|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
AMD 3500+ radi na 1GHz?
Bok, Imam problem sa DFI-jevom pločom i AMD-ovim procom Orleans AM2. Naime proc je 3500+ koji radi na 2200 sa taktovima 200x11. Ploča je DFI NF UltraII-M2 koja očitava proc na 200x5. Flešno sam BIOS sa najnovijim, isključio sam Cool'n Quiet, clear CMOS, sve živo i neživo ali ostaje ista stvar. Da li se može negdje mjenjati multiplier na ploči? U BIOS-u sam našao jedino promjenu frekvencije i nju sam probao mjenjati...brzina se povećala ali ostaje i dalje x5 multiplier. Ima li tko kakvu ideju? Osim toga komp radi odlično :-). Hvala.
|
|
|
#2 |
|
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Mora negdje biti multipler isto tamo di mjenjas fsb ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
|
updateaj bios |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Silent killer
|
Citiraj:
Nema u BIOS-u mogućnosti za mjenjanje multiplera, samo FSB i to je to, ploča također nema na sebi jumpere za to. Eh da i BIOS je updatean na najnoviji.
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ajde probaj pomaknuti opciju CPU FSB Ratio na 11x. To ti je opcija na istom screenu gdje si povećavao FSB sa 200 pa na više...
|
|
|
#8 |
|
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
Ak ne nades nista u biosu, probaj preko rightmarka, crystal cpuid ili systoola povecat mnozitelj. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Silent killer
|
Citiraj:
![]() Vidiš to mi nije palo na pamet. Budem probao pa javim.
|
|
|
|
#10 | |
|
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
dakle, ti imas ovu plocu klikniMe. u manualu ima ovo: ![]() kako nema mjenjanja mnozitelja? kad ima ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12 |
|
Osobni opis - pitaj me
|
cpu fsb ratio? koji je na auto? zar nebi njega trebalo mijenjati? u 11, ili koji je vec def clock od ovog procesora?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
CPU Clock setting je dizanje FSB-a (odnosno HTT-a) CPU FSB Ratio setting je množitelj.
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 19.08.2008. u 14:11. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj što ima u Genie BIOS Setting...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Silent killer
|
Citiraj:
...izgleda da ploča ide na RMA jer taj isti proc na drugoj AM2 ploči radi super.Zanimljivo je to da je isto riknulo nakon što je riknula grafulja (otišao vent na njoj pa se pregrijala), napravio sam clear CMOS i od tada niti da bi. Hvala svima .
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|