi punom parom i zuji ko lud. Jel ima ko kakvu ideju što da napravim? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Koje kučište? Kako je provjetreno? Imaš li ventova..naprijed..nazad..ako da koji.. Koji je ventilator na grafičkoj? Probaj otvoriti komp..skinuti i počistiti vent, skinuti staru pastu i staviti svježu pastu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stavi Zalmana VF700. Meni na X1800XL radi odlično iako sam ga stavio na 5V. Puno bolji (temperatura pala 15C u loadu) i tiši od stocka coolera.
![]() |
#4 |
Premium
|
otvoren mi je komp cjelo vrijeme kučište je neki šrot, na njega sam metnuo jedan dodatni vent od 120mm koji radi drito iznad grafičke al očito ne pomaže... mogao bi probat stavit novu pastu pa vidjet ... vent na graf. je standardan ...ovakav http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1808 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ta mala sranja se vrlo brzo začepe prašinom, pogotovo ako je kućište otvoreno. Probaj je negdje propuhati kompresorom ili bočicom komprimiranog zraka.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
dobro hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zaboravih napomenuti da imam VF700-Cu (cijeli od bakra) koji je nešto masivniji i skuplji od AlCu verzije. http://www.zalman.co.kr/Eng/product/Product_Search.asp Cijene kod nas http://www.nabava.net/trazilica.php?q=vf700&x=0&y=0
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Skini cooler s grafičke tako da vidiš GPU. Stari sloj "žvakaće gume" skini dolje i s podloge coolera i s jezgre. Uzmi termalnu pastu i nanesi je tanko na jezgru. Ostatak ventilatora propuši s komprimiranim zrakom tako da svo smeće iz lopatica i rebara izbaciš van. Montiraj sve to nazad. Temperature bi trebale pasti PS: ako vent zuji špricni malo Wd40 unutra (ne moraš rastavljati vent) ako i dalje se grije, pukni neki 80mm vent neka puše po grafičkoj |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|